اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

ایران به روایت خبرنگاران قرقیز؛ از پیشرفت‌ در اوج تحریم تا شادترین روزهای زندگی

چندی قبل یک هیأت رسانه‌ای متشکل از ۲۱ نفر از فعالان اجتماعی و رسانه‌ای قرقیزستان به دعوت خبرگزاری فارس با هدف آشنایی با توانمندی‌ها به ایران سفر کردند. اکنون دانستن نظرات آنها در این زمینه خالی از لطف نیست.

ایران به روایت خبرنگاران قرقیز؛ از پیشرفت‌ در اوج تحریم تا شادترین روزهای زندگی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک،به دعوت خبرگزاری «فارس» یک هیأت رسانه‌ای متشکل از ۲۱ نفر از فعالان اجتماعی و رسانه‌ای قرقیزستان با هدف آشنایی با توانمندی‌ها به ایران سفر کردند.

خبرنگارانی که برای اولین بار به مدت 8 روز به ایران آمدند، کشورمان را با چشمان خود دیدند، مردم ایران را شناختند و با اطمینان از اینکه ایران کشوری امن و توسعه یافته است که در آن حقوق زنان رعایت می‌شود، بازگشتند.

«ژازگول مدینووا» خبرنگار خبرگزاری «کبار» پس از بازگشت از این سفر نظرات خود را به اشتراک گذاشت.

وی در این زمینه نوشت: این اولین سفر من به این کشور بود. ایران برای من یک کشور مه آلود بود.من همیشه فکر می‌کردم که آنجا جنگ در جریان است، حقوق زنان محدود می‌شود، بسیاری از مناطق ویران شده است.در منابع اینترنتی نیز اطلاعات زیادی درباره این کشور یافت نمی‌شود.

مدینووا افزود: به محض پیاده شدن از هواپیما متوجه برخورد گرم ایرانی‌ها با گردشگران شدیم. آیا شما گردشگر هستید؟ شما اهل کجا هستید؟ آنها علاقه مند هستند. تهران، یک شهر روشن قابل توجه بود نه یک شهر تاریک. محله‌ها، خیابان‌ها همه روشن است.

وی ادامه داد: البته به عنوان یک کشور اسلامی زنان حجاب دارند، اما قابل توجه بود که آنها آزادند. در این سفر زنانی را دیدم که در نهادهای دولتی و در مناصب عالی کار می‌کردند. آنها بسیار پرتلاش هستند. زنان  آزادانه در خیابان راه می‌روند. بنابراین، حقوق زنان آنطور که ما فکر می‌کنیم محدود نیست.

این خبرنگار خبرگزاری «کبار» تاکید کرد : ما به خوبی می‌دانیم که ایران یک کشور تحریم شده است. با این حال، با وجود این، ما توسعه این کشور را دیدیم. ایرانیان در ساختمان‌های مدرن زندگی و زندگی مدرنی دارند. معلوم می‌شود که تولیدات بسیاری دارند. ما می‌توانیم این را دستاورد بزرگ آن کشور بدانیم. به خصوص تاکید آنها بر علم را دوست داشتم.

مدینووا گفت: ما در این سفر همچنین از اصفهان شهر فرهنگ این کشور بازدید کردیم. من این شهر را با معماری تاریخی‌اش دوست داشتم. می‌توان گفت که گنجینه تاریخی بزرگی است، به ویژه بناهای ساخته شده در آن قرن تا به امروز حفظ شده است.

وی خاطر نشان کرد: ما با تعدادی از رسانه‌ها دیدار کردیم.کار و مأموریت ما شبیه هم بود. تنها تفاوت این است که آنها 24 ساعت کار و در 3 شیفت در روز کار می‌کنند. ما در یک شیفت کار می‌کنیم.

«نورژمال  بارگیبایوا» خبرنگار تلویزیون « Osh TV » هم نظر خود را این گونه بیان کرد: طبق آنچه من در ایران دیدم، حقوق زنان محدود نیست. مزیت این است که زنان در آنجا در مشاغل طاقت فرسا و سخت کار نمی‌کنند.

بارگیبایوا گفت: در این کشور به تاریخ و فرهنگ خود اهمیت زیادی می‌دهند. آنچه که مرا شگفت زده کرد این بود که افرادی که در پیشرفت کشور نقش داشتند فراموش نشدند و عکس‌هایشان در هر ساختمان آویزان شده است.

وی خاطر نشان کرد: از زیباترین نقاط ایران بازدید کردیم. به طور دقیق‌تر، از برج میلاد ایران که یکی از مرتفع‌ترین برج‌ها در جهان محسوب می‌شود، مراکز خرید، چندین موزه و شبکه تلویزیونی دیدن کردیم.به یاد ماندنی‌ترین آنها  کتابخانه‌های بزرگ این کشور بود.

 به گفته وی، شبکه‌های تلویزیونی ایران از نظر محتوا پیشتاز هستند. اطلاعات به 5-6 زبان آماده و هر نیم ساعت یک بار اخبار به صورت زنده پخش می‌شود.

«کندوز اپیشوا » روزنامه نگار مجله اسلامی «اما» نیز خاطر نشان کرد: تا به حال با کلیشه‌ها زندگی کرده‌ام. من از برگزارکنندگانی که این تور مطبوعاتی را سازماندهی کردند و چشمان رسانه‌های قرقیزستان را باز کردند، تشکر عمیق می‌کنم. می‌توانم بگویم روزهایی که در ایران سپری کردم، شادترین روزهای زندگی‌ام بود.

اپیشوا گفت: غرب در مورد زنان ایرانی اطلاعاتی منتشر می‌کند که کاملاً نادرست است. زنان ایرانی آزاد هستند، موقعیت‌های عالی دارند و آن طور که ما فکر می‌کردیم محدودیتی برای آنها وجود ندارد. اگر بخواهند کار می‌کنند، شرایطی فراهم شده که پتانسیل خود را نشان دهند. من متقاعد شده‌ام که زنان ایرانی در سختی و رنج کار نمی‌کنند.

وی ادامه داد: من نمی‌دانستم که ایران تا این حد توسعه یافته است. با وجود تحریم‌های بین المللی، بسیار شگفت انگیز بود که این کشور به یک کشور توسعه یافته پیشرو تبدیل شده است. در همه زمینه‌ها  مانند فناوری، معماری، هنر، گردشگری، صنعت و غیره پیشرفت کرده است. موقعیت‌های زیادی وجود دارد که قرقیزستان می‌تواند از آنها یاد بگیرد.

پایان پیام/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول