اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

آمریکا برای دومین بار رتبه برتر اعتباری خود را از دست داد

موسسه رتبه‌بندی فیچ، رتبه اعتباری برتر دولت آمریکا را کاهش داد که پیش از این هم توسط موسسه اعتبارسنجی استاندارد اند پورز کاهش یافته بود.

آمریکا برای دومین بار رتبه برتر اعتباری خود را از دست داد

به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، موسسه رتبه‌بندی فیچ روز سه‌شنبه رتبه اعتباری دولت آمریکا که بالاترین رتبه بود را کاهش داد؛ اقدامی که با واکنش خشمگین کاخ سفید و غافلگیری سرمایه‌گذاران همراه شد.

فیچ با اشاره به وخامت مالی دولت آمریکا طی 3 سال آینده و مذاکرات مکرر برای پایین آوردن سقف بدهی عمومی این کشور، رتبه اعتباری دولت آمریکا کاهش داد.

این مذاکرات، توانایی دولت آمریکا برای پرداخت بدهی‌ها را کاهش می‌دهد و نشان از افزایش بدهی عمومی این کشور دارد.موسسه فیچ رتبه اعتباری دولت آمریکا را از AAA  به مثبت AA کاهش داده است.

فیچ، ابتدا در ماه می احتمال کاهش اعتباری آمریکا را اعلام کرده بود اما پس از حل بحران سقف بدهی در ماه ژوئن از این کار صرف‌نظر و رتبه اعتباری آمریکا را حفظ کرد اما اعلام کرد، قصد دارد بررسی را در سه ماهه سوم سال جاری نهایی کند.

با این کاهش رتبه اعتباری، موسسه فیچ، دومین موسسه اعتباری پس از «استاندارد اند پورز» است که رتبه A سه گانه را از آمریکا سلب کرده است.

پس از انتشار این خبر، ارزش دلار در برابر ارزهای مختلف افت و ارزش بازارهای بورس در معاملات آتی کاهش پیدا کرد اما برخی سرمایه‌گذاران و تحلیلگران می‌گویند، تاثیر این کاهش رتبه محدود خواهد بود.

دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا پس از چندین ماه مذاکره، 2 ماه پیش بر سر افزایش سقف بدهی دولت آمریکا به 31.4 تریلیون دلار به توافق رسیدند.

فیچ در بیانیه خود اعلام کرد: «با وجود توافق 2 حزب در ماه ژوئن برای تعلیق محدودیت بدهی تا ژانویه 2025، استانداردهای حکمرانی در مورد مسائل مالی و بدهی طی 20 سال گذشته رو به وخامت گذاشته است.»

جانت یلن، وزیر خزانه‌داری آمریکا در واکنش به این کاهش رتبه در بیانیه‌ای با کاهش رتبه اعتباری فیچ مخالفت کرد و آن را «خودسرانه و مبتنی بر داده‌های قدیمی» خواند.

کاخ سفید نیز واکنش مشابهی داشت و اعلام کرد که به شدت با این تصمیم مخالف است.

تحلیلگران معتقدند، این اقدام عمق آسیب ناشی از مناقشات مکرر بر سر سقف بدهی را نشان می‌دهد که این کشور را در ماه می به مرز نکول سوق داد.

این موسسه رتبه‌بندی معتقد است، بن‌بست‌های سیاسی مکرر و قطعنامه‌های لحظه آخری بر سر سقف بدهی، اعتماد به مدیریت مالی آمریکا را از بین برده است.

سرمایه‌گذاران از رتبه‌بندی اعتباری برای ارزیابی مشخصات ریسک شرکت‌ها و دولت‌ها هنگام افزایش تامین مالی در بازارهای سرمایه بدهی استفاده می‌کنند.

در بحران سقف بدهی قبلی در سال 2011، «استاندارد اند پورز»، چند روز پس از توافق سقف بدهی به علت دو قطبی شدن سیاسی و اقدامات ناکافی برای اصلاح چشم‌انداز مالی آمریکا، رتبه اعتباری برتر AAA این کشور را یک درجه کاهش داد. این رتبه در این موسسه هنوز مثبت AA است.

گزارش «مودیز آنالیتیکس» در ماه می نشان می‌دهد، یک کاهش رتبه بدهی خزانه‌داری، موجی از پیامدهای اعتباری و کاهش رتبه بدهی بسیاری از مؤسسات دیگر را به دنبال خواهد داشت.

موسسه رتبه‌بندی فیچ، معروف به فیچ ریتینگز، شرکت خدمات مالی آمریکایی ،یکی از 3 سازمان ملی آماری است که در سال ۱۹۷۵ توسط کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا به‌عنوان 3 موسسه بزرگ رتبه‌بندی اعتباری شناخته شد است؛ دفاتر مرکزی این شرکت در شهرهای لندن و نیویورک قرار دارد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول