اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

توصیه‌هایی برای مقابله با خشکسالی و عوارض آن در باغات میوه

باغداران می‌توانند با رعایت اصول فنی و باغداری با خشکسالی و عوارض آن در باغات میوه مبارزه کنند.

توصیه‌هایی برای مقابله با خشکسالی و عوارض آن در باغات میوه

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، به نقل از روابط‌عمومی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری، باغداران می‌توانند با رعایت اصول فنی و باغداری با خشکسالی و عوارض آن در باغات میوه مبارزه کنند.

علائم خسارت گرمازدگی در باغات شامل ریزش میوه‌ها، پوک شدن میوه‌ها، توقف رشد جوانه‌های تازه، سوختگی برگ‌های تازه روییده و تُنک‌شدن خوشه‌هاست.

باغداران حتی‌الامکان آبیاری را در ساعت اولیه صبح یا هنگام غروب آفتاب انجام دهند و از کودهای شیمیایی مناسب مثل پتاسیم جهت افزایش مقاومت گیاه به خشکی و کم‌آبی استفاده کنند.

باغداران از کودهای تسریع‌کننده رشد و بالابرنده توقع مصرف آب مثل کودهای ازته در باغات خود استفاده نکنند.

مبارزه با علف‌های هرز را جدی بگیرید

باغداران با مشاهده گرمای هوا باید سیستم آبیاری خود را از غرقابی به تشتکی تغییر دهند و در مبارزه با علف‌های هرز جدیت داشته باشند و همچنین پخش کودهای آلی(گاوی) پوسیده در قسمت آبگیر درخت و مخلوط کردن آن با خاک تا سطح ریشه‌ها را نیز انجام دهند.

به باغداران توصیه می‌شود در هر دور آبیاری یک روز آبیاری را با تأخیر انجام دهند تا در اوج بحران، ریشه درختان به کم‌آبی و دور طولانی آبیاری عادت کرده باشد.(مثلاً دور آبیاری اول ۱۰ روز، دوره بعدی ۱۱ روز، دوره بعدی ۱۲ روز).

انجام شخم سطحی پس از هر آبیاری جهت از بین بردن لوله‌های موئینه(سله شکنی) و کاهش تبخیر از سطح زمین، انتقال آب از داخل لوله‌های پلاستیکی یک ساله به جای جوی خاکی و کانال سیمانی و  حتی‌الامکان استفاده از پلاستیک در کف جوی‌های آب و پخش کردن کود آلی پوسیده کم ازت در محل آبگیر درختان و مخلوط کردن آن تا عمق ریشه از دیگر نکاتی است که در روزهای گرم باید باغداران به آن توجه کنند.

درختان جوان و بارده را در اولویت قرار دهید

باغداران باید در باغات بزرگ با توجه به میزان آب در دسترس مقداری از سطح باغ(درختان مسن و کم بارده، آفت‌زده، بیمار) را حذف و آب در دسترس را به درختان بارده جوان تخصیص دهند.

در خصوص کشت گیاهان دارویی توصیه می‌شود از ارقام پاییزه مانند زیره سبز به جای ارقام تابستانه استفاده شود.

باغداران توجه داشته باشند که از مواد جاذب رطوبت مانند پرلیت در سطح آبگیر درختان استفاده کنند.

همچنین در باغاتی که فاقد استخر ذخیره آب است باید سریعاً با حداقل امکانات موجود نظیر احداث استخر خاکی با پوشش پلاستیک اقدام به احداث استخر شود تا در صورت کاهش حجم آب چاه‌ها بتوانند آب را ذخیره کرده و در صورت امکان با آبیاری قطره‌ای آبیاری انجام شود.

سربرداری و کوتاه کردن شاخه‌ها فراموش نشود

هرس سبز در فصل گرم سال در تیرماه و مردادماه به معنای سربرداری و کوتاه کردن شاخه‌های طویل به منظور کاهش سطح سبز درخت و هرس سطح خشک و حذف شاخه‌های آلوده، مزاحم و اضافی به صورتی که حذف کامل شاخه انجام شود تا موجب تحریک و رشد جوانه‌های خفته نشود باید در دستور کار باغداران باشد.

پایان پیام/۶۸۰۲۴

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول