اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

ایران ریاست یک ساله مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا را عهده دار می‌شود

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در دیدار با امیرعبداللهیان ضمن گفت‌وگو درباره ریاست آتی ایران بر این مجمع، ابراز امیدواری کرد که در این دوره یک ساله شاهد اقدامات موثری از جمله در راستای اجرای سند چشم انداز ۱۰ ساله مجمع باشیم.

ایران ریاست یک ساله مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا را عهده دار می‌شود

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «پورنچای دانویواتانا» دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) که به تهران سفر کرده، بعدازظهر امروز (دوشنبه) ششم شهریور ماه در محل وزارت امور خارجه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

حسین امیرعبداللهیان در این دیدار،  از دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا به دلیل تلاش‌هایش تشکر کرد و اطمینان داد جمهوری اسلامی ایران در دوره آتی ریاست بر مجمع همه تلاش خود را برای ارتقای همکاری‌ها و تحقق اهداف مجمع به کار خواهد بست. 

به گزارش فارس، مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) در سال ۲۰۰۲ تاسیس شد. ایران، تایلند، اندونزی، مالزی، فیلیپین، برونئی، سنگاپور، کامبوج، ویتنام، میانمار، لائوس، نپال، روسیه، ترکیه، ژاپن، چین، مغولستان، کره جنوبی، هند، افغانستان، پاکستان، بنگلادش، سریلانکا، بوتان، کویت، بحرین، عربستان، قطر، امارات عربی متحده، عمان، فلسطین، قزاقستان، ازبکستان، قرقیزستان و تاجیکستان ۳۵ عضو این سازمان فراگیر آسیایی را تشکیل می‌دهند.

وزیر امور خارجه همچنین بر نقش دبیرخانه مجمع در حمایت از پیشبرد همکاری‌ها تأکید و آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای کمک به تقویت دبیرخانه مستقر در کویت و نیز مرکز همکاری‌های فرهنگی مجمع مستقر در تهران را اعلام کرد.

پورنچای دانویواتانا دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) هم در این دیدار گزارشی از فعالیت‌های این مجمع ارائه و وزیر امور خارجه را در جریان آماده سازی نشست وزرای امور خارجه این سازوکار در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک که پس از آن ریاست یک ساله جمهوری اسلامی ایران بر مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا (ACD) آغاز خواهد شد،  قرار داد.

همکاری در حوزه‌های مواصلات، علم، فناوری و نوآوری، آموزش و توسعه منابع انسانی، امنیت غذایی، امنیت انرژی و امنیت آبی، فرهنگ و گردشگری و توسعه پایدار و فراگیر در دستورکار این مجمع قرار دارد.

دبیرکل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا در دیدار امروز با امیرعبداللهیان همچنین ابراز امیدواری کرد در دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، اقدامات موثری از جمله در راستای اجرای سند چشم انداز ۱۰ ساله مجمع انجام شود.

به گزارش فارس، بحرین در حال حاضر ریاست مجمع را بر عهده دارد و از ماه آینده میلادی و بعد از نشست آتی در نیویورک این ریاست به جمهوری اسلامی ایران منتقل می‌شود.

ایده تشکیل مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا برای اولین بار توسط نخست‌وزیر تایلند در سی و چهارمین نشست وزرای امور خارجه کشورهای آ.سه.آن در سال ۲۰۰۱ مطرح و مورد بحث قرار گرفت.اولین اجلاس وزرای امور خارجه ACD در سال ۲۰۰۳ با حضور نمایندگان ۱۸ کشور عضو در تایلند برگزار شد و وزرای امور خارجه کشورهای شرکت کننده در این اجلاس، حمایت خود را از تشکیل و تداوم کار مجمع مذکور اعلام کردند. 

پانزدهمین نشست آن ژانویه ۲۰۱۷ در ابوظبی و چهاردهمین نشست وزرای خارجه مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا اسفند ۱۳۹۴ در بانکوک پایتخت تایلند برگزار شد. شانزدهمین نشست هم در اردیبهشت سال ۱۳۹۸ در قطر برگزار شد.  

از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۰، ۹ اجلاس در سطح وزرای خارجه کشورهای عضو «گفت‌وگوی همکاری آسیا» به ترتیب در تایلند، چین، پاکستان، قطر، کره جنوبی، قزاقستان و سریلانکا و تهران برگزار شد. جمهوری اسلامی ایران در سومین اجلاس وزرای امور خارجه کشورهای عضو در تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۰۴ در چین رسما به عضویت مجمع مذکور پذیرفته شد و در سال ۱۳۸۸ نیز ریاست این مجمع را بعهده داشت.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول