اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

تلاش‌ و امید برای سازندگی کشور از زبان بنیان‌گذار پژوهشگاه ملی ژنتیک

«نوری دلوئی» بنیان‌گذار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری گفت: ما باید در اینجا بمانیم، در اینجا کار کنیم و در اینجا بمیریم. من پس از بازگشت به ایران به هزار در زدم با آرزوی پژوهشگاهی که در دنیا همه با دیدن آن انگشت به دهان بمانند. ما تلاش کردیم سرشار از امید و آرزو برای سازندگی کشور فرهنگ‌‌سازی کنیم.

تلاش‌ و امید برای سازندگی کشور از زبان بنیان‌گذار پژوهشگاه ملی ژنتیک

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز سه شنبه ۲۷ تیر ماه در پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری از ساختمان شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور حوزه ژنتیک با حضور وزیر علوم‌ و معاون علمی فناوری ریاست جمهوری رونمایی شد. مرکز توسعه زیست‌فناوری در ساختمانی به متراژ 7500 متر مربع در یکی از بخش‌های پژوهشگاه فعالیت خود را آغاز کرده و احیا، بازطراحی و آماده‌سازی ساختمان، توسط بخش خصوصی و فعالان فناور شرکت‌های مستقر در این مرکز، انجام شده است.

آزمایشگاه‌های شتاب‌دهنده فناوری، بالینی، تخصصی و تحقیقاتی حوزه ژنتیک و زیست‌فناوری در این مجموعه انجام می‌شود. به گفته عوامل اجرایی، در فاز نخست این پروژه ظرفیت استقرار و اشتغال 300 نفر نیروی انسانی که عمدتا از متخصصان حوزه زیست‌فناوری، سلولی و مولکولی و دارویی هستند فراهم شده و با راه‌اندازی فاز بعدی، این ظرفیت به 500 نفر افزایش خواهد یافت.

بازدید از نمایشگاه‌ها محصولات و دستاوردهای دانش‌بنیان‌های مستقر در پژوهشگاه ملی ژنتیکو مراسم تجلیل از بنیان‌گذار پژوهشگاه از دیگر برنامه‌های امروز بود. در نمایشگاه جانبی این پژوهشگاه، محصولات کشاورزی، بذرها، گیاهان و گل‌های زینتی حاصل از فرآیندهای پیشرفته مانند اصلاح ژنتیک و کشت‌بافت گیاهی ارائه شده بود. همچنین محصولاتی مانند کیت‌های تشخیصی مورد استفاده در پزشکی و دام‌پزشکی و بذر زیتون اصلاح‌شده مقاوم به شرایط آب و هوایی مختلف از جمله مواردی بود که پژوهشگاه برای اولین بار به رونمایی از آن پرداخته بود.

پژوهشگاه‌ها، حلقه ارتباطی صنعت و دانشگاه

جواد محمدی ریاست پژوهشگاه در ابتدای مراسم امروز اظهار کرد: رهبری شعار سال گذشته را تولید و اشتغال دانش‌بنیان نام‌گذاری کردند و ما همان زمان قراردادی را منعقد کردیم تا امروز فاز اول ساخت بنایی که نمادی از اقتصاد دانش‌بنیان و ارتباط صنعت و دانشگاه است را رونمایی کنیم. فاز دوم پروژه نیز تا یک‌سال آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

او تأکید کرد: ما خودمان سراغ صنعت رفته‌ایم و آنان را به پژوهشگاه دعوت کرده‌ایم. گرچه صنایع نگاه خوبی به پژوهشگاه‌ها ندارند اما پژوهشگاه‌ها در ارتباط با صنعت از دانشگاه جلوتر هستند. افتخار پژوهشگاه ما این است که دانشجویان در رشته تخصصی خودشان در آن مشغول می‌شوند.

محمدی ادامه داد: ما به دنبال ایجاد امید در میان جوانانمان هستیم. در اینده نزدیک جوانان پژوهشگاه ما در توسعه محصولات مورد نیاز مشارکت می‌کنند و از این طریق سرمایه پژوهشگاه را تامین خواهیم کرد تا وابسته به بودجه دولتی نباشیم.

تمرکز بر نیازهای اولویت‌دار جامعه و صنعت در کشور

محمدی گفت: ما در یکسال گذشته از همکاران خود دعوت کردیم تا پروژه‌های خود را بر نیازها و اولویت‌های ملی متمرکز کنند. اولویت‌هایی مانند بیماری ناباروری که در بحث‌های مربوط به جمعیت کشور نیز مطرح است و بیماری‌های سرطان و قلبی عروقی. ما با مراجعه به صنایع و ارگان‌ها اولویت‌های ملی را احصا کردیم و به اعضای هیئت علمی حول این پروژه‌ها ماموریت دادیم و پروژه‌های ملی برای پاسخ گویی به نیاز جامعه را تعریف کردیم.

وی گفت: مدل ما ترکیب بین عرضه محوری در مرز فناوری و تقاضا محوری بر اساس نیازهای در اولویت جامعه بر اساس سند تحول و نقشه جامع علمی است. این برای نظام آموزش عالی کشور الگویی خواهد شد. ما ارتباط با صنعت را وارد آموزش عالی خواهیم کرد که امید و اشتغال جوانان را فراهم می‌کند.

وزیر علوم خبر از تاسیس پردیس فناوری ژنتیک داد

زلفی‌گل وزیر علوم فناوری و تحقیقات، در ادامه پس از رونمایی تندیس و تجلیل از دکتر محمدرضا نوری دلوئی مطرح کرد: ژن کیمیای حیات است. بنده بررسی کردم یک مقاله‌ای منتشر شده است که ۲۲۰ نویسنده دارد و از ۷۲ دانشگاه از کشورهای مختلف درآن مشارکت داشته‌اند و وضوع این مقاله ژن بوده است. این پژوهشگاه یکی از مکان‌های مقدسی است که در آینده علمی و فناوری کشور نقش موثری دارد.

وی اعلام کرد: تأسیس پردیس فناوری پژوهشگاه مهندسی ژنتیک نیز با پیگیری شورای گسترش، معاونت نوآوری و فناوری و وزارت عتف بهره‌برداری خواهد شد. 

تلاش‌ و امید برای سازندگی کشور از زبان بنیان‌گذار پژوهشگاه ملی ژنتیک

در این برنامه از محمدرضا نوری دلوئی، بنیان‌گذار پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری تجلیل شد. وی بنیان‌گذاری گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه تهران، تأسیس مجله‌ بین‌المللی علوم، مجله‌ آموزش زیست‌شناسی و همچنین راه‌اندازی گروه ژنتیک دانشگاه تربیت مدرس در کنار تربیت دانشجویان و دانشمندان بسیار در زمینه ژنتیک و زیست‌فناوری از جمله میراث ماندگار نوری دلوئی برای علم مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری کشور است.

نوری دلوئی با اشاره به ارزش خدمت به وطن اظهار کرد: ما باید در اینجا بمانیم، در اینجا کار کنیم و در اینجا بمیریم. من پس از بازگشت به ایران به هزار در زدم با آرزوی پژوهشگاهی که در دنیا همه با دیدن آن انگشت به دهان بمانند. ما تلاش کردیم سرشار از امید و آرزو برای سازندگی کشور فرهنگ‌‌سازی کنیم.

در آخر وزیر علوم همراه با معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بعد از افتتاح فاز اول پروژه مذکور از نمایشگاه‌ دستاوردهای دانش‌‌بنیان‌های مستقر در پژوهشگاه بازدید کردند.  

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول