اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  بوشهر

هنرنمایی با تنه خشکیده درختان در خیابان‌های بوشهر+ فیلم

ایمان تمدن ۴۲ ساله و فوق لیسانس معماری است، از سال ۹۱ کار چوب را در زمینه دکور و بعدها در تولید اسباب‌بازی چوبی آغاز کرده و توانسته آن را به خط تولید خوبی رسانده و به سراسر کشور ارسال کند.

هنرنمایی با تنه خشکیده درختان در خیابان‌های بوشهر+ فیلم

خبرگزاری فارس - بوشهر، سارا طاهری: هنری خاص و ظریف که طرفداران زیادی پیدا کرده و در سال‌های اخیر بین مردم بسیار محبوب شده است، از زمان‌های دور افراد زیادی برای سرگرمی با چاقو و ابزار مخصوص به روی چوب اشکال مختلفی خلق می‌کردند ولی هنر پیکرتراشی روی چوب در عصر مدرن بسیار ظریف و پیچیده شده و جایگاه ویژه‌ای در تزئینات منزل و سایر دست‌سازه‌های چوبی دارد. 

ایمان تمدن ۴۲ ساله و فوق لیسانس معماری است، از سال ۹۱ کار چوب را در زمینه دکور و بعدها در تولید اسباب‌بازی چوبی آغاز کرده و توانسته آن را به خط تولید خوبی رسانده و به سراسر کشور ارسال کند. 

او می‌گوید: با همکاری معاونت صنایع دستی در آن زمان و شرکت در نمایشگاه‌ها، در برازجان، کنگان و سایر شهرهای ایران فروش خوبی داشتیم و حتی به کشورهای کانادا، آمریکا و آلمان هم ارسال داشته‌ایم. 

وقتی هنر جان می‌بخشد

از سال ۹۵ و به خاطر علاقه‌اش، پیکرتراشی روی چوب را آغاز می‌کند و به طور حرفه‌ای اولین پروژه‌اش را در شیراز با ساخت اسباب‌بازی‌های شهری از کُنده‌های ضایعاتی به انجام می‌رساند. 

تمدن ادامه می‌دهد: پیش از این کنده‌ها یا به زغال تبدیل می‌شد و یا پس از خرد شدن به کارخانه‌های نئوپان‌سازی می‌رفت اما هنر پیکرتراشی با استقبال شهرداری‌های مناطق مختلف روبرو شد و از آنجا که این هنر را از شهر بوشهر آغاز کرده بودم این دِین را به گردن خود دیدم که این کار را با کمک همکارم آقای علیشاهی در شهر بوشهر انجام دهیم. 

شروع کار در بوشهر

تمدن می‌گوید: ارتباط ما با بخش زیباسازی شهرداری بندر بوشهر از طریق صنایع دستی بوده و اولین کار را در بازار صفا بوشهر با نام «طاووس در اندیشه پرواز» روی تنه خشک درخت جَمبو (از درختان بومی بوشهر) پیکرتراشی کردیم و پس از آن با سایر کنده‌های مورد نظر شهرداری، پروژه‌های «فرشته دانش» روبروی دانشگاه خلیج فارس و «مرغ باغ ملکوت» را روی درخت بابُل یا چِش(از درختان اصیل و بومی استان بوشهر) کار کردیم. 

او در خصوص نحوه کار می‌گوید: در مرحله اول کیفیت و ظاهر کنده بررسی می‌شود و با توجه به محل قرارگیری و موضوع آن محیط، طرح اولیه روی درخت پیاده می‌شود و بعد از آن توسط اره‌های مخصوص این کار (اره‌های بنزینی) برش‌های اولیه خورده می‌شود و بعد از آن با دستگاه‌های فرز، مغار (ابزار منبت‌کاری) و چکش، شکل پیکره از دل چوب بیرون می‌آید و در نهایت با ابزارهای ظریف‌تر، روغن کاری و رنگ، کار به اتمام می‌رسد. 

حفظ آثار هنری به دست خود مردم

تمدن می‌گوید: از خصوصیات این کار تعاملی است که در حین کار با شهروندان داریم چرا که دیدن مراحل شکل‌گیری یک عنصر ظاهراً بی‌ارزش به اثری هنری که با هویت آن منطقه جور است بازخورد بسیار خوبی داشته و مردم از آن استقبال می‌کنند. 

این هنرمند حفظ این کار هنری را اول به دست شهروندان می‌داند و می‌گوید: چوب مقاومت خوبی در برابر شرایط جوی دارد و بیشترین چیزی که به آن آسیب می‌رساند آسیب‌های انسانی و آفت‌هاست؛ اگرچه در مراحل عمل‌آوری کار، آفت‌کشی و سم‌پاشی انجام می‌شود و پوششی که روی کار قرار می‌گیرد آن را در برابر باد و باران محافظت می‌کند اما بهتر است هر پنج سال یک بار این پوشش بازسازی شود تا کیفیت کار بالا بماند. 

بانوان پای ثابت کار در منزل

تمدن عنوان می‌کند: همسرم در پروژه تولید اسباب‌بازی عضو اصلی گروه تولیدی است و تولید اسباب‌بازی را از ۶ سال پیش با هم شروع کرده‌ایم؛ این تولیدات به صورت برون‌سپاری است و به خانم‌های خانه‌دار که در خانه می‌توانند فعالیت کنند آموزش داده، به آن‌ها قطعات می‌دهیم و کار را تحویل می‌گیریم. 

او اضافه می‌کند: این کار فقط برای کنده‌های خشک مستقر در یک محل نیست، حتی کوچک‌ترین عناصر یک درخت خشک شده می‌تواند تبدیل به یک عنصر تزئینی، مبلمان شهری، مبلمان خانگی و یا مجسمه‌های کوچک و بزرگ شوند و علاقه‌مندان می‌توانند در یک دوره یک تا دو ماهه آموزش ببینند و کار را با خود ما شروع کنند. 

آموزش ببینید و وارد بازارکار شوید

تمدن می‌گوید: از طرف صنایع دستی به جهاد دانشگاهی معرفی شدیم و دوره‌هایی را برگزار کردیم و در حال حاضر نیز اگر شرایط آموزش فراهم و فضای کارگاهی مستقر در بوشهر در زمینه پیکرتراشی وجود داشته باشد امکان آموزش و به‌کارگیری نیروهای بیشتر وجود دارد. 

این هنرمند توصیه می‌کند: اگر افراد بتوانند حداقل ۶ ساعت در روز و ۲۰ روز در ماه برای این کار وقت بگذارند در حوزه تولید اسباب بازی درآمدی حدود ۷ تا ۱۰ میلیون تومان در ماه کسب می‌کنند و در مقیاس بزرگتر قیمت یک پروژه که حدود یک هفته زمان می‌برد حدود ۳۵ الی ۴۰ میلیون تومان خواهد بود. 

 

پویاسازی به بافت بی‌جان شهری بوشهر

محمدحسن محمدی معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری بندر بوشهر اظهار کرد: پروژه پویاسازی به بافت بی‌جان شهری اکنون در چندین نقطه شهر بوشهر اجرایی شده و با توجه به استقبال شهروندان، این پروژه برای سایر درختان خشکیده شهر نیز اجرایی می‌شود.
 
وی بیان کرد: این اقدام گامی ارزشمند در جهت حفظ و حراست شهروندان از درختان و همچنین یادآوری اهمیت فضای سبز برای محیط شهری است.
 
محمدی افزود: تاکنون ساخت المان از تنه بی‌جان درختان در نقاط مختلف شهر به شکل‌های مختلفی از جمله سیمرغ، بال پرواز و ملکوت اجرایی شده است.

به گزارش فارس، هنر پیکرتراشی روی چوب در استان علاقه‌مندان خود را دارد، فراهم نمودن بستر آموزش در این حوزه به اشتغال‌زایی این هنر کمک زیادی می‌کند که همه این‌ها همکاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، دانشکده هنر دانشگاه خلیج فارس و سازمان فنی وحرفه‌ای استان را می‌طلبد تا علاقه‌مندان به این رشته بتوانند در استان خود این هنر را بیاموزند.

پایان خبر/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول