اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

«سد گلورد» بهمن‌ماه شرق مازندران را سیراب می‌کند

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران درباره آخرین وضعیت ساخت سد گلورد، گفت: با اینکه پیمانکار پروژه بی وقفه در تلاش است مواجه شدن با یک صخره، پروژه را کند کرد اما سد گلورد در دهه فجر امسال به بهره‌برداری کامل می‌رسد.

«سد گلورد» بهمن‌ماه شرق مازندران را سیراب می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، نام مازندران همراه سرسبزی و به‌عنوان دیار بارانی از آن یاد می‌شود اما با وجود بارش باران شرق مازندران از تنش آبی رنج می‌برند.

تنش آبی و خشکسالی تا حدی پیش رفته که در سال زراعی برخی از اراضی در حسرت کشت برنج ماندند.

از کشت و کار بگذریم دیگر نگرانی از خشکسالی و تنش آبی از حرف و هشدار گذشته و برای همه مردم قابل لمس است، از بارش‌هایی که باید که طی چندین روز ببارد ولی در چند ساعت خلاصه می‌شود تا وضعیت نگران‌کننده رودخانه‌های مازندران...

باتوجه به کاهش ذخایر سفره‌های آب زیرزمینی و البته بحث آلودگی و سایر مسائل مسؤولان به فکر بهره‌برداری از آب‌های سطحی افتادند ‌و به همین دلیل طی سال‌های اخیر اتفاقات خوبی در بحث سدسازی افتاده و توانسته جای بخشی از نگرانی‌ها را مرتفع کند.

دولت سیزدهم که سر کار آمد روحیه جهادی را نیز همراه خودش آورد به این معنا خیلی از پروژه‌ها که معطل مانده بود را توانست تکمیل کند ازجمله این پروژه سد گلورد است؛ اکنون نگاه مردم شرق مازندران به همت جهادی دوخته شده است.

نمونه این سدها، ساخت سد گلورد بوده که در منطقه هزار جریب بهشهر واقع است و از اهداف ساخت این سد، جبران کمبود آب در سال‌های خشک و همچنین ایجاد مانع سیلاب در منطقه بوده که پس از سال‌ها به روی رودخانه نکارود ساخته شد.

*گلورد؛ سدی که افتتاح اما به بهره‌برداری نرسید

درست است سد به بهره‌برداری رسید اما جاده دسترسی که به چند روستا ختم می‌شود مانع از آبگیری کامل این سد شده و اکنون همه چشم انتظار روحیه جهادی دولت سیزدهم هستند تا بتواند این مشکل را هم مانند سایر پروژ‌ه‌ها مرتفع کند.

مطالعات ساخت سد گلورد روی رودخانه نکارود برای کاهش تنش‌های آبی شرق مازندران از دهه ۷۰ در دستور کار قرار گرفت و سال ۱۳۸۷ عملیات اجرایی سد آغاز شد؛ سد مخزنی با طول تاج ۲۷۰ متر و ارتفاع دیواره ۱۱۳ متر امکان ذخیره ۱۱۵ میلیون متر مکعب آب را دارد.

ساخت دیواره و تاسیسات سد گلورد سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و سد آبگیری شد، اما با توجه به زیر آب رفتن راه ارتباطی حدود ۶۰ روستای بالادست سد در صورت آبگیری کامل، ساخت پل فلزی زیرقوسی به طول ۳۰۰ متر و عرض ۱۲متر برای عبور از دریاچه در دستور کار قرار گرفت تا پس از آن سد به‌طور کامل آبگیری شود.

*انتظار برای آبگیری کامل سد گلورد

حیدر داودیان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این‌باره اظهار کرد: با آبگیری کامل سد گلورد، علاوه بر پیشگیری از سیل‌های منطقه و حفاظت از سفره‌های آب زیرزمینی مشکل کم‌آبی کشاورزی در شرق مازندران برطرف می‌شود.

وی افزود: آب ذخیره شده در سد گلورد با اجرای ۲۳۰ کیلومتر کانال، ۱۰۰ کیلومتر زهکش و دو سد انحرافی، حدود ۲۵ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی شرق مازندران را سیراب می‌کند.

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران بیان کرد: اقدامات لازم برای نصب سازه پل و رایزنی برای جذب مشاور گردشگری پیرامون این پل در دستور کار قرار دارد.

*ضرورت توجه به جنبه گردشگری

داودیان با تاکید بر اینکه توجه ویژه به جنبه گردشگری این پل ضروری است، خاطرنشان کرد: مذاکراتی با چند شرکت مشاور در زمینه زیباسازی و جنبه‌های گردشگری انجام شد که با یکی از شرکت‌ها این رایزنی‌ها در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: تمام تلاش‌مان بر این است که هر چه زودتر این پروژه به بهره‌برداری برسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران بیان کرد: پیمانکار پروژه نیز بدون وقفه در تلاش است اما مواجه شدن با یک صخره در فرآیند آماده‌سازی کوله‌ها سبب شد که سرعت اجرای پروژه کاهش یابد، با این حال عملیات کماکان در حال انجام است و امیدواریم که به‌زودی از این مرحله عبور کنیم.

داودیان گفت: چندی پیش محموله نخست سازه‌های پل به محل نصب منتقل شد و به زودی پس از آماده‌سازی کوله‌ها، کار نصب سازه نیز آغاز خواهد شد.

*آبگیری کامل سد گلورد مستلزم ساخت پل زیرقوسی

سیدمحمود حسینی‌پور استاندار مازندران گفت: سد و پل گلورد در کنار هم می‌توانند آینده اقتصادی منطقه را تحت تاثیر قرار دهند.

وی با بیان اینکه آبگیری کامل سد گلورد مستلزم ساخت پل زیرقوسی روی دریاچه این سد است، افزود: عملیات ساخت پل با تلاش پیمانکار و تحت نظارت شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران در حال انجام است و در آینده‌ای نزدیک شاهد تکمیل این پروژه مهم خواهیم بود.

استاندار مازندران درباره ویژگی‌های خاص پل گلورد، تصریح کرد: پل گلورد پس از پل کارون۳، دومین پل فلزی زیرقوسی کشور است که علاوه بر مهندسی منحصربه‌فرد، با توجه به طبیعت منطقه جذابیت گردشگری بالایی هم در این محدوده ایجاد خواهد کرد.

حسینی‌پور یادآور شد: قرار بود این پل در هفته دولت امسال به بهره‌برداری برسد، اما سرعت عملیات آماده‌سازی بستر نصب سازه‌ها به دلیل برخورد کردن با یک صخره مستحکم کاهش یافت، به همین دلیل زمان بهره‌برداری حدود سه ماه به تعویق افتاده است.

*منطقه‌ای که هاب گردشگری می‌شود

وی با تاکید بر اینکه این منطقه پس از تکمیل عملیات ساخت و نصب پل می‌تواند به هاب گردشگری استان تبدیل شود، گفت: بر همین اساس نیز شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران باید نسبت به جذب سرمایه‌گذار دارای اهلیت که توان تدوین و اجرای طرح‌های مناسب برای گردشگری این منطقه داشته باشد اقدام کند.

استاندار مازندران با اشاره به اقدامات و پیگیری‌های شرکت آب‌منطقه‌ای مازندران برای تکمیل و بهره‌برداری کامل از سد گلورد، گفت: از تلاش‌هایی که شرکت آب‌منطقه‌ای در این زمینه به کار بسته و زحمات پیمانکاران تشکر می‌کنیم و امیدواریم که پروژه به زودی به بهره‌برداری برسد.

*توسعه کشاورزی شرق مازندران به پشتوانه سد گلورد

حسینی‌پور با بیان اینکه توسعه کشاورزی شرق مازندران به پشتوانه سد گلورد دنبال می‌شود، گفت: با توجه به کاهش سطح بارش در استان و بحران کم‌آبی امیدواریم راه‌اندازی این سد امیدی را برای کشاورزان منطقه ایجاد کند و با اطمینان به امور کشاورزی خود بپردازند.

براساس اعلام داودیان شرکت آب منطقه‌ای مازندران، سد گلورد در دهه فجر امسال به بهره‌برداری کامل می‌رسد؛ سدی که می‌تواند شرق مازندران را سیراب کند.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول