اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

کمبود فضای آموزشی در ساوه در سال تحصیلی جدید

رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان ساوه با بیان اینکه مدارس این شهرستان در سال جدید برای دانش آموزان دچار کمبود فضای آموزشی است، گفت: اگر بخواهیم بحث توازن رشته را رعایت کنیم باید دو هنرستان دخترانه و پسرانه جدید احداث کنیم اما با توجه به کمبود فضا ناچار به عدول از توازن بوده و مجبوریم چند کلاس برای رشته نظری اضافه کنیم.

کمبود فضای آموزشی در ساوه در سال تحصیلی جدید

به گزارش خبرگزاری فارس از ساوه، اصغر قراخانلو صبح امروز در نشست خبری با خبرنگاران گفت: از سال گذشته همزمان با بازگشت دانش‌آموزان به مدرسه پس از دوران کرونا برنامه‌های خوبی برای تقویت دانش آموزان اجرا شد که اجرای 163 جلسه کارگاهی و برگزاری انواع نشست‌ها و تریبون‌های آزاد برای دانش آموزان و دوره‌های ضمن خدمت برای فرهنگیان بخشی از این برنامه‌ها است.

وی افزود: علیرغم مشکلات موجود و کمبود فضا در هر دو ماه آزمون‌های بزرگی چون کنکور تیر ماه و دیماه، استخدامی دبیری و آموزگاری، سمپاد، تیزهوشان و .... برگزار شد اما متاسفانه فضای مناسبی برای برگزاری آزمون‌ها نداریم که با همکاری برخی دستگاه‌ها این مهم فراهم شده است.

وی یکی از اقدامات خوب آموزش و پرورش طی سال اخیر را برگزاری آزمون نهایی بصورت الکترونیکی دانست و ادامه داد: در این مدت طرح رتبه بندی معلمان که یک اقدام بزرگ و اساسی بود بعد از حدود 11 سال در دولت سیزدهم اجرایی شد و توانستیم تا پایان سال قبل احکام را صادر و معوقات را پرداخت کنیم.

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه همچنین به اجرای طرح اوقات فراغت برای دانش آموزان اشاره داشت و بیان کرد: امسال در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری، آموزش، ورزشی، قرآنی و ..... بالغ بر 5 هزار دانش آموز در طرح‌های اوقات فراغت شرکت کردند که در صورت تامین فضای کافی می‌توانیم این عدد را به ۱۰ هزار نفر برسانیم.

قراخانلو با بیان اینکه در سال جدید برای دانش آموزان دچار کمبود فضای آموزشی هستیم گفت: اگر بخواهیم بحث توازن رشته را رعایت کنیم باید دو هنرستان دخترانه و پسرانه جدید احداث کنیم اما با توجه به کمبود فضا ناچار به عدول از توازن بوده و مجبوریم چند کلاس برای رشته نظری اضافه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه ابتدایی نیز دو مدرسه دخترانه و پسرانه نیاز داشتیم اما بدلیل فقدان فضا ناچارا برخی کلاس‌ها را به 40 نفر رساندیم در حالی که استاندارد آن کمتر از 35 می‌باشد.

اصغر قراخانلو با بیان اینکه خروج نیروی غیربومی‌یکی‌از چالش‌های آموزش و پرورش شهرستان ساوه است، گفت: هرساله در حوزه آموزش و پرورش جذب نیروی خوبی داریم اما بخاطر غیر بومی بودن و انتقال آنان به شهرهای دیگر کلاس‌ها از معلم خالی می‌شود.

وی با اشاره به حضور 201 نفر نفر بعنوان حق التدریس در مدارس ساوه گفت: در حال حاضر حدود 14 هزار ساعت مجموع نیاز ما به نیروی حق التدریس است که این عدد از 20 هزار ساعت طی سال‌های اخیر به این عدد کاهش یافته که نشان از تراز مثبت نیرو می‌دهد اما پاسخگوی نیاز نیست.

وی همچنین به نیاز شهرستان ساوه به بروزرسانی تجهیزات هنرستان‌ها اشاره و بیان کرد: اعتبار تخصصی برای این مهم 47 میلیارد ریال بوده است اما برای خرید تجهیزات به دلیل وسعت گسترده جمعیت دانش آموزی این رقم نیاز به افزایش دارد.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه افزود: کارگاه‌های هنرستانی ما باید با 15 دانش آموز فعال باشد اما بدلیل کمبود تجهیزات و فضاهای آموزشی به 25 نفر می‌رسد اما علیرغم همه این موارد دانش آموزان ما در جشنواره خوارزمی رتبه‌های خوبی را کسب کردند.

قراخانلو با اشاره به اجرای طرح‌های عمرانی آموزش و پرورش نیز گفت: سال گذشته سه مدرسه در نقاط مختلف شهر ساوه و روستاها به بهره برداری رسید اما امسال برای سال تحصیلی جدید پروژه‌ای برای بهره برداری نداریم و پیش بینی می‌شود فضاهای در دست ساخت به سال تحصیلی بعدی برسد.

وی اضافه کرد: 3 فضای آموزشی با مشارکت گروه صنعتی شیشه کاوه، یک مدرسه ابتدایی شش کلاسه در شهرک فجر و یک مدرسه شش کلاسه در شهرک علوی، ابتدایی دوازده کلاسه در خیابان امیرکبیر، متوسطه 12 کلاسه، مدرسه 3 کلاسه در روستای سرخده و مدرسه 2 کلاسه در روستای مرادلو از طرح‌هایی است که برای سال تحصیلی 1403 به زیرساخت آموزشی اضافه خواهد شد.

وی افزود: با توجه به دو شیفته بودن مدارس شهرستان ساوه به حدود 60 مدرسه برای تک شیفت شدن نیازمندیم که لازم است صنایع شهرستان ساوه برای ایفای نقش اجتماعی خود حضوری پر رنگ داشته باشند.

مدیر آموزش و پرورش ساوه با گلایه از عدم مشارکت صنایع در تامین زیرساخت‌ها گفت: اکثر دانش آموزان ما فرزندان کارگران همین کارخانجات هستند و به جز تعداد اندکی مابقی شرکت‌ها کمک به تامین زیرساخت‌ها یا توسعه مدارس نمی‌کنند که در این خصوص گلایه داریم و امیدواریم پای کار باشند.

قراخانلو گفت: ایجاد زیرساخت‌های جدید فرهنگی، آموزشی، تربیتی و ورزشی برای شهرستانی مثل ساوه که هر سال به جمعیت دانش آموزی آن افزوده میشود لازم است و این مهم جز با همراهی صنایع به صورت کامل محقق نخواهد شد.

پایان پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول