اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

معاونت هنری ارشاد در مسیر شکوفایی

معاون هنری ارشاد گفت: اصلی‌ترین کار معاونت در انجام زیرساخت‌ها آماده‌سازی سند راهبردی معاونت امور هنری است تا معلوم شود با توجه به اقتضائات زمان، تغییرات چطور و چگونه راهبری شوند.

معاونت هنری ارشاد در مسیر شکوفایی

به گزارش خبرنگار هنر خبرگزاری فارس، محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به اقدامات و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در معاونت هنری در یک سال گذشته پرداخت. 

او در ابتدا با اشاره به رکود و مشکلاتی که در حوزه هنر در ابتدای دولت سیزدهم بود، گفت: زمانی‌که دولت سیزدهم روی کار آمد ما شاهد رکودی در بخش هنر بودیم که دلیل آن‌هم بیماری منحوس کرونا بود. اغلب فعالیت‌های هنری تعطیل شده و هنرمندان خانه‌نشین شده بودند. این موضوع بر روی اقتصاد قشر هنری تأثیر فراوانی داشت. بنابراین اولین اقدام ما رونق دادن به فعالیت‌های هنری بود که این توفیق حاصل شد و در نتیحه در زمینه هنرهای نمایشی تئاترهای خوبی روی صحنه آمدند و در حوزه موسیقی نیز اجراهای موسیقی از سر گرفته شد. در بخش تجسمی هم گالری‌ها آرام آرام به روال عادی برگشتند. درواقع تسهیل‌گری در دستور کار ما قرار گرفت، چرا که تا جایی که می‌توانستیم باید تمام ظرفیت‌های هنری را فعال می‌کردیم تا اقتصاد هنربار دیگر شکوفا شود.

او ادامه داد: عدالت‌محوری در برنامه‌های فرهنگی و هنری رکن دوم کار ما بود. استان‌ها در برخورداری از امکانات فرهنگی و هنری با هم یکسان نیستند و ما این را سرلوحه کار قرار دادیم تا آموزش هنر در مناطق محروم به شکل رایگان انجام شود. به این دلیل‌ که استعدادهای فراوانی در مناطق محروم وجود دارد که به دلیل عدم دسترسی به آموزش صحیح و نبود شرایط اقتصادی مناسب برای تأسیس آموزشگاه هنری، از جریان هنری دور بودند که خوشبختانه با استقبال بالایی در این زمینه مواجه شدیم. این کار چند ویژگی مهم داشت اول به خدمت گرفتن هنرمندان هر منطقه برای آموزش در همانجا، چراکه اغلب هنرمندان توان اقتصادی برای برگزاری کلاس در این مناطق را نداشتند، بنابراین ما در این طرح دوستان را فعال کردیم.

از سوی دیگر استعدادهای زیادی که علاقمند به فراگیری و فعالیت در هنرهای مختلف بودند را  شناسایی کردیم و ثبت نام‌ها انجام شد. طبق آمار بیش از 72 هزار نفر ثبت نام کردند و از انواع کلاس‌های هنری و کلاس‌های فنی هنری مانند طراحی، نقاشی و ... بهره گرفتند.

معاون هنری ارشاد همچنین افزود: امیدواریم با حمایت‌هایی که توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام می‌شود و نهادهایی که در مناطق محروم فعالیت می‌کنند و با توجه به منابع مالی که در اختیار دارند بتوانیم این طرح را بهتر و بیشتر فعال کنیم و از حضور استعدادهای بیشتری بهره بگیریم.

سالاری درباره  پروژه‌های نیمه تمام نیز صحبت کرد و گفت: گام بعدی ما به سرانجام رساندن پروژه‌های نیمه تمام بود که از گذشته باقی مانده بودند از جمله سالن‌های تئاتر و موسیقی  و یا سالن‌های تمرین که نیاز جوانان و هنرمندان استان‌های مختلف بود و تا امروز به خوبی پیش رفته است.

او اظهار کرد: ما باید اسنادی را در زیرساخت‌های آماده می‌کردیم که سند موسیقی و سند هنرهای تجسمی از آن جمله بود. اصلی‌ترین آن نیز آماده‌سازی سند راهبردی معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا معلوم شود با توجه به اقتضائاتی که در سند گام دوم انقلاب وجود دارد و آنچه که نیاز جامعه و آینده جوانان هست، فضاهای مجازی که اضافه به فضاهای واقعی هنر شدند، چطور راهبری شوند. این طرح با همراهی هنرمندان و استادان فن و نظریه‌پردازان آماده شده است و امیدواریم خدمت شایسته‌ای را به اصحاب فرهنگ و هنر انجام دهیم.

موسیقی

شاید یکی از مواردی که در اغتشاشات سال گذشته مطرح می‌شد عدم فعالیت هنرمندان موسیقی بود، این گزاره‌ها جوی را شروع کرد که شاید خیلی‌ها موسیقی را شکست خورده تصور می‌کردند اما برخلاف آنچه پیش‌بینی می‌شد هنر موسیقی رشد خوبی در سال گذشته داشت.

برای مثال تعداد اجراهای موسیقی تهران طی سال گذشته، ۶۰۶ اجرا بود که این آمار برای تمام کشور به ۳۹۱۳ اجرا رسید.

در ۴ ماه ابتدایی امسال نیز ۷۲۸ اجرا صورت گرفت تا مجموع اجراهای یک سال اخیر کشور، به عدد ۴۶۴۱ برسد. حال حساب کنید اگر شرایط اجرا، طی ۶ ماه دیگر سال نیز برقرار بود، این آمار به چه عدد درخشانی می‌رسید.

در بحث آلبوم نیز طی یک سال گذشته، برای ۱۷۰ آلبوم، مجوز صادر شد که اگر بخواهیم مجوز برای تک‌تراک‌ها را نیز محاسبه کنیم باید به عدد بیش از هزار برسیم.

با این حال، طی یک سال اخیر، بیش از ۴۸۱۱ مجوز تنها برای کنسرت و آلبوم صادر شده است.

اینها هر کدام نشان دهنده حضور پر قدرت معاونت هنری در شاخه هنر موسیقی است.

تئاتر

هنر نمایش هم در سال اخیر با فراز و نشیب‌های بسیاری روبه‌رو بوده است، هرچند شاید تئاتر کمتر از موسیقی رشد و شکوفایی را تجربه کرده باشد اما قطعا امروز در شرایط بهتری نسبت به گذشته قرار دارد. 

اخیرا آماری هم از سوی اداره کل هنرهای نمایشی اعلام شده که هوشنگ توکلی در رابطه با آن گفته است: «آماری که از طرف اداره‌کل هنرهای نمایشی درباره تعداد اجراها مخاطبان تئاتر در طول یک‌سال گذشته منتشر شده، بسیار امیدوارکننده است. اجرای 4500 نمایش و جذب بیش از سه‌میلیون تماشاگر در یک سال (از یکم شهریور 1401 تا 31 مرداد 1402)، خارج از اعتقادات و دیدگاه من در روند توسعه تئاتر در ایران نیست. من معتقدم تئاتر در ایران زنده و پویاست و به‌رغم موانع و سختی‌هایی که سر راه دارد برای رسیدن به موفقیت کمی و کیفی تلاش می‌کند.»

البته باید گفت که بحث‌های بسیاری در رابطه با این آمار وجود دارد و باید به ضورت جداگانه تحلیل شود اما چیزی که مشخص است این است حداقل فروش تئاتر در روزهای اخیر در تماشاخانه‌های تهران رشد قابل توجهی داشته است.

هنرهای تجسمی

هنرهای تجسمی هم در سال اخیر رشد قابل توجهی داشته است، برگزاری بیش از 40 رویداد در دو سال گذشته و برپایی 809 نمایشگاه در پایتخت تنها بخشی از این رشد در دو سال اخیر است.

همچنین در این مدت مطابق با آمار اعلامی اداره کل هنرهای تجسمی ارشاد 25 نگارخانه مجوز تاسیس گرفته و 186 نگارخانه هم مجوز خود را تمدید کرده‌اند،‌ همچنین 945 اثر هم مالکیت معنوی خود را ثبت کرده تا نشان از فعالیت هنرمندان این حوزه باشد. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول