اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

فشار مقامات آمریکا بر قرقیزستان برای همراهی با تحریم‌های غرب

رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در نامه‌ای به رئیس جمهور قرقیزستان این کشور را به دور زدن تحریم‌های ضد روسیه متهم کرد و خواهان بررسی و کنترل بهتر جریان کالا از مرزها شد.

فشار مقامات آمریکا بر قرقیزستان برای همراهی با تحریم‌های غرب

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، «رابرت منندز» رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در نامه‌ای به «سادیر جباراف» رئیس جمهور قرقیزستان این کشور  را به دور زدن تحریم‌های ضد روسیه متهم کرد.

منندز در این نامه همچنین اصرار داشت که قرقیزستان این اتهامات را بررسی و جریان کالا از مرز را بهتر کنترل کند.

وی جباراف را متهم کرد که این کشور زمانی «چراغ درخشان دموکراسی در آسیای مرکزی» بود که ظاهراً «مسیری خطرناک به سوی خودکامگی» را در پیش گرفته است.

رئیس جمهور قرقیزستان به تندی واکنش نشان داد و نامه سناتور را تلاشی برای فشار خواند و نسبت به غیرقابل قبول بودن دخالت آمریکا در سیاست داخلی یک کشور مستقل هشدار داد.

جباراف گفت: روسیه و چین به این کشور کوچک وابسته نیستند بلکه این کشورهای همسایه هستند. 4 هزار کیلومتر مرز مشترک بین آنها وجود دارد. اگر روسیه بخواهد، می‌تواند هر کالایی را از طریق دریا با واگن یا لنج بیاورد. بله، محموله‌ای به شکل پهپاد از یک شرکت قرقیزستانی در قزاقستان توقیف شد. این شرکت توضیح داد که این پهپادها برای مقاصد کشاورزی در نظر گرفته شده بودند اما با وجود این، ما اکنون صادرات پهپاد را ممنوع کرده‌ایم.

وی ادامه داد: من از بسیاری از سیاستمداران برجسته نامه دریافت می‌کنم. من این را بهانه‌ای رایج برای اعمال فشار بر قرقیزستان و جلب ما به سمت آنها می‌دانم. ما یک کشور مستقل هستیم. ما به روابط برابر با همه کشورها ادامه خواهیم داد. ما یک سیاست خارجی چندجانبه را دنبال خواهیم کرد.

وی همچنین افزود: قرقیزستان در ابتدا به موضع بی‌طرفانه در مورد روسیه و اوکراین پایبند بوده و در آینده نیز به این موضع ادامه خواهد داد.

«دنیس برداکوف» کارشناس علوم سیاسی در مورد اینکه این برای روابط قرقیزستان و آمریکا چه معنایی دارد، گفت: برخی از تحریم‌های مطرح شده از سوی این کشور یا به طور کلی خوب عمل نمی‌کنند یا با تاخیر کار می‌کنند. این باعث کاهش تصویر کشور به عنوان یک هژمون جهانی به ویژه از جنبه مالی می‌شود.

برداکوف افزود: قرقیزستان قرار نیست با ایالات متحده یا کل غرب نزاع کند، اکنون اولویت‌های سیاسی دیگری دارد. این کشور برای گسترش یکپارچگی منطقه‌ای و متحد کردن فضای آسیای مرکزی در یک شبکه ارتباطی واحد تلاش خواهد کرد.

وی گفت: هیچ تهدید دیگری برای تحریم این کشور وجود ندارد. آمریکا اهرم مستقیم زیادی بر«بیشکک» ندارد و خود این کشور نقش مهمی در تضمین امنیت فناوری روسیه ندارد.

این کارشناس قرقیز گفت: در نهایت، یکی از موارد کلیدی در دستور کار جهانی در آسیای مرکزی منطقه‌ای که منافع چین و روسیه با ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا تلاقی می‌کند، امنیت انرژی، مدیریت جریان‌های لجستیکی و استخراج فلزات خاکی کمیاب است. این موضوع باعث می‌شود موضوع تحریم‌ها کمتر مطرح شود و در عرض 6 ماه یا یک سال می‌تواند آن را به پس زمینه براند.

برداکوف تاکید کرد که قرقیزستان از حضور هر گونه پروژه بشردوستانه و اقتصادی در قلمرو خود حمایت می‌کند، صرف نظر از اینکه کدام کشور آنها را ترویج می‌کند اما هیچ پروژه انسانی، فرهنگی یا تجاری اجازه دخالت در سیاست را ندارد.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول