اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

خبرهای خوب سد چمشیر از افزایش دبی آب زهره تا کاهش 2800 واحدی ای‌.سی

معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران گفت: آزمایش‌های امروز کارشناسان از خروجی آب سد چمشیر گچساران، ای سی یک هزار و 700 را نشان می دهد درحالی که این شاخص در مدت مشابه سال قبل چهار هزار و 500 بود.

خبرهای خوب سد چمشیر از افزایش دبی آب زهره تا کاهش 2800 واحدی ای‌.سی

محمدرضا فاضل در گفت و گو با خبرنگار فارس در گچساران اظهار کرد: معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران خاطرنشان کرد: نیروگاه و سد چم شیر در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی گچساران در کهگیلویه و بویراحمد و بر روی رودخانه زهره ساخته‌ شده و این سد از نوع بتنی غلتکی ( RCC ) است.

وی بیان کرد: از مزایای این سد می توان به تأمین آب آشامیدنی و صنعتی، بهره‌مند شدن ۱۴۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان‌های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، ذخیره و کنترل آب رودخانه زهره به میزان یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب اشاره کرد.

معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران تصریح کرد: تولید ۴۸۲ گیگاوات برق‌آبی، کنترل سیلاب‌های مخرب رودخانه زهره، اشتغال‌زایی در زمان اجرای طرح و زیرساخت‌های صنعت گردشگری و پرورش ماهی از مزایای این سد است.

 فاضل عنوان کرد: این سد تأثیر مهمی در رونق کشاورزی و صنعت گردشگری گچساران خواهد داشت.

 وی گفت: سد و نیروگاه چم شیر به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه برق‌آبی در حال احداث کشور بوده که هدف آن ذخیره‌شده ۲/۳ میلیارد مترمکعب آب همراه با بهبود کیفیت و کنترل سیلاب‌های رودخانه زهره و نیز تولید ۴۸2 گیگاوات ساعت انرژی برق‌آبی در سال است.

فاضل اظهار کرد: ظرفیت نیروگاه ۳ واحد ۵۵ مگاواتی و ۲ واحد کوچک هر یک به ظرفیت ۵/ ۵ مگاوات که درمجموع ۱۷۶ مگاوات است. کل تولید انرژی سالانه برای نیروگاه اصلی 446گیگاوات ساعت و برای واحدهای کوچک 36گیگاوات ساعت خواهد بود.

فاضل ادامه داد: آورد متوسط و درازمدت رودخانه زهره یکی از اهداف اصلی این طرح ذخیره سیلاب‌ها، استفاده از آب ذخیره‌شده برای توسعه و بهبود فعالیت‌های کشاورزی در استان‌های بوشهر و خوزستان است.

معاون اجرایی سد و نیروگاه چم شیر گچساران خاطرنشان کرد: در رودخانه زهره بخش عمده حجم آورد (بیش از ۷۰ درصد آورده سالانه) تقریباً در چهار ماه از سال و به‌صورت سیلاب‌های بزرگ اتفاق می‌افتد.

وی گفت: این نیروگاه دارای سه واحد ۵۵ مگاواتی و دو واحد ۵ و نیم مگاواتی با ظرفیت تولید ۱۷۶ مگابات برق ( ۴۸۲ گیگابات ساعت برق) در سال است.

معاون اجرایی طرح سد و نیروگاه «چمشیر» گچساران ادامه داد: به علت ذخیره 500 میلیون متر مکعبی آب در سد چمشیر دبی آب رودخانه زهره مرداد امسال نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است.

فاضل اضافه کرد: در حالی که دبی آب رودخانه زهره در گچساران هم اکنون 14 متر مکعب بر ثانیه است مدت مشابه پارسال 6.5 متر مکعب بر ثانیه بوده است.

وی اعزود: آزمایش‌های امروز کارشناسان از خروجی آب سد چمشیر گچساران، ای سی یک هزار و 700 را نشان می دهد در حالی که این شاخص در مدت مشابه پارسال چهار هزار و 500 بود.

کارشناسان حوزه آب کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه ای سی یک ویژگی کیفی در منابع آب های سطحی، زیرزمینی، قنات ها و غیره است تاکید می کنند برای کشاورزی انواع محصولات و گیاهان تا بالای سه هزار و ۵۰۰ هم مصرف می شود.

وی عنوان کرد: این نمره قبولی برای آب 500 میلیون متر مکعب آب موجود در سد چمشیر گچساران معادل یک پنجم ذخیره کامل این سد به دست آمده است.

پایان پیام/ 82033

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول