اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

کارآفرینی که با وجود هجمه‌های بسیار، سخت تلاش کرد و به نتیجه رسید

جواد و سعید بذرافکن دو فردی بودند که برای نخستین بار صنعت پرورش الاغ را راه اندازی کردند و موفق به کسب مجوز این کار شدند، از این حیوان حدودا ۶۰ محصول تولید می‌شود تا جایی که به فکر صادرات نیز افتادند.

کارآفرینی که با وجود هجمه‌های بسیار، سخت تلاش کرد و به نتیجه رسید

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جواد بذرافکن کارآفرین استان فارسی که بعد از تلاش های بسیار توانست صنعت پرورش الاغ را برای اولین بار در جنوب ایران و حتی در کل کشور به نتیجه برساند و از تولیدات این حیوان محصولاتی تهیه کند، او از فراز و نشیب های این راه تا رسیدن به نتیجه می گوید.

جواد بذرافکن در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: از سال ۹۶ تحقیقاتی در کشورهای دیگر انجام دادیم و مشاهده کردیم این کار کشورهای خارجی به خصوص اروپای شرقی مانند صربستان و یونان انجام می شود اما در ایران که هیچ گونه شناختی نبود و شاید فقط تعداد محدودی از جمعیت ایران می دانستند همچنین کاری وجود دارد و چنین محصولاتی است.

 

بذرافکن ادامه داد: با یک کتاب برخورد کردم به نام پرورش الاغ برای تولید شیر نوشته آقای دکتر لطفی پور از موسسه تولیدات دامی در کرج، از این طریق با این شغل آشنا شدم که می‌توانست هم اشتغال زایی خوبی داشته باشد و هم شغل پر درآمدی باشد اما موانع زیادی وجود داشت، چون کسی درباره‌ این موضوع شناختی نداشت.

وی در ارتباط با مجوز این کار نیز عنوان کرد: هیچ گونه مجوز رسمی راجع‌به همچین کاری وجود نداشت که بشود به صورت گسترده و صنعتی کار را شروع کرد اما ما این کار را در مجموعه‌‌ای کوچک به صورت آزمایشی آغاز کردیم که البته در چند جبهه باید می جنگیدیم یک مورد بحث فرهنگی بود.

وی افزود: بحث فرهنگی از این لحاظ مطرح بود که اصلا این موجود جزء دام حساب نمیشد ، یک مورد هم در موضوع سازمان‌های ذیربط مانند جهاد کشاورزی، اداره دامپزشکی که مجوز نداشتند. 

بذرافکن ادامه داد: با تمام این مسائل و مشکلات کنار آمدیم و یک ریسک بزرگ انجام دادیم و کار را در مجموعه محدودی با ۱۰ راس الاغ شروع کردیم تا بتوانیم تمام مسائل و مشکلات را به موازات پیش ببریم.

او افزود: در ابتدا می گفتند که این کار از لحاظ فرهنگی و جواز کسبی مشکل دارد و ممکن است تعطیل شود اما مطالعاتی داشتم که مثلا در ایتالیا مزارع هزار راسی وجود دارد یا در کشور صربستان و یونان مثلا پنجاه نوع محصول آرایشی و کرم و صابون از شیر تهیه میشود، هزار مقاله‌ بین‌المللی درباره فواید شیر الاغ چاپ شده است، حتی یک مورد از فواید آن خواص ضد تومور شیر که در مقالات علمی ثابت شده است.

 

در ناامیدی بسی امید است 

بذرافکن عنوان کرد: این موارد چیزی نبود که فقط طب سنتی گفته باشد یا چیزی باشد که فقط در باورمان باشد؛ گفتیم اگر بجنگیم و تلاش کنیم به نتیجه‌ خواهیم رسید چون در اصل کار، کار خوبی بود، کار کردیم با همان مجموعه سعی کردیم یک اطلاع‌رسانی عمومی هم انجام دهیم.

وی ادامه داد: یک اتفاق خوبی که برای ما افتاد این بود که در همان سال اول مطلبی در سایت جهاد کشاورزی شهرستان خرامه عنوان شد که با توجه به اقلیمی که ما داریم یک نفر این کار را انجام می‌دهد.

بذرافکن با ذکر این مورد که یکی از انگیزه های ما این بود که این کار مناسب اقلیم خرامه است، ادامه داد: منطقه‌ی ما شهرستان خرامه منطقه ای بود که زمانی کشاورزی زیاد داشت رودخانه‌ کُر آنجا بود اما رودخانه خشک شد این کار با اقلیم ما که جای خشک و کم علوفه ای بود برای این حیوانی که خوراک کمتری می خواهد مناسب بود.

 

نمایشگاهی که باعث آغاز معرفی این شغل شد 

وی افزود: سال ۹۶ به نمایشگاهی دعوت شدیم ، نمایشگاه جهاد کشاورزی شیراز که باعث شد معرفی شویم ، غرفه های زیادی وجود داشت و یکی از غرفه ها در خصوص پرورش الاغ بود.

وی در ادامه صحبت هایش گفت: بازدیدکننده‌های مختلف آمدند و خیلی بحث خنده و شوخی بود اما ما تست شیر را رایگان گذاشتیم که مردم نسبت به این موضوع شناخت پیدا کنند و متوجه شوند، کارشناسانی آوردیم تا هر کس که سوالی داشت مقاله‌ها را توضیح دهند.

 

بی مهری که زمینه ساز خیر شد

این کارآفرین ادامه داد: در ابتدا با ما مصاحبه ای تلویزیونی انجام دادند و آماده‌ پخش شد و سپس گفتند شبکه فارس اجازه پخش نداده است آن هم به دلیل نداشتن مجوز و بحث فرهنگی، اما کلیپ را در فضای مجازی منتشر کردیم و در چند شبکه اجتماعی به سرعت منتشر شد که حتی در کانادا هم دوستان دیده بودند.

او ادامه داد: در برنامه و مسابقه پایش ، میدون ، رکوردداران هم شرکت کردیم این قضیه باعث شد که تقریبا خیلی از مردم ایران این شغل را بشناسند و برای اولین بار بود که پروانه‌ صنعتی تقاضا داده شد و برای نخستین بار سازمان جهاد کشاورزی دستورالعمل مجوز صنعتی پرورش الاغ شیری را صادر کرد و ما اولین مجوز جنوب کشور بعد از گذشت سه سال با ۱۰۰ راس پرورش الاغ شیری را گرفتیم.

بذرافکن در ارتباط با توسعه این کار نیز عنوان کرد: در حال حاضر هم مجوز صنعتی گرفتیم و تسهیلاتی از صندوق کارآفرین امید کشور فراهم شده است که از اردیبهشت این تسهیلات را به ما دادند و ما شروع کردیم و در حال احداث این مجتمع صنعتی هستیم که تقریبا پنجاه درصد پیشرفت فیزیکی داشته است که یک مجموعه صنعتی پرورش الاغ شیری برای اولین بار ایجاد شود امیدواریم که طی دوماه آینده به پیشرفت صددرصد برسد.

محصولاتی تولیدی از این حیوان حدودا به ۶۰ نوع می رسد 

وی در ارتباط با محصولات تولیدی از این حیوان گفت: شیر محصول اصلی این حیوان است که بسیار مناسب است برای ساخت محصولات آرایشی، صابون ، کرم ، ماسک و حدودا ۶۰ محصول مختلف از آن تولید می شود.

بذرافکن درباره این محصولات گفت: محصولات دیگر هم وجود دارد که طب سنتی تایید می کند مانند روغن ، روغنی که چربی‌ حیوانی است که دیگر  از آنها شیر تولید نمی شود و به اصطلاح پیر هستند و کشتار می شوند و روغنی از آن گرفته می شود که جنبه درمانی داشته و در طب سنتی کاربرد دارد اما در خصوص این روغن ها مقاله‌های علمی انجام نشده است.

وی ادامه داد: از شیر این حیوان پنیر نیز تولید می شود که قیمت جهانی پنیر آن هزار یورو است و از سی لیتر شیر یک کیلو پنیر تهیه می شود و جنبه درمانی دارد ، قیمت جهانی شیر نیز حداقل ۲۰ دلار است.

 

هدف اصلی صادرات این محصولات است

بذرافکن در ارتباط با صادرات این محصولات گفت: یکی از هدف‌های اصلی ما صادرات است که بتوانیم در کشور خودمان با ریال خودمان تولیدات داشته باشیم و بتوانیم یک ارزش افزوده‌ خوبی برای صادرات داشته باشیم چون مشتری‌ها و تقاضاهای خوبی در کشورهای همسایه و دیگر کشورها وجود دارد. 

این کارآفرین مستعد در پایان عنوان کرد: این کار را من و سعید بذرافکن آغاز کردیم ، مطمئنا اگر یک انسان بخواهد کارهای چالشی این چنینی انجام دهد نیاز به یک تیم خیلی خوب دارد، ما نیز یک مجموعه‌ خیلی خوب هستیم از افرادی که تلاش می‌کنند ، اگر کسی پشتکار و تلاش داشته باشد سخت‌ترین کارها را میتواند انجام داد ، ممکن است جوان های ما به دنبال کارهای راحت باشند اما اگر به خودشان سختی بدهند می توانند به هدف هایی که می خواهند برسند.

او تصریح کرد: این یک شعار نیست ایران ما این پتانسیل و امکان را دارد که بشود کارهای بزرگ انجام داد و به درآمدزایی رسید.

 

 

مصاحبه از آیسا صادقی

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول