اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

نهادینه کردن طرح تنوع‌بخشی معیشت عشایر نیازمند ارائه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای است

سرپرست اداره‌کل عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: برای نهادینه کردن طرح تنوع‌بخشی معیشت عشایر نیازمند ارائه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای به عشایر، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و استفاده از طرح‌هایی متناسب با پتانسیل هر استان هستیم.

نهادینه کردن طرح تنوع‌بخشی معیشت عشایر نیازمند ارائه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای است

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، محمد محمودی صبح امروز در دوره آموزشی آشنایی با بازار و روش‌های بازاریابی تولیدات عشایری ویژه روسای ادارات بهسازی امور تولیدات امور عشایر کشور و تشکل‌های عشایری چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۴۰۰ عشایر کوچنده استان در مناطق ییلاقی ۲ هزار و ۵۱۱ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است.

سرپرست اداره‌کل عشایر چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در استان ۸ شرکت تعاونی و ۱۰ صندوق اعتبارات خرده زنان با عضویت ۵۰۰ زن و دختر عشایری فعال است.

وی افزود: در کنار ۸۰۰ جاذبه گردشگری استان ۲۰ اقامتگاه گردشگری عشایری استان سالانه آماده پذیرای گردشگران از سراسر کشور و حتی جهان است.

محمودی اضافه کرد: یک میلیون و ۹۰ هزار هکتار از مراتع استان در اختیار عشایر است و از یک هزار و ۳۰۰ گونه گیاهی شناسایی شده در استان ۳۵۰ گونه در دسترس عشایر است.

وی با اشاره به اینکه عشایر چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۱۹۱ هزار و ۹۵۶ رأس دام سبک در اختیار دارند، توضیح داد: در سال‌ها اخیر به دلیل بلایای طبیعی آسیب‌های زیادی به جامعه عشایری استان وارد شده است.

سرپرست عشایر چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه درآمد عشایر به دلیل هزینه‌های بالای تولید، واسطه‌گری‌ در فروش تولیدات و فقر مراتع کاهش پیدا کرده است، گفت: از این رو تنوع‌بخشی به معیشت عشایر باید به صورت جدی دنبال شود.

وی ادامه داد: به دنبال اجرای برنامه تنوع‌بخشی به معیشت عشایر استان اقداماتی نظیر تکمیل بیش از ۶ پمپاژ آب کشاورزی به مناطق عشایری، اجرای برنامه‌های فرهنگی مانند یادواره‌های شهدا و جشنواره‌های عشایری، همکاری با قرارگاه‌های پیشرفت و آبادانی و گروه‌های جهادی، صدور کارت‌های شناسایی عشایری، احداث شهرک‌های عشایری و ... در دستور کار قرار دارد.

محمودی اضافه کرد: یکی از چالش‌های اساسی جامعه عشایری معیشت مبتنی بر دامداری محض است و این شیوه زندگی شاید در گذشته پاسخگوی نیاز خانوارهای عشایری بوده است اما در حال به دلیل افزایش هزینه‌ها کفاف مخارج را نمی‌دهد.

وی با اشاره به اینکه اگر تنوع‌بخشی به معیشت عشایر انجام نشود در آینده‌ای نزدیک شاهد بحران در زندگی عشایر خواهیم بود، توضیح داد: برای نهادینه کردن طرح تنوع‌بخشی معیشت عشایر نیازمند ارائه آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای به عشایر، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و استفاده از طرح‌هایی متناسب با پتانسیل هر استان هستیم.

پایان پیام/۶۸۰۲۴

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول