اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قم

آیت‌الله سعیدی: امر به معروف و نهی از منکر نباید به یک موضوع محدود شود

امام جمعه قم گفت: در مسأله امر به معروف ونهی ازمنکر اگر روی یک معروف و یا منکر تمرکز کنیم و معروف‌ها و منکرهای دیگر را فراموش کنیم به انحراف مبتلا خواهیم شد و نباید جوری رفتار کنیم که تا اسم امر به معروف و نهی از منکر به میان بیاید ذهن‌ها به سمت یک معروف و منکر کشیده شود.

آیت‌الله سعیدی: امر به معروف و نهی از منکر نباید به یک موضوع محدود شود

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت الله سیدمحمد سعیدی رئیس شورای زکات استان قم در نشست این شورا که پیش از ظهر امروز در سالن محراب حرم مطهر بانوی کرامت برگزار شد، اظهار کرد: تکرار کلمه زکات در کنار نماز در آیات قرآن کریم علاوه بر اینکه می گوید زکات هم مانند نماز از واجبات است به این هم دلالت دارد که خداوند علاوه بر معنویت، بر معیشت و گره گشایی از مسائل اقتصادی مردم هم اهتمام دارد.

وی با بیان اینکه جامعه اسلامی و دینی باید از نظر اقتصادی هم توانمند باشد، افزود: مصارف زکات که به چه کسانی بدهند و چگونه مصرف شود نکات درس آموز زیادی دارد و ابعاد مختلفی از نیازهای جامعه از جمله نیازهای فرهنگی و متمایل کردن قلوب برخی از اقشار به اسلام را در نظر گرفته است.

تولیت حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه باید یک نگاه فراگیر و گسترده نسبت به مصرف زکات داشت و زکات را در همه موارد مصرف آن که بیان شده ولو به میزان کم هزینه کرد، گفت: اگر در مصرف زکات روی برخی مصادیق زیاد تمرکز کنیم و برخی از مصارف زکات را به کلی کنار بگذاریم به تدریج به انحراف و حتی بدعت مبتلا خواهیم شد.

وی ابراز کرد: در مسأله امر به معروف ونهی از منکر هم اگر روی یک معروف و یا منکر تمرکز کنیم و معروف‌ها و منکرهای دیگر را فراموش کنیم به انحراف مبتلا خواهیم شد زیرا همه واجبات و مستحبات از مصادیق معروف و همه محرمات و مکروهات از مصادیق منکر هستند و نباید جوری رفتار کنیم که تا اسم امر به معروف و نهی از منکر به میان بیاید ذهن ها به سمت یک معروف و منکر کشیده شود.

آیت الله سعیدی تضعیف نظام را از منکرات بزرگ دانست و افزود: متأسفانه در جامعه امروز معروف و منکر مصداق خاصی پیدا کرده که نوعی انحراف است و باید اصلاح شود.

وی دلیل انحراف از مصادیق متعدد یک واجب را ورود افراد غیر متخصص به این امور عنوان کرد و گفت: مثلا در مصرف زکات فطره تهیه گندم و دادن عین آن به فقرا ملاک است و اگر گفته اند جایز است پول گندم را به فقرا بدهید به خاطر این است که فقیر از آن پول گندم و یا نان تهیه کند ولی برخی افراد غیر متخصص که به گمان خود می خواهد کار بهتری را انجام دهند این پول را از مسیر درستی که شرع تعیین کرده است خارج می کنند و این نوعی انحراف است.

پایان پیام/78023

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول