اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

فارس من| نگرانی‌های‌ اساتید مادر و واکنش مسؤولان

مادرانی که بعد از فرزندآوری تصمیم به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر می‌گیرند، در سامانه فارس من خواستار افزایش سن جذب زنان در هیأت علمی دانشگاه‌ها با توجه به تعداد فرزندان‌شان شدند که این موضوع را از مسؤولان پیگیری کردیم.

فارس من| نگرانی‌های‌ اساتید مادر و واکنش مسؤولان

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، شرایط سنی جذب هیأت علمی دانشگاه‌های دولتی ۱۴۰۲، برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد، دکتری حرفه‌ای (گروه پزشکی) یا مدرک سطح ۳ حوزه حداکثر ۳۰ سال و برای دارندگان مدرک دکتری تخصصی و مدرک سطح ۴ حوزه حداکثر ۴۵ سال است. 

بر اساس تصویب هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌‌ها، شرط سنی جذب در هیأت علمی دانشگاه‌ها ویژه افرادی که دارای مدرک دکتری هستند از ۴۰ سال به ۴۵ سال افزایش یافته است. برای افرادی که با سن ۳۵-۳۰ سال با مدرک دکتری متقاضی عضویت هیأت علمی هستند ۷ امتیاز علمی و  افرادی که دارای ۴۰-۳۵ سال سن هستند، ۳ امتیاز علمی در نظر گرفته می‌شود.

حداکثر سن قابل قبول داوطلبان برای مدارک دانشگاهی مختلف متفاوت بوده و داوطلبانی که سن بیشتری از حداکثر سن تعیین شده برای مدارک مختلف داشته باشند، نمی‌توانند به عنوان هیأت علمی در دانشگاه‌های دولتی جذب شوند.

طبق روال همیشه موضوعات مربوط سن جذب زنان در هیأت علمی دانشگاه‌ها دغدغه کاربران سامانه فارس من بوده و برخی از کاربران سامانه من با ثبت پویشی خواستار «سن جذب زنان در هیأت علمی دانشگاه‌ها با تعداد فرزندان افزایش یابد» شدند. 

این کاربران در پویش خود آورده‌‌اند: 

«با توجه بر اهمیت و ضرورت فرزند‌آوری به عنوان مهم‌ترین وظایف زنان در پیشرفت کشور، پیشنهاد می‌شود حد نصاب سنی متقاضیان جذب هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی افزایش یابد، تا مادرانی که پس از پرورش و تربیت فرزندان خود به عنوان مهمترین سرمایه‌های کشور، اقدام به ادامه تحصیل کرده‌اند، بتوانند در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی جذب شوند. بی‌شک مادرانی که بهترین سال‌های عمر خود را در راستای پرورش و تربیت صحیح و عالی فرزندان خود صرف کرده‌اند، می‌توانند اساتید با تجربه، دلسوز و کارآمدی برای تربیت و آموزش نسل جوان و فرزندان سرزمین خود باشند.

* چرا سن جذب اعضای هیأت علمی زنان تغییر نمی‌کند

ریحانه تمیمی سردبیر پویش فارس من می‌گوید: بعد از گذراندن دوره کارشناسی ازدواج کردم و بچه‌دار شدم. بعد از اینکه کمی فرزندانم بزرگ شدند تصمیم به ادامه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری گرفتم؛ اما با توجه به سن جذب که ۴۵ سال است و بنده ۴۳ سال دارم متأسفانه تا دفاع از رساله‌ام به پایان برسد دیگر سنم به جذب نمی‌رسد. 

از مسؤولین درخواست دارم برای مادرانی که دارای فرزند هستند سن جذب برای اعضای هیأت علمی شدن را بیشتر کنند

سردبیر پویش فارس من می‌افزاید: سابق بر این دیدم برای جذب دبیران قانونی گذاشته بودند که به ازای هر فرزند ۵ سال از سن جذب کم ‌می‌کردند و من هم الان از مسؤولین درخواست دارم برای افرادی که چنین شرایطی دارند سن جذب را برایشان کمی بیشتر کنند تا هم بتوانیم همواره در کنار فرزندانمان باشیم و هم بتوانیم به جامعه خدمت کنیم. 

* وزارت علوم تسهیلات ویژه‌ای برای مادران دارای فرزند در نظر بگیرد

سعیده پرهیزکاری دانشجوی دکتری روانشناسی بالینی است که می‌گوید: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید برای مادران دارای فرزند تسهیلات ویژه‌ای مدنظر قرار بدهد و سن جذب را برای این افراد کمی بیشتر کند. به نظرم این خواسته زیادی برای مادرانی که عاشق علم و علم‌آموزی هستند، نیست. 

وی معتقد است: با توجه به سنین مناسب فرزندآوری در جوانی زنان فرصت ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را از دست می‌دهند و با افزایش سن جذب اعضای هیأت علمی امکانی فراهم می‌شود تا مادران پس از پرورش فرزندانش‌شان بتوانند ادامه تحصیل بدهند و در دانشگاه‌ها جذب شوند. 

شیما مقدم دانشجوی کارشناسی ارشد است و می‌گوید: یک دختر مجرد ۴۲ ساله هستم و کارشناسی ارشد دارم. با افزایش سن جذب اعضای هیأت علمی موافق هستم و باید پیرامون این موضوع ترتیب اثری داده شود؛ ولی به شدت با اینکه فقط بخواهند سن جذب را برای مادران دارای فرزند افزایش بدهند به شدت مخالف هستم. 

با اینکه فقط بخواهند سن جذب را برای مادران دارای فرزند افزایش بدهند به شدت مخالف هستم

وی می‌افزاید: با افزایش سن جذب برای مادران دارای فرزند در حق ما مجردها اجحاف می‌شود.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این باره می‌گوید: این موضوع در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی است. 

همچنین محمد خلج رئیس مرکز جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، می‌گوید: برای سن جذب زنان در هیأت علمی دانشگاه با تعداد فرزندان‌شان طرح قانون جوانی جمعیت را داریم و به ازای هر فرزند یک سال به کِبَر سن اضافه می‌شود که این موضوع را در فراخوان اخیر نیز اعلام کرده‌ایم.

وی می‌افزاید: در حال حاضر سن جذب اعضای هیأت علمی ۴۵ سال است و هر متأهلی که فرزند داشته باشد یکسال به سن جذب اضافه می‌شود و سقف‌ سن جذب این افراد نهایتاً تا ۵۰ سال است. کارهای مختلفی انجام می‌دهیم که جذب اعضای هیأت علمی سرعت بیشتری بگیرد. به دانشگاه‌ها نامه‌ زده‌ایم و تقاضاهایی داشته‌ایم که بتوانند جلساتشان را به صورت فشرده برگزار کنند و بحث استعلام و تحقیق را از دانشگاه‌ها بیرون آورده ایم و در مرکزیت انجام می‌شود که این موضوع باعث سرعت کار می‌شود. 

به گزارش فارس، برای داشتن جامعه‌ای جوان و سالم نیاز به معلمان و استادان فرهیخته داریم؛ بنابراین حمایت از زنان باید دغدغه اصلی دولت و مسؤولان باشد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول