اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

رئیس دانشگاه هنر: مکتب هنر رضوی به قدری گسترده است که می‌شود دانشگاهی با این عنوان تأسیس کرد

رئیس دانشگاه هنر گفت: موضوع مکتب هنر رضوی به قدری بزرگ است که ما می‌توانیم دانشکده و یا حتی دانشگاهی با عنوان دانشگاه مکتب هنر رضوی داشته باشیم.

رئیس دانشگاه هنر: مکتب هنر رضوی به قدری گسترده است که می‌شود دانشگاهی با این عنوان تأسیس کرد

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس نشست خبری کنگره فرهنگ و هنر در تمدن اسلامی با محوریت مکتب هنر رضوی در دانشگاه هنر برگزار شد.

در ابتدای نشست محمدرضا حسنایی رئیس دانشگاه هنر طی سخنانی با اشاره به اینکه بیش از یکسال قبل با مساعدت مرکز آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی اتفاق خوبی رخ داد و هنرهای رضوی محور تعامل دانشگاه هنر و آستان شد، گفت: بعد از این تفاهم‌نامه اتفاقات مبارکی رخ داد، ۲۰ جلسه تخصصی برگزار و کتاب هایی چاپ شد و دانشگاه هنر مکتب هنرهای رضوی را محور آموزش و پژوهش قرار داد و یکی از اتفاقات خوب برگزاری کنگره بین‌المللی مکتب هنر رضوی شد.

وی ادامه داد: این قطعاً آخرین کنگره نخواهد بود، زیرا هر چه پیش می‌رویم به این نتیجه می‌رسیم که این مفهوم را باید به کل کشور و حتی جهان بسط و گسترش دهیم و مطمئنیم که باز هم زوایای دیگری از این کار به دست می‌آید.

رئیس دانشگاه هنر با بیان اینکه تلاش می‌کنیم مرکز داده و اطلاع‌رسانی ذیل مکتب هنر رضوی تشکیل می‌دهیم، گفت: ادعا و آرزوی ما تمدن‌سازی است و برای این کار باید مکتب هنر رضوی را اثبات و شاخص‌های آن را معرفی کنیم، زیرا مکتب هنر رضوی به اصل موضوع تمدن‌سازی اسلامی کمک می‌کند.

حسنایی با بیان اینکه موظف هستیم توانمندی کار عملی هم داشته باشیم، گفت: حتماً کارآفرینی دانش‌محور برای ما ملاک است. موضوع به قدری بزرگ است که ما می‌توانیم دانشکده و یا حتی دانشگاهی با عنوان دانشگاه مکتب هنر رضوی داشته باشیم.

در ادامه امیرمهدی حکیمی دبیر کنگره و مدیرعامل مرکز آفرینش‌های فرهنگی و هنری آستان قدس رضوی طی سخنانی با اشاره به چرایی انتخاب مکتب هنر رضوی برای کنگره گفت: آنچه پیرامون حرم مطهر رضوی شکل گرفته گنجینه‌ای است که در جهان وجود ندارد و قرن‌ها هنرمندان همه وجودشان را پیشکش حضرت رضا(ع) کرده‌اند.

وی ادامه داد: در مرکز مدت‌های زیادی تحقیق و پژوهش کردیم و به این نتیجه رسیدیم که باید به مکتب هنر رضوی دست پیدا کنیم و خوشحالی ما این است که اولین کار در دانشگاه شکل گرفت و آغاز کار علمی در دانشگاه هنر است، همراهی اساتید دانشگاه و دانشجویان و پژوهش و تحقیق در این باره برای تبیین مکتب هنر رضوی کمک می‌کند.

حکیمی افزود: ذیل این تفاهم‌نامه حوزه‌های عملیاتی جدی شروع شد، در حوزه پایان‌نامه‌های دانشجویی و اردوهای علمی دانشگاهیان رقم خورد. جشنواره‌هایی کنار موضوع از جمله جشنواره مهر را در پیش رو داریم و مهمترین اتفاق این کنگره است که ذیل مکتب هنر رضوی شکل گرفته است.

مدیرعامل مرکز آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی گفت: توانمند‌سازی هنرمندان از جمله اهداف مهم ما است زیرا نیاز است امروز هنرمندان ما توانمند شوند.

در ادامه علیرضا طاهری از اعضای هیأت علمی کنگره طی سخنانی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در کمیته علمی گفت: محورهای مختلفی درباره هنرهای مرتبط با حضرت رضا استخراج شد و امیدواریم بتوانیم به خوبی این مکتب را تبیین کنیم. البته در جریان برگزاری مراسم از ایده‌های جدید برای دوره‌های بعد هم استقبال می‌کنیم، نشست‌های علمی هم برای همایش درنظر گرفته‌ایم.

وی ادامه داد: دعوت از هنرمندان و اندیشمندان صاحب نظر غیر مسلمان هم از دیگر برنامه‌های ما است تا بتوانیم از علم و نظرات آنها هم به خوبی استفاده کنیم.

طاهری گفت: ۱۵ مقاله براساس محورهای اصلی همایش قصد داریم سفارش دهیم، همچنین در مقطع دکتری تاریخ و فلسفه اسلامی رساله‌هایی را با محوریت مکتب هنر رضوی تعریف کرده‌ایم که می‌تواند پایه‌گذار یک رشته جدید دانشگاهی هم باشد.

در ادامه محمدجواد استادی دبیر اجرایی کنگره به محورهای کلی همایش اشاره کرد و گفت: تبیین شاخص‌های مکتب هنری، منبع‌شناسی مکتب هنر رضوی، نسبت مکتب هنر رضوی با گفتمان‌های اسلامی، جایگاه منابع قرآنی، حدیثی و روایی در مکتب هنر رضوی، تأثیر مکتب هنر رضوی در زیست معاصر، تبیین مبانی و اصول مکتب هنر رضوی از جمله محورهای کنگره است که با همکاری وزارت علوم، وزارت ارشاد، وزارت میراث فرهنگی، حوزه علمیه خراسان و حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.

وی درباره مهلت ارسال آثار گفت: علاقه‌مندان تا ۱۰ مهرماه فرصت دارند چکیده مقالات و پژوهش‌هایشان را ارسال کنند، همچنین تا ۵ آبان باید مقالات کامل ارسال شود و تا ۲۰ آبان داوری برگزار می‌شود، کنگره هم در هفته پژوهش در مشهد برگزار می‌شود. مقالات برگزیده در دو قالب و در دو شماره مجله مکتب هنر رضوی منتشر می‌شود.

استادی از برگزاری نمایشگاهی از آثار و گنجینه‌های هنری حرم امام رضا (ع) در کنار کنگره خبر داد و گفت: مکتب هنر رضوی ختم به این کنگره نیست بلکه هدف اصلی ما تقویت مکتب زیارت و نظریه‌پردازی در حوزه مکتب هنر رضوی است.

دبیر اجرایی کنگره با بیان اینکه نیازمند تأسیس رشته‌های اختصاصی حول مکتب رضوی هستیم، گفت: سال آینده دانشجویانی را بورسه می‌کنیم و تلاش می‌کنیم درسی را هم با عنوان مکتب هنر رضوی طراحی کنیم.

در پایان پوستر کنگره مکتب هنر رضوی رونمایی شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول