اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

ضرورت بومی‌سازی علوم جدید برای اثرگذاری در عرصه جهانی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: باید بتوانیم علوم جدید را در دانشگاه‌ها بومی‌سازی کنیم تا از گردونه اثرگذاری در ابعاد ملی و فراملی عقب نمانیم.

ضرورت بومی‌سازی علوم جدید برای اثرگذاری در عرصه جهانی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کنگره ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیاز محور صبح امروز در تالار علامه امینی دانشگاه تهران، گفت: وزارت علوم به دنبال هم‌افزایی و تعامل در حل مشکلات جامعه مانند اشتغال است.  هر کس در جایگاهش باید حداکثر تلاش خود را صرف این مشکلات کند چرا که همه در جورچین آموزش عالی کشور نقش خواهند داشت‌.

وی افزود: راهی جز این نداریم که خودمان را با تغییرات اقلیم آموزش جهانی و ملی تغییر دهیم. با نسلی سروکار داریم که این نسل بیشترین تغییرات را در عرصه‌های مختلف و در ابعاد ملی و فراملی تجربه کرده است. تنها راه ما این است که علوم جدید را بومی کنیم وگرنه از گردونه اثرگذاری در ابعاد ملی و فراملی عقب می‌مانیم.

زلفی‌گل اضافه کرد: آموزش هدفمند، مهارتی و نیازمحور هم باید برای دانشجویان فعلی، هم  دانش‌آموختگان و هم افرادی که هم اکنون شاغل هستند اجرایی شود. دانشگاه و آموزش مهارتی هر دو قابل جمع هستند. علاوه بر مهارت‌محوری باید با پارک‌های علم و فناوری هم همکاری داشته باشیم تا مشکل اشتغال مرتفع شود. مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی، قوه عاقله وزارت علوم است و همه زیرمجموعه‌های وزارت علوم باید بدانند که همکاری با این موسسه ضروری است.

وی افزود: تدوین سند نظام ملی نوآوری دست معاونت فناوری وزارت علوم است و در این سند نقش دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای و علمی کاربردی پررنگ است‌.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: از بخش‌هایی که آموزش مهارت‌محور را پیگیری می‌کنند درخواست می‌کنم آموزش‌های مهارتی را جدی بگیرند تا بتوانند میزان اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان را بالا ببرند. ارتباط دانشگاه و صنعت باید جدی گرفته شود و دانشگاهیان باید به صنایع مراجعه کنند و در زمینه‌هایی که می‌توانند موثر باشند. 

زلفی‌گل افزود: در برنامه توسعه هفتم، حکم خوبی برای توسعه آموزش مهارتی و نیازمحور پیش‌بینی شده است و دانشجویان باید بتوانند از آموزش‌های خود در میدان عمل تجربه کنند. در این راستا، نیازمند همکاری صنایع خصوصی و وزارتخانه‌های مختلف هستیم. دانشجویان باید مورد استقبال صنایع قرار بگیرند. خروجی کنگره ملی آموزش هدفمند، مهارتی و نیاز محور، باید تدوین یک دستورالعمل باشد و این دستورالعمل با توجه به تمام جوانب در هیأت وزیران تصویب و در کشور اجرایی خواهد شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول