اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

برداشت قارچ «ترافل» در جنگل‌های سمنان ممنوع شد

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از ممنوعیت برداشت قارچ ترافل از جنگل‌های هیرکانی این استان و برخورد شدید با متخلفان و بهره‌برداران غیرمجاز این قارچ خبر داد.

برداشت قارچ «ترافل» در جنگل‌های سمنان ممنوع شد

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان به نقل از روابط‌عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان، حمیدرضا عبدوس، رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار کرد: بر اساس سیاست‌ها و ضوابط حفظ، احیا، اصلاح، توسعه، بهره‌برداری و صادرات محصولات فرعی جنگل و مرتع ابلاغی از سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، هرگونه برداشت قارچ خوراکی ترافل یا دنبلان کوهی از عرصه‌های جنگلی ممنوع بوده و در صورت مشاهده توسط مأموران یگان حفاظت موظف به برخورد با خاطیان هستند و ضمن توقیف خودرو، کل محموله قارچ ترافل ضبط و جرائم سنگینی در انتظار متخلفان است.

وی با بیان اینکه جنگل‌های هیرکانی شمال استان سمنان به ویژه جنگل‌های منطقه کالپوش یکی از ذخیره‌گاه‌های اصلی رویش این نوع قارچ است، افزود: برداشت غیراصولی و بی‌رویه این نوع قارچ توسط افراد محلی و افراد غیرمحلی و سودجو که به خاطر سود بالای آن در چند سال اخیر به جنگل‌ها هجوم برده‌اند، سبب آسیب جدی به جنگل‌ها شده است.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان بیان کرد: زیر و رو شدن جنگل هیرکانی برای یافتن قارچ‌های ترافل، تهدیدی جدی برای این میراث ۵۰ میلیون ساله به شمار می‌رود.

عبدوس گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی از عرصه‌های منابع طبیعی به ویژه در سال‌های اخیر که منابع طبیعی به خاطر خشک‌سالی‌های مداوم دچار تنش شدید اکولوژیکی شده است، سبب آسیب رساندن به گیاهان دارویی، کاهش سطح و تراکم و در نهایت موجب خطر انقراض برخی گونه‌های ارزشمند گیاهی نظیر قارچ ترافل، باریجه، ریواس، آنغوزه، کنگر، متکا felora persica، زرشک وحشی، زیره کوهی، چلم، آویشن،، کرفس کوهی، موسیر کوهی، میوه‌های درختان جنگلی و ... می‌شود.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان عنوان کرد: همه‌ساله با آغاز فصل بهار و رویش گیاهان مرتعی در مراتع و مناطق کوهستانی استان، متأسفانه افراد سودجو با دستبرد به طبیعت و برداشت بی‌رویه از گیاهان مرتعی خوراکی و دارویی اقدام به تخریب طبیعت می‌کنند.

عبدوس ادامه داد: متأسفانه نه تنها بهره‌برداران بومی، گیاهان دارویی را به شکل بی‌رویه و غیرعلمی جمع‌آوری می‌کنند، بلکه در سال‌های گذشته به وفور مشاهده شده که افراد سودجو از استان‌های همجوار به این استان وارد می‌شوند و با برداشت بی‌رویه برخی گیاهان دارویی، این گونه‌ها را قربانی زیاده‌خواهی خود می‌کنند.

وی تصریح کرد: این گیاهان مرتعی در عرصه‌های منابع طبیعی، هیچ‌گاه برای مباحث صنعتی کشت نشده‌اند که به آن میزان زیاد برداشت انجام شود.

 رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به بحث ترسیب کربن که توسط این گیاهان انجام می‌شود، بیان کرد: در حال حاضر گرم شدن کره زمین بزرگ‌ترین معضل در جهان محسوب می‌شود و با زیرو رو کردن کل خاک زیر اشکوب درختان ارزشمند پهن‌برگ تا عمق 30 سانتیمتری، آسیب جدی به درختان وارد شده و با از بین بردن گیاهان مرتعی که اصلی‌ترین تأثیر را در ترسیب کربن و از بین بردن گازهای گلخانه‌ای دارند، عمر کره زمین را کاهش می‌دهیم.

عبدوس اظهار کرد: گستردگی جغرافیایی استان سمنان، تنوع آب‌وهوایی کم‌نظیری را رقم زده است. مناطقی کاملاً کوهستانی و جنگل‌های سرسبز، تپه‌های شنی و مناطق کاملاً خشک کویری نمونه‌هایی از اقلیم‌های متفاوت آب‌وهوایی در استان سمنان هستند که تحت تأثیر همین اقلیم‌های متفاوت، گیاهان دارویی استان سمنان نیز تنوع جالبی دارند.

وی عنوان کرد: طبق آمار منتشر شده، از سه هزار گونه گیاهی که در استان سمنان شناسایی شده بیش از 130 گونه این گیاهان از خواص دارویی برخوردار است.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: اخیراً در شهرها مشاهده شده حجم زیادی از گیاهان دارویی جمع‌آوری شده از عرصه‌های منابع طبیعی که در خطر انقراض بوده به صورت گسترده در شهرها و روستاها عرضه می‌شود که به استناد ماده 25 مکرر الحاقی به «قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز» مصوب ۱۴۰۰/۱۱/۱۰ حمل، عرضه، خرید، فروش، نگهداری، اقدام برای خروج یا خارج کردن محصولات و فرآورده‌های مرتعی و جنگلی ممنوع بوده و با متخلفان به شدت برخورد می‌شود.

عبدوس با تأکید بر لزوم مشارکت و همکاری مردم در این زمینه، از مردم استان خواست به منظور حفظ و توسعه رویشگاه‌های این‌چنین گیاهان ارزشمندی از هرگونه برداشت غیرمجاز خودداری کنند.

وی افزود: به سبب وسعت عرصه‌های منابع طبیعی و کمبود نیرو برای برخورد با این قبیل اقدامات، باید مردم محلی و به ویژه شوراها و روستاییان گرامی از فعالیت این افراد جلوگیری کنند و به محض مشاهده به یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اطلاع دهد.

رئیس اداره حفاظت و حمایت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان از مردم خواست تخلفات حوزه منابع طبیعی برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی، تصرف اراضی ملی، آتش زدن مراتع و جنگل‌ها، قاچاق چوب، کندن بوته مرتعی به شماره تلفن‌های ۱۳۹ و ۱۵۰۴ (امداد جنگل و مرتع) اطلاع دهند.

پایان پیام/۷۴۰۰۷/م/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول