اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

گزارشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در مازندران دریافت نشد

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران گفت: تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در استان دریافت نشده است.

گزارشی از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در مازندران دریافت نشد

حمزه آقاپور کاظمی سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران امروز درباره آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در مازندران، اظهار کرد: با توجه به گرم شدن هوا و احتمال شیوع بیماری و اقدامات پیشگیرانه اداره کل دامپزشکی مازندران جهت کنترل بیماری ۵۱۴هزار و ۷۶۴ متر‌مربع اماکن دامی سم‌پاشی شد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از ابتلا به بیماری در استان دریافت نشده است، تصریح کرد: بیماری «سی‌سی‌اچ‌اف» بیماری تب‌دار و خونریزی‌دهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل می‌شود. آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام، تنها به صورت تب بسیار خفیفی و بدون علائم مرگ‌ومیر مشاهده شده‌است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران درباره اقدامات پیشگیرانه این اداره‌کل جهت مقابله با بیماری تب کریمه کنگو در استان، اظهار کرد: از جمله اقدامات اداره کل دامپزشکی مازندران با آغاز فصل گرما در راستای کنترل بیماری و تشدید نظارت بر نحوه تولید و عرضه گوشت قرمز، تاکید بر رعایت زنجیره سرد است.

آقا‌پور کاظمی بیان کرد: اقداماتی مانند سم‌پاشی دامداری‌ها و دام‌ها در سطح روستاها و اماکن پرورش عامل مهمی در کنترل و پیشگیری بیماری است.

وی اضافه کرد:  در راستای جلوگیری از بروز بیماری، اداره کل دامپزشکی استان مازندران نسبت به سم پاشی ۲۰۸هزار و ۸۰۶ دام اقدام کرده است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران درباره راه‌های انتقال بیماری به انسان، بیان کرد: یکی از راه‌های انتقال بیماری به انسان گزش توسط کنه‌ آلوده از دام آلوده و له کردن کنه است. این ویروس به‌طور معمول از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات بیمار و لاشه حیوان است.

آقاپور کاظمی با تاکید بر ممنوعیت شکار جانوران منشاء بیماری، خاطرنشان کرد: حیوانات مخزن ویروس مانند خرگوش و گراز نباید شکار شوند، همچنین هر نوع فعالیتی که منجر به تماس با خون یا سایر بافت‌های آلوده دام شود؛ مانند پانسمان و رسیدگی به جراحت دام آلوده، شاخ‌بری، اخته کردن، کمک به زایمان دام، خون‌گیری، پشم‌چینی و حتی فعالیت‌های آشپزخانه مانند قطعه کردن گوشت از راه‌های انتقال بیماری به انسان به شمار می‌آید.

وی درباره راه‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، گفت: از مصرف گوشت تازه جداً خودداری شود و لاشه‌های دام تا ۲۴ ساعت پس از ذبح و آلایش آن مانند دل، جگر و قلوه دست‌کم تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه نگهداری شود تا ویروس از بین رفته و پس از آن قابل‌استفاده است.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران بیان کرد: تاکید می‌شود از خرید گوشت‌های فاقد برچسب، تگ و مهر کشتارگاهی جداً خودداری کنید.

آقاپور کاظمی درباره مراقبت از افراد مشکوک به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو،  گفت: این افراد باید قرنطینه کامل شوند و با افراد خانواده و پرسنل بیمارستانی در تماس نباشند. تمامی وسایل بیمارستانی مانند ماسک، دستکش، روپوش، پیش‌بند، لوله‌های خون، سرنگ و سایر وسایلی که با ترشحات بیمار در تماس هستند حتماً باید سوزانده شوند.

وی خاطرنشان کرد: هنگامی که پرسنل مراقبت بیماری در معرض تماس پوستی مخاطی با خون مایعات بدن یا سایر ترشحات قرار می‌گیرند باید فوراً سطح آلوده با آب و صابون شست‌وشو داده شود.

سرپرست اداره کل دامپزشکی مازندران یادآور شد: کارکنان بهداشتی و درمانی و افرادی که با خون یا ترشحات بدن و بافت‌های آلوده بیماران در تماس هستند باید مرتب و دست‌کم تا ۱۴ روز پس از تماس تحت‌نظر باشند و درجه حرارت بدن آنها روزانه کنترل شود و در صورت بروز علائم، مطابق پروتکل، درمان فوری انجام گیرد.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول