اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  حقوقی و قضایی

باید بازارهای صادرات کشور را تثبیت کنیم

همایش امنیت سرمایه گذاری با حضور معاون اول قوه قضاییه و مسئولان عالی دستگاه قضابرگزار شد.

باید بازارهای صادرات کشور را تثبیت کنیم

به گزارش گروه قضائی خبرگزاری فارس، صبح امروز (چهارشنبه ۷ تیر) همایش امنیت سرمایه گذاری با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه، خدائیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، حجت الاسلام و المسلمین مظفری رئیس دیوان عدالت اداری، بابایی رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، الفت معاون اجتماعی و منابع انسانی قوه قضاییه، القاصی رئیس کل دادگستری تهران، صالحی دادستان تهران و سایر مسئولان عالی دستگاه قضا در حال برگزاری است.

پلیس امنیت اقتصادی در فراجا برای ایجاد بستر امن در حوزه اقتصاد ایجاد شد

سردار محمد شرفی، جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا در ادامه همایش امنیت سرمایه گذاری بیان کرد: از دستگاه قضا بابت برگزاری این همایش قدردانی می‌کنم. امنیت بستری برای رشد و تکامل انسان‌ها است. ثبات و امنیت در هر کشور موجب توسعه رشد امور می‌شود.

جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا ادامه داد: اقتصاد یکی از مولفه‌های اقتدار هر کشوری است به ویژه اقتصادی که مولد و اشتغال آفرین باشد. یکی از فرصت‌های طلایی در اختیار پلیس بحث ایدئولوژی حاکم بر پلیس ایران و برگرفته بر آموزه‌های دینی ما است‌.

سردار شرفی تصریح کرد: شهدای ما که به سبب‌ حفظ امنیت اقتصادی در مقابل فساد و قاچاق تقدیم نظام شده‌اند، سند کارآمدی‌ پلیس در این حوزه است. وظیفه داریم اموال مردم را حفاظت و در حوزه سرمایه برنامه داشته باشیم، این مهم وظیفه است.

جانشین معاون هماهنگ کننده فراجا با بیان اینکه پلیس امنیت اقتصادی در فراجا برای ایجاد بستر امن در حوزه اقتصاد ایجاد شده است، گفت: مقابله با فساد و اخلالگران حوزه فساد و مقابله با قاچاق کالا و ارز از اولویت‌ها و برنامه‌های مهم پلیس امنیت اقتصادی فراجا است. بیش از ۱۰۰ هزار نفر از جوانان علاقه‌مند به فعالیت در حوزه حفاظت و مراقبت در حیطه فعالیت‌های پلیس پیشگیری فراجا هستند. 

وی افزود: در حوزه اقتصادی و سرمایه‌گذاری جرائمی مانند خیانت رخ می دهد، پس از شناسایی و صدور اعلان قرمز برای متهمان با استفاده از ظرفیت‌های بین المللی، آنها را توسط پلیس بین الملل دستگیر و وارد کشور می‌کنیم. در صنعت ریلی و هوایی آمادگی کمک به جابه‌جایی کالاها در صنعت بازرگانی و اقتصادی داریم.

وی افزود: پلیس جمهوری اسلامی ایران با افتخار در چرخه امنیت ساختارهای کشور در خدمت تمام دستگاه ها و نهادها است‌.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه: باید بازارهای صادرات کشور را تثبیت کنیم

مهدی صفری، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه در این همایش بیان کرد: سرفصل کار ما با خارج از کشور  به جهت ایجاد ارز و ارزآوری است. یکی از مسایل مهم در ارزآوری، صادرات است، در این راستا باید تلاش کنیم بازارهایی که داریم را در جهت صادرات تثبیت کنیم و بتوانیم صادرات پایدار را افزایش دهیم. 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه عنوان کرد: بحث واردات و چگونگی تامین ارز نیز برای ما حائز اهمیت است. در این جهت، منابعی که از آنها برای تامین مواد اولیه و کالاهای اساسی استفاده می‌کنیم را  باید گسترش دهیم. برای تامین کالاهای اساسی از جمله غلات و کود شیمیایی که انحصار تولید آنها در دست برخی کشورها است، تلاش ما این بوده که واردات آنها به کشور را چند مبدایی کنیم و بتوانیم این کالا را ارزانتر وارد کشور کنیم. 

وی تاکید کرد: به طور مثال، کود شیمیایی و خصوصا فسفات و پتاس برای وزارت کشاورزی مهم هستند. کود شیمیایی را در شرایط تحریم از کشور چین وارد می کردیم که آنها باید برای صادرات این محصول به کشورمان مجوزهای خاصی می گرفتند اما تلاش کردیم این محصول را از کشورهایی همچون قزاقستان، ازبکستان و روسیه سفید تامین کنیم؛ لذا توانستیم بجای یک منبع  از چند منبع این محصول را تامین کنیم.

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اینکه حرکت بعدی ما انتقال تکنولوژی و تولید در داخل کشور است، گفت: در زمینه تولید و تامین کودشیمیایی مورد نیاز وزارت جهادکشاورزی، تلاش کردیم با کمک استانداری هرمزگان، پتاس و فسفات تولید شود که تحهیزات لازم در حال خریداری است و مواد اولیه نیز از معادنی که در خور و بیابانک در حال تامین هستند. 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از کالا‌های اساسی و مهم دارو است، افزود: در بخش دارو‌های شیمیایی ما می‌توانیم بوسیله پتروشیمی‌هایی که در داخل کشور داریم این دارو‌ها را تولید کنیم. سالانه بیش از یک میلیارد دلار مواد اولیه شیمیایی دارو از هند و چین وارد می‌شود. 

صفری تاکید کرد: حدود یک سال ونیم است که در حال تلاش هستیم تا ارزی که برای واردات مواد اولیه شیمیایی دارو از این ٢ کشور استفاده می‌شود را با تولید داخل کاهش دهیم. از طریق واسطه‌های تولید این محصولات، میزان ارز تخصیص داده شده به این حوزه از ۴٠٠ میلیون دلار به ٨٠ میلیون دلار رسیده است. در جنوب کشور در حال تولید مواد اولیه داروها هم برای مصرف داخل و هم خارج از کشور هستیم. 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به انجام تزانزیت کالاها از طریق ایران و تلاش‌هایی که در این راستا در حال انجام است، افزود: ترانزیت از طریق ایران به دلیل تحریم‌ها امکان ندارد. در این دولت تلاش شد تا مسیر ترانزیت کالا تغییر کند. در سفر رییس جمهور به چین روی این موضوع توافق شد و مسیر ترانزیت کالا از ایران به چین تغییر کرد. 

وی با اشاره به اینکه کشور‌های حاشیه خلیج فارس و هند و روسیه علاقمند هستند در خروجی و ورودی (در کریدور شمال به جنوب) ما سرمایه گذاری کنند، گفت: تمام کشور‌های خلیج فارس مانند قطر، امارات و عمان که به این کریدور پیوسته اند و علاقمند هستند در ورودی‌های ما در جاسک، بندر عباس و چابهار سرمایه‌گذاری کنند. اغلب کشور‌های خلیج فارس در کشور های مشترک المنافع سرمایه گذاری کرده اند. 

صفری با اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان کرد: در بخش نفت و گاز، در ٢ سال گذشته توانستیم ٧ ونیم میلیارد دلار جذب سرمایه داشته باشیم که عملیاتی شده است، در این راستا تامین امنیت سرمایه گذاری مهم است و از ما در این باره سوال می‌کنند که ما هم باتوجه به اقدامات سایر قوا در این باره به آن‌ها اطمینان می‌دهیم. 

وی با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر محصولات و تکنولوژی ابداعی شرکت‌های دانش بنیان گفت: روند تحقق این موضوع مهم در سفر‌های رییس جمهور مورد توجه قرار گرفته است تا انتقال و صادرات تکنولوژی در این زمینه صورت گیرد. 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت برگزاری این همایش گفت: برگزاری این همایش با همکاری قوا، نوید حمایت بیشتر از سرمایه گذاران خارجی در کشور را می‌دهد. امیدوارم با حمایت قوه قضاییه که بسیار مهم است در جذب سرمایه گذاری خارجی موفق‌تر از گذشته عمل کنیم. 

وی با اشاره به اولویت بندی دولت سیزدهم در برقراری ارتباط با کشور‌های همسایه گفت: دولت همزمان به برقراری ارتباط موثر با کشور‌های آفریقایی، چین، روسیه، هند و آمریکای لاتین برای افزایش صادرات در بازار‌های پایدار نظر دارد. 

معاون اقتصادی وزیر امور خارجه با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در بخش معادن نیز گفت: در بخش معاون برای سرمایه گذاری بیشتر درباره تأمین سود و بازگشت سرمایه به سرمایه گذاران اطمینان داده ایم تا از این بخش نیز استقبال شود. 

 وی با تاکید به اهمیت تکمیل زیرساخت‌های گردشگری گفت: اگر حمایت از سرمایه گذاری خارجی داشته باشیم می‌توانیم در هتل سازی و توسعه خطوط کشتیرانی نیز قدم‌های بزرگتری برداریم. 

صفری با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب در خصوص توجه به اقتصاد دریا نیز گفت: در بخش اقتصاد دریا عقب هستیم، اما خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته در ٢ ماهه اخیر رشد ۵٠ درصدی در صادرات ابزیان داشتیم. لازم است ظرفیت‌های تولید در این راستا برای افزایش ارز آوری توسعه یابد. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول