اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

تشکیل کمیته تخصصی علمی مقابله با گرد و غبار در خراسان جنوبی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی گفت: به واسطه پیگیری موضوع گرد و غبار کمیته تخصصی علمی و فنی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، سازمان هواشناسی محیط زیست و مدیریت بحران در استان تشکیل شد.

تشکیل کمیته تخصصی علمی مقابله با گرد و غبار در خراسان جنوبی

محمدعلی آخوندی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی  امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس از بیرجند در رابطه با وضعیت استان با تشدید گرد و خاک اظهار داشت: همانطور که مکرر توسط سازمان هواشناسی، دستگاه‌های تخصصی و مدیریت بحران استان به عنوان رئیس کارگروه گرد و غبار بیان شد پدیده تشدید گرد و خاک در استان رخ داده است.

وی تصریح کرد: واقع شدن استان در منطقه خشک و بیابانی و همچنین شرایط کم بارانی خشک شدن تالاب‌ها در افزایش گرد و خاک تاثیرگذار است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: علاوه بر این موارد منشا گرد و غبار خارجی نیز در وجود این پدیده در استان بسیار تاثیرگذار بود.

آخوندی با بیان این که وجود ۳۲ کانون گرد و خاک در استان می طلبد تا به این موضوع بیشتر توجه شود افزود: با وجود  اقدامات بسیاری که توسط دستگاه‌های تخصصی به ویژه اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری انجام شده ولی باز هم وسعت پدیده گرد و خاک در استان نیاز به پیگیری جدی‌تری دارد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی با اشاره به این که گرد و غبار یک مخاطره طبیعی است گفت: با توجه به این که در تابستان به طور معمول با این پدیده در استان روبه‌رو بوده‌ایم و بادهای ۱۲۰ روزه سیستان را داشته‌ایم باید به این پدیده توجه شود در همین راستا برنامه ریزی های خاصی صورت گرفته است.

آخوندی ادامه داد: به تازگی ریاست کارگروه گرد و غبار استان به مدیریت بحران واگذار شده تا تخصصی‌تر و فعالانه‌تر با این پدیده برخورد شود.

وی اضافه کرد: به واسطه پیگیری این مبحث کمیته تخصصی علمی و فنی متشکل از دانشگاه علوم پزشکی، سازمان هواشناسی، محیط زیست و مدیریت بحران در استان تشکیل شده تا شرایط را بررسی و اطلاعات لازم را برای تصویب در کارگروه استانی و تصمیم گیری برای شرایط کنونی استان ارائه دهد.

مدیر کل مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان داشت: اعتباری به عنوان سهم و اعتبار در حوزه گرد و غبار برای استان وجود ندارد اما مطابق با سایر پدیده‌ها و مخاطرات برآورد خسارت بعد از یک هفته تا ۱۰ روز توسط دستگاه‌های شهرستانی انجام و به دستگاه استانی اعلام و سپس جمع‌بندی موارد برای امضا به اداره کل مدیریت بحران می‌رسد و سپس موارد به سازمان مدیریت بحران کشور فرستاده تا جمع‌بندی ملی برای پیگیری اعتبارات انجام گیرد.

آخوندی ادامه داد: این اعتبارات در دو مقوله شامل بحث تسهیلات برای مباحث کشاورزی و همچنین جبران خسارت‌های زیرساختی تخصیص می‌یابد.

وی افزود: اعتبارات برای خسارت در قالب اعتبارات تملکی بوده و در حال حاضر اعتبارات بودجه امسال برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی و سرمازدگی سال گذشته ابلاغ شده که می‌تواند کمکی به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در حوزه مقابله با پدیده گرد و غبار در استان باشد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان‌جنوبی با اشاره به این که خراسان‌جنوبی دومین استان غبارخیز کشور است، بیان داشت: در راستای پیگیری موضوع مقابله با گرد و خاک در استان و این که این موضوع به صورت جدی در سزح ملی مورد پیگیری قرار داده شود هماهنگ شده تا دبیر کارگروه ملی گرد و غبار کشور به استان سفر کنند و گزارشات لازم از وضعیت استان به وی اعلام و بیان شود که گرد و غباری که در شرق کشور و خراسان جنوبی وجود دارد مضرات آن بیشتر از گرد و غباری بوده که در غرب کشور است.

آخوندی یادآور شد: هشدارهایی به تازگی از طریق اپراتور همراه اول به مردم استان داده شده تا بتوانیم از این ظرفیت برای اطلاع رسانی استفاده شود.

انتهای پیام/۶۹۰۲۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول