اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

صرف اعتبارات سفر ریاست جمهوری به مرمت بافت تاریخی همدان

معاون میراث فرهنگی همدان از آمادگی برای حضور ارزیابان یونسکو خبر داد و گفت: در راستای ثبت جهانی هگمتانه، سعی کردیم بخش زیادی از اعتبارات سفر ریاست جمهوری را صرف مرمت بناهای واجد ارزش، کاروانسراها و بخش‌هایی از بازار کنیم.

صرف اعتبارات سفر ریاست جمهوری به مرمت بافت تاریخی همدان

اتابک صفری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی "هگمتانه و مرکز تاریخی همدان" فرصتی را فراهم کرد که سال‌هاست منتظر آن بودیم اظهار کرد: ثبت جهانی هگمتانه گامی به سوی معرفی تاریخ همدان است، تاریخی که گواه از قدمت ۳ هزار ساله می‌دهد.

وی ادامه داد: زمانی که یک اثر تاریخی به ثبت جهانی می‌رسد، کمک‌های مادی و فنی بسیاری از سوی یونسکو، ارگان‌های متعلق به آن و انجمن‌های فعال در حوزه فرهنگی و گردشگری دریافت می‌کند که بسیار حائز اهمیت است.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان عنوان کرد: کمک‌هایی که از سوی یونسکو پس از ثبت جهانی انجام می‌گیرد، موجب حفظ اثر و رفع مشکلات احتمالی آن می‌شود و همین از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است.

 وی با تاکید بر اینکه ثبت یک اثر جهانی سبب تعامل و تبادل فرهنگی با کشورهای مختلف می‌شود یادآور شد: با ثبت جهانی هگمتانه و قرارگیری در فهرست یونسکو زمینه تبلیغ برای معرفی آن و هدایت گردشگران به همدان مهیا می‌شود.

صفری در ادامه از آمادگی همدان برای حضور ارزیابان یونسکو خبر داد و گفت: در راستای آماده‌سازی پرونده ثبت جهانی هگمتانه، سعی کردیم اغلب اعتبارات سفر استانی رییس جمهور را صرف مرمت بافت تاریخی بناهای واجد ارزش، کاروانسراها و بخش‌هایی از بازار کنیم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه در مرمت بافت تاریخی شهر وظیفه میراث فرهنگی بیشتر نظارتی است، اما سعی کردیم امسال به لحاظ ثبت جهانی هگمتانه و اهمیتی که دارد اعتبارات را به این سمت سوق دهیم.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با اشاره به اینکه مرمت اضطراری بناهای تاریخی و مذهبی داخل بافت مرکزی شهر مد نظر قرار گرفت افزود: مرمت راسته حاج صفرخان با ۳۰۰ میلیون تومان، مرمت راسته حسین‌خانی، مرمت ابتدای کوچه استر با اعتبار ۴۵۰ میلیون تومان و مرمت کلیسای یهودی‌ها با یک میلیارد تومان از جمله اقدامات انجام شده است.

وی مرمت کاروانسرای قلمدانی با اعتبار ۴۵۰ میلیون تومان، کاروانسرای گلشن با اعتبار ۵۵۰ میلیون تومان، طبقه فوقانی عمارت جهانی با اعتبار ۳۵۰ میلیون تومان و مرمت پنج بنای تاریخی به صورت مشارکتی هر کدام با ۲۰۰ میلیون تومان را از دیگر اقدامات برشمرد.
 
پایان پیام/ ۸۹۰۰۳

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول