اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

از پیشی گرفتن خانم‌ها از آقایان تا واکنش به مهاجرت دانشجویان دانشگاه تبریز

رئیس دانشگاه تبریز در خصوص مهاجرت دانشجویان دانشگاه گفت: مهاجرت نخبگان ۲ طرفه است و این‌گونه نیست که نخبه‌ای از اینجا برود و از آن طرف کسی نیاید ولی مسأله این شیب رفت و آمد است؛ آمار‌های غیررسمی اعلام می‌شود که اکثرا صحت ندارد!

از پیشی گرفتن خانم‌ها از آقایان تا  واکنش به مهاجرت دانشجویان دانشگاه تبریز

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، صفر نصراله‌‎زاده، رئیس دانشگاه تبریز، امروز در نشست خبری با رسانه‌های آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: سال گذشته دانشگاه تبریز دانشگاه برتر در حوزه فناوری، رتبه دوم در زیست بوم فناوری، دانشگاه برتر مطلق در جذب دانشجویان بین‌الملل و جایزه ثریا را کسب کرد.

وی ادامه داد: سومین دانشگاه از نظر دیپلماسی علمی شناخته شده‌ایم؛ در سال‌های گذشته در علم و صنعت جایگاهی نداشتیم اما در حال حاضر رتبه ۵ قرار داریم.

دانشگاه تبریز جزء 10 دانشگاه برتر کشور

رئیس دانشگاه تبریز با بیان اینکه در پایگاه رتبه‌بندی شانگهای، دانشگاه تبریز جزو ۱۰ دانشگاه برتر کشور قرار گرفته‌ایم (پنجمین دانشگاه کشور)، افزود: ارتباط بین‌المللی دانشگاه تبریز به چند کشور محدود نمی‌شود؛ به‌طوریکه در رتبه‌های سال‌های پیش در رتبه ۹۰۰ بودیم و الان در ۷۰۰ قرار گرفته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ۲۵ نفر از اساتید دانشگاه تبریز جزء دانشمندان ۲ درصد قرار گرفته‌اند.

تحصیل دانشجویان خارجی در دانشگاه تبریز

نصراله‌زاده با تاکید بر اینکه با وجود همه تهدیدات و محدودیت‌ها از نظر علمی و رشد مقاله‌های معتبر با رشد خوبی روبه‌رو بودیم، ادامه داد: همان‌طور که گفتم، دانشجویان خارجی بسیار خوبی جذب دانشگاه شده‌اند که اغلب از کشور عراق است.

وضعیت استخدامی در دانشگاه تبریز

وی ابراز کرد: چند نوع وضعیت استخدامی در دانشگاه وجود دارد که تکلیف هر کدام مشخص است؛ نیروهایی از قبل نیز در دانشگاه تبریز وجود دارند که مرجع آنها بخش خصوصی است و تعداد دیگر نیز به صورت کار معین هستند که تعداد زیادی از این‌ها تبدیل وضعیت شده‌اند. 

رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: کسی در این تبدیل وضعیت‌ها از کار بی‌کار نشده‌ است.

واکنش به مهاجرت دانشجویان دانشگاه تبریز

وی در خصوص مهاجرت دانشجویان دانشگاه یادآور شد: مهاجرت نخبگان ۲ طرفه است و این‌گونه نیست که نخبه‌ای از اینجا برود و از آن طرف کسی نیاید ولی مساله این شیب رفت و آمد است؛ آمار‌های غیررسمی اعلام می‌شود که اکثرا صحت ندارد! 

نصراله‌زاده توضیح داد: عمدتا اساتیدی که مرخصی گرفتند و به خارج رفتند، برگشته‌اند و شاید تعداد اساتیدی که به کل رفته‌اند زیر ۱۰ نفر است.

وی متذکر شد: امسال فراخوان‌های زیادی برای جذب اساتید دانشگاه تبریز وجود دارد که زمینه‌ خوبی برای کار و ورود به عرصه آموزش است. اخیرا یک فراخوان برای جذب ۴۰ نفر خواهیم داشت.

رئیس دانشگاه تبریز به طرح مسکن دانشگاه اشاره و تصریح کرد: این موضوع در طرح ملی جهش مسکن وارد شده است تا با این کار باری از دوش همکاران برداشته شود.

وی بیان داشت: گروه خودروسازی سایپا، یک‌هزار نفر بورسیه صنعت‌اش را به دانشگاه‌ها اختصاص داد. به‌طور جد بورسیه صنعتی در حال پیگیری است تا ظرفیت را افزایش دهیم.

نصراله‌زاده ادامه داد: ظرفیت ۳۱ هزار طرح دانشجو معلم به دانشگاه‌ها اختصاص یافته است. بر اساس قرار بیش از ۲۳۰ نفر از این بورسیه‌ها به دانشگاه تبریز تخصیص یافته است.

وی با اشاره بر اینکه دانشگاه تبریز بعد از دانشگاه تهران بیشترین مقالات بین‌المللی را داریم همچنین به لحاظ سرانه مقاله بعد از تربیت مدرس رتبه دوم را نداریم و با یک نگاه رتبه اول هستیم زیرا تربیت مدرس دانشگاه تحصیلات تکمیلی است.

رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: دانشگاه تبریز در زمینه فعالیت‌های فرهنگی به خوبی عمل کرده است به طوریکه انجمن‌های دانشجویی رتبه اول را کسب کرده‌اند و فعالیت جنبی دانشگاه مورد تاکید و قطعا در این زمینه گام بر خواهیم داشت.

وی اذعان داشت: مجموعه آموزش عالی با برگزاری و ایجاد کرسی آموزش زبان مخالف نیستیم؛ یکی از افرادی که تاثیر در ایجاد کرسی آموزش زبان داشت خود من بودم که آن زمان رئیس آموزش بودم.

خانم از آقایان پیشی گرفتند

رئیس دانشگاه تبریز بیان کرد: در حال حاضر ۲۴ هزار نفر دانشجو، داریم که ۴۰ درصد تحصیلات تکمیلی است و  از  لحاظ جنسیت ۵۲ درصد دانشجویان خانم و ۴۸ درصد آقاست! 

دانشجوی ستاره‌دار نداریم

رئیس دانشگاه تبریز در خصوص لیست دانشجویان ستاره‌دار افزود: ما هیچ دانشجوی ستاره‌دار نداریم و این یک اصطلاحی است که از قدیم مانده است.

وی در توضیح بیشتر گفت: در کل هیچ لیست سیاسی در دانشگاه تبریز وجود ندارد و حتی در سال گذشته که یک  شرایط خاصی در دانشگاه‌ها پیش آمد و حتی من دلم نمی‌خواهد آن روزها را یادآور کنم اما به صراحت می‌توانم بگویم که تا اواخر آن روزها و جریانات هیچ دانشجویی را حتی تنبیه هم نکردیم و بعدها وقتی موضوع به سمت اغتشاش پیش می‌رفت برای تعداد خیلی کمی یک حکم موقت زدیم تا بلکه بدانند این حکم است و باید مراقب رفتارشان باشند و به عبارت دیگر یعنی تا کارد به استخوان نرسید، با کسی کاری نداشتیم.

رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: اینکه هر دانشجویی در هرجای دنیا ناقض آیین نامه انضباطی دانشگاه باشد و رفتار غیرقانونی داشته باشند قطعا با برخورد روبه‌رو خواهد بود.

وی ابراز کرد: رؤسای دانشکده اقتصاد، دانشکده تربیت بدنی و پژوهشکده اخترشناسی همگی از بین خانم‌ها هستند و همچنین در معاونت، مدیرگروه و غیره تعداد زیادی از بانوان مسؤولیت دارند.

نصراله‌زاده به فعالیت چشمگیر گروه‌های جهادی اشاره کرد و گفت: در جریان زلزله خوی یک پایگاه دانشگاه تبریز وجود داشت که متشکل از بسیج دانشجویی و سایر تشکل‌ها و همکاران بود. 

وی متذکر شد: بنده به حوزه رسانه علاقه زیادی دارم و این کار را یک کار موثری می‌دانم؛ مخصوصا رسانه به طور آینه عمل کند و هم انتقاد داشته باشد و هم آن اقدامات خوبی که شده است را روایت کند. انعکاس درست مسائل قطعا به پیشرفت آن جامعه کمک می‌کند.

رئیس دانشگاه تبریز در خصوص ایجاد رشته روابط عمومی در دانشگاه تبریز اضافه کرد: یک گروهی در حال جذب شدن به دانشگاه هستند که امید است سال آینده به صراحت بگوییم که این گروه تشکیل شد.

 بیماری‌های موروثی درختان دانشگاه تبریز

نصراله‌زاده ادامه داد: در موضوع فضای سبز دانشگاه تبریز مشکلاتی داریم که علت آن به سال‌های قبل بر می‌گردد؛ اگر از درختان مراقبت نکنیم درمان آن سخت است به‌طوریکه شناسایی بیماری گیاهان به مراتب سخت‌تر از بیماری انسانی است. 

وی ادامه داد: در حال حاضر بیماری‌های موروثی درختان دانشگاه را بررسی می‌کنیم؛ درختان آلوده را از بقیه جدا می‌کنیم تا از گسترش آلودگی آن جلوگیری کنیم اما نگران نباشد زیرا همچنان دانشگاه تبریز جزء دانشگاه‌های سبز است و خواهد بود.

۷۰ شرکت دانش بنیان پشت خط

رئیس دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: ۶۲ دانش بنیان در دانشگاه تبریز بود که الآن به ۱۰۱ شرکت دانش بنیان رسیده است؛ ۷۰ شرکت دانش بنیان دیگر  نیز پشت خط است. 

وی گفت: ما از مرکز رشد و نوآوری ارتباط به پردیس و فناوری و نوآوری دانشگاه تبریز ایجاد کردیم و به قطع بعد از دو سال درخواست پارک علم فناوری مستقل دانشگاه تبریز را خواهیم داد و همچنین در حال ایجاد مراکز رشد در دانشکده‌ها هستیم.

ایجاد دانشگاه‌های فرانسلی

رئیس دانشگاه تبریز گفت: تا ۱۴۰۳ به ۲۰۰ شرکت دانش بنیان خواهیم رسید. ما شرکت‌هایی دانش بنیان داریم که در خاورمیانه رقیب ندارند. امید است توسعه زیست بوم فناوری گسترش یابد.

وی متذکر شد: دانشگاه‌های فرانسلی جزو اهداف ماست که بالاتر از نسل یک و دو و سه و چهار است و به نوعی دانش حکمت بنیان باشد. یعنی دانشگاهی که نقش مهمی در تمدن‌سازی داشته باشد جزء وظایف ماست؛ ما به دنبال این هستیم که دانشگاه انسان تولید کند.

پایان پیام/۶۰۰۲۷/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول