اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

هیاهوی ترکیه برای جنگنده نسل پنجمی که یک دهه دیگر عملیاتی می‌شود

ترکیه در حالی مدعی ساخت جنگنده نسل پنجم است که به باور تحلیلگران ممکن است یک دهه یا بیشتر تا عملیاتی شدن این هواپیما طول بکشد.

هیاهوی ترکیه برای  جنگنده نسل پنجمی که یک دهه دیگر عملیاتی می‌شود

به گزارش گروه بین‌‌الملل خبرگزاری فارس، رسانه‌های مرتبط با امور نظامی با تمرکز بر پروژه ساخت جنگنده نسل پنجم توسط ترکیه نوشتند، در بهترین حالت دوره ۱۰ ساله برای عملیاتی شدن این جت زمان نیاز است و هیچ تضمینی وجود ندارد که این روند به آرامی و به موقع به پایان برسد.

وبگاه «بالگرین میلیتری» روز سه شنبه نوشت، «یاشار گولر» وزیر دفاع ترکیه اخیرا فاش کرد که پاکستان در آستانه پیوستن به برنامه ساخت جنگنده نسل پنجم «کان» است.

اظهارات وزیر دفاع ترکیه نشان دهنده عدم ارائه جنگنده «اف-۳۵» از سوی آمریکا به ترکیه بود. او گفت که این شکست ترکیه را تشویق کرد تا هواپیماهای خود را توسعه دهد و منجر به ایجاد جنگنده کان شد.

به گفته گولر،این هواپیما نه تنها توانمندی‌های ترکیه را به اثبات رسانده، بلکه علاقه کشورهای دوست را که مشتاق پیوستن به این پروژه هستند نیز نشان داده است.

گولر افزود:«با جمهوری آذربایجان توافق نامه‌ای امضا شد و کشورهای دیگری از جمله پاکستان در صف هستند.»

 

بر اساس این گزارش، موفقیت پروژه کان به شدت به حمایت کشورهای شرکت کننده بستگی دارد. به عنوان مثال، جمهوری آذربایجان می‌تواند از طریق سرمایه گذاری‌های مالی و مشارکت‌های صنعتی نقشی حیاتی ایفا کند. مشارکت پاکستان  نیز می‌تواند فن‌آوری پیشرفته، قدرت تولید و رونق قابل توجهی به همراه داشته باشد.

با این وجود، روابط نزدیک پاکستان با چین ممکن است چالشی بالقوه برای پروژه کان باشد. این ارتباط به طور بالقوه می‌تواند تامین کنندگان غربی را از تامین قطعات برای این جنگنده منصرف کند.

پروژه کان به عنوان بخش مهمی از راهبردی ترکیه برای کاهش اتکا به جنگنده‌های خارجی با این حال، بعید است که تغییر فوری در برنامه های تدارکات ترکیه ایجاد کند. پیش بینی می‌شود جنگنده کان تا اواسط دهه ۲۰۳۰ به آمادگی رزمی دست یابد و هزینه‌های مرتبط با این تلاش نیز قابل توجه است.

بنابراین، ترکیه احتمالاً به تقویت ناوگان  جت‌های اف-16» خود و خرید هواپیماهای اضافی تا زمانی که کان به طور کامل عملیاتی شود، ادامه خواهد داد.

جنگنده کان با طول ۲۲ متر، طول بال 14 متر و ارتفاع ۶ متر از نظر ابعاد خودنمایی می‌کند. این هواپیما دارای حداکثر وزن برخاست ۳۰۰۰۰ کیلوگرم است و می‌تواند به حداکثر سرعت ۲ ماخ برسد. این هواپیما از دو موتور نیرو می‌گیرد.

جنگنده نسل پنجم کان به طیف گسترده‌ای از تسلیحات از جمله موشک‌های هوا به هوا، موشک های هوا به زمین و بمب مجهز شده است. سامانه پیشرفته اویونیک شامل یک رادار، یک مجموعه جنگال و یک سیستم نمایشگر نصب شده روی کلاه ایمنی برای خلبان است.

کارشناسان بر این باورند که ممکن است یک دهه یا بیشتر تا عملیاتی شدن  این هواپیما طول بکشد. «جم دوگوت» کارشناس هوافضا و امور دفاعی گفت:«ما یک دوره ۱۰ ساله در پیش داریم و هیچ تضمینی وجود ندارد که این روند به آرامی و به موقع به پایان برسد.»

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول