اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

شهیدی که در انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی نامش بین شهدا ثبت نشد

سهم گیلان در انفجار هفت تیر سال ۶۰، پنج شهید و یک جانباز بوده است، در حالی که علاوه بر این شهدای عزیز، یک شهید گیلانی دیگر نیز در بین شهدای این انفجار حضور داشت.

شهیدی که در انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی نامش بین شهدا ثبت نشد

خبرگزاری فارس-رشت، سعید شفیعی ثابت؛ بعد از پیروزی انقلاب در بهمن ماه سال ۵۷، حزب جمهوری اسلامی به تشکیل و جلسات خود را به ریاست دکتر حضرت آیت الله سید محمد حسین بهشتی برگزار می‌کرد. 
 
 ولی جسله حزب جمهوری اسلامی در شبانگاه هفت تیر ۱۳۶۰ رنگ بوی عاشورایی داشت، زیرا  آیت الله سید محمد حسین بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور و بیش از ۷۰ نفر از مقامات و چهره‌های برجسته سیاسی از جمله چهار وزیر، چند معاون وزیر، ۲۷ نماینده مجلس و جمعی از اعضای حزب جمهوری اسلامی در جریان انفجار مقر اصلی این حزب به شهادت رسیدند. 
 
منافقین سعی کرده بودند تا توسط عامل نفوذی خود «محمدرضا کلاهی» تا آن‌جا که ممکن است، مسؤولان و شخصیت‌های برجسته نظام جمهوری اسلامی را به این قتلگاه بکشانند و در این انفجار از بین ببرند. اما برخی از مسؤولان و شخصیت‌های برجسته نظام از جمله محمدعلی رجایی (نخست وزیر)، دکتر محمد جواد باهنر، آیت الله هاشمی رفسنجانی، حجت‌الاسلام علی‌اکبر ناطق‌نوری، آیت‌الله مهدوی‌کنی، آیت‌الله علی قدوسی، حبیب‌الله عسگر اولادی و ... به دلایلی در جلسه حضور نداشتند یا قبل از انفجار جلسه را ترک کرده بودند. 
 
در این فاجعه شهدای بسیاری تقدیم نظام مقدس جمهوری اسلامی شد که سهم استان گیلان از این شهدا پنج شهید و یک جانباز بوده است، تا پیش از این، از شهیدان دکتر حسن عضدی، نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان قانون اساسی و عضو هیأت رئیسه این مجلس و معاون وزیر فرهنگ و آموزش عالی، جواد سرافراز، رئیس دفتر شهید آیت الله بهشتی و برادر محمد سرافراز رئیس سابق صدا و سیما، سیف‌الله عبدالکریمی، نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی و عضو حزب جمهوری اسلامی و محمدصادق اسلامی، معاون هماهنگی و پارلمانی وزارت بازرگانی به عنوان شهدای گیلانی انفجار هفتم تیرماه ۱۳۶۰ نام برده می‌شد و این در حالی است که علاوه بر این شهدای عزیز، یک شهید گیلانی دیگر نیز در بین شهدای این انفجار حضور داشت. 

 
یکی دیگر از شهدای گیلانی این انفجار شهید عباس شاهوی است که اصالتاً اهل روستای نیاکو آستانه اشرفیه است اما به دلیل آن که در محله قنات آباد تهران متولد شده بود در ۳۹ سال گذشته نام او در بین شهدای گیلانی این انفجار ثبت نشد. 
 
شهید شاهوی دارای مدرک ارشد مدیریت بازرگانی از آمریکا بود و پس از انقلاب مدیریت گروه صنعتی فولاد ایران و نیز مدیرعاملی مرکز تهیه و توزیع فلزات را برعهده داشت و به هنگام شهادت معاون وزیر بازرگانی وقت بود. 
 
مادر این شهید، مرحوم حاجیه خانوم آهکی لنگرودی و پدر بزرگوار این شهید، مرحوم یوسف شاهوی، هم اکنون در روستای نیاکو آستانه اشرفیه مدفون هستند. 
 
پایان پیام/۸۴۰۰۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول