اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

استقرار 50 هزار نظامی عراقی در مرز سوریه

ارتش عراق در پی ناآرامی‌های شرق و شمال شرق سوریه و از بیم نفوذ عناصر داعش، نیروهای بیشتری در مرز سوریه مستقر کرد.

استقرار 50 هزار نظامی عراقی در مرز سوریه

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، به گفته منابع امنیتی عراقی فرماندهی عملیات مشترک این کشور دو هفته گذشته و همزمان با درگیری‌ها در شرق سوریه، یک تیپ پیاده به همراه چندین گردان وابسته به گادر مرزی را به مناطق مرزی با سوریه گسیل کرده است.

به نوشته وبگاه خبری الفرات نیوز، این منابع گفتند که ارتش عراق بیم آن دارد که در پی درگیری میان شبه‌نظامیان کُرد متحد آمریکا و عشایر عرب، تروریست‌های داعش با استفاده از فرصت پیش آمده، از زندان‌ها فرار کنند و به سمت خاک عراق بروند.

طبق این گزاش نیروهای پیاده نظام به همراه خودروهای زرهی و تجهیزات دید در شب در طول مرز مستقر شده و علائم هشدار جدیدی نصب کرده‌اند؛ همچنین به این نیروها اجازه تام تیراندازی داده شده است.

این نیروهای تازه نفس در مناطق القائم، حصیبه، البعجاج و فیشخابور مستقر شده‌اند که مشرف به مناطق الباغوز، الزویه، الهری، الهول و تل جابر در استان‌های دیرالزور و الحسکه سوریه است.

 این اطلاعات را یکی دیگر از مقامات نظامی عراق در فرماندهی عملیات الجزیره و بادیه وزارت دفاع عراق که مسئولیت امنیت مرزی با سوریه را بر عهده دارد، تایید کرد. این فرمانده نظامی عراقی در گفت‌و‌گو با وبگاه العربی الجدید با اشاره به اینکه بعید به نظر می‌رسد که مناطق همجوار سوریه طی پنج سال آینده به ثبات برسد، گفت: «تلاش‌های مهندسی در ارتش برای ایجاد پایگاه‌های جدید و گسترش دامنه سنگرهای خاکی در مجاورت مرز سوریه آغاز شده است».

وی توضیح داد: «درگیری‌هایی که بین قبایل و نیروهای دموکراتیک سوریه رخ داد، ممکن است دوباره بین خود آن‌ها یا با احزاب دیگر تکرار شود، بنابراین من از دولت عراق خواستم تا بر تلاش مهندسی وزارت دفاع برای تقویت نیروهای مسلح، سنگربندی، کشیدن سیم خاردار و نصب دوربین‌های و حفر خندق تمرکز کند؛ اقداماتی که می‌تواند به جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و اقلام ممنوعه از سوریه کمک کند».

 

این فرمانده عراقی همچنین مناطق تحت اشغال عناصر کُرد متحد آمریکا را به شدت «بی ثبات» توصیف کرد و گفت که مرز عراق و سوریه بالغ بر ۶۲۰ کیلومتر است که منشأ بخش بزرگی از تهدیدات امنیتی عراق به شمار می‌رود و عمده این تهدیدات از مناطق مرزی مشرف به منطقه «البوکمال » سوریه تا مناطق مرزی استان الحسکه ناشی می‌شود.

 

۵۰ هزار نیروی عراق در مرز سوریه مستقر هستند

این فرمانده عالی رتبه عراقی همچنین گفت که بیش از ۵۰ هزار نیرو از گارد مرزی، ارتش و نیروهای الحشد الشعبی در طول مرز عراق با سوریه مستقر هستند.

پیش از این نیز «قیس المحمداوی» رئیس ستاد مشترک ارتش عراق در ماه مارس گذشته گفته بود ارتش به دنبال کشیدن دیوار مرزی در مقابل مرز سوریه است. یک ماه قبل از آن نیز مقامات امنیتی عراق از حفر خندق در مرز استان نینوی با سوریه که مقابل آن استان الحسکه سوریه قرار دارد، خبر داده بودند.

به گفته مقامات عراقی، گارد مرزی این کشور همچنین سامانه‌های نظارتی پیشرفته به همراه پهپادها و بالن‌های شناسایی و دوربین‌های حرارتی در طول مرز با سوریه مستقر کرده است.

سرتیپ «محمد السعیدی» فرمانده نیروهای مرزی عراق نیز ماه گذشته گفته بود: «مرزها مهم‌ترین و بیشترین منبع تهدیدات امنیتی به خصوص در مرز سوریه هستند؛ به ویژه منطقه‌ای که از شمال رود فرات یعنی القائم تا شمال ربیعه را در بر می‌گیرد».

او نیز شرایط بی ثبات شمال شرق و شرق سوریه و عدم استقرار نیروهای نظامی رسمی ارتش سوریه در طول مرزهای این کشور را دلیل اصلی شرایط فوق ذکر کرده بود.

به گفته السعیدی در یک منطقه حساس که از کوههای سنجار تا تل الصفوک و وادی العجیج که ۶۷ کیلومتر است، دیوار مزی به طول ۳.۷۵ متر کشیده شده است که روی آن سیم خادار وجود دارد.

 سرتیپ «صلاح فاضل العیساوی» فرماندهی تیپ ۵۴ سازمان الحشد الشعبی عراق در استان الانبار، در تاریخ 12 شهریور ماه از قرار گرفتن نیروهای این سازمان در وضعیت آماده باش حداکثری در پی هشدارهای نفوذ اعضای گروه تروریستی داعش به مناطق غربی این استان خبر داده بود. 

 

تحرکات مشکوک آمریکا در مرز عراق و سوریه

تشدید تدابیر امنیتی عراق در مرز سوریه همچنین در شرایطی است که ماه گذشته فعالیت‌ها و تحرکات مشکوک ارتش آمریکا در مناطق مرزی عراق با سوریه، حساسیت گروههای سیاسی این کشور را برانگیخت. منابع محلی در استان الانبار گفته بودند که نیروهای آمریکایی مدام در حال رفت و آمد در مناطق صفر مرزی هستند.

گزارش تحرکات آمریکایی‌ها تا جایی پیش رفت که الینا رومانسکی، سفیر واشنگتن در بغداد، در ۲۳ آگوست مجبور به پاسخگویی شد و ادعا کرد که این تحرکات تنها در راستای جابه‌جایی روتین نیروها بود. به گفته رومانسکی حدود ۲۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی علاوه بر تعدادی مستشار نظامی و مربی در عراق حضور دارند.

استراتژی عراق در مرز سوریه

 

در این میان «یاسر وتوت» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز به روزنامه الشرق الاوسط گفت که حضور گسترده نیروهای عراقی در مرز سوریه در تفاهم و توافق با دولت دمشق صورت گرفته است.

او همچنین گفت که شرایط امنیتی در مناطق مرزی با سوریه اکنون با ثبات است. به گفته یاسر وتوت این موضوع به اقدامات و راهبردی که دولت عراق در مناطق مرزی به کار گرفته باز می‌گردد، از جمله ایجاد موانع مرزی که با دوربین‌های حرارتی و برج‌های دیده‌بانی مراقبت می‌شود و از سوی دیگر نیروهای ارتش، الحشد الشعبی و یگان‌های مبارزه با تروریسم نیز در فاصله اندکی از مرز به عنوان پشتیبان گارد مرزی مستقر هستند.

او با تأکید بر هماهنگی کامل میان بغداد و دمشق گفت که دولت عراق با نگرانی درگیری‌های استان دیرالزور و دیگر مناطق سوریه را زیر نظر دارد، اما این درگیری‌ها تاکنون خطری را متوجه امنیت عراق نکرده‌اند.

 

«احمد الشریفی» کارشناس امنیتی عراقی نیز به وبگاه العربی الجدید گفت که مرز عراق با سوریه بزرگترین تهدید امنیتی برای عراق به شمار می‌رود و این تهدیدات به نفوذ عناصر داعش به خاک عراق، شبکه‌های قاچاق و مشکلات امنیتی در مناطق تحت سیطره شبه‌نظامیان کُرد باز می‌گردد.

او نیز به همزمانی استقرار نیروهای عراقی با تحرکات مشکوک آمریکا در مرز سوریه اشاره کرد و گفت که عراق مراقب است تا هیچ گونه تنش امنیتی رخ ندهد. الشریفی همچنین گفت که حضور نیروهای عراقی در مرز فرصت حملات هوایی رژیم صهیونیستی به مناطق مرزی به بهانه مقابله با گروههای مقاومت را نیز می‌گیرد.

پایان پیام /

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول