اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

خطر انتقال 2 بیماری کشنده از دام به انسان

رئیس اداره دامپزشکی لارستان با اشاره به اینکه اگر کشتار غیرمجاز دام انجام شود خطر انتقال بیماری ویروسی از طریق ترشحات دام مبتلا وجود دارد، گفت: از آنجایی که در صورت عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی امکان انتقال ۲ بیماری خطرناک کشنده تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو و سیاه‌زخم گوارشی از دام‌های آلوده به انسان وجود دارد، رعایت توصیه‌های دامپزشکی بهداشتی در آستانه عید سعید قربان لازم است.

خطر انتقال 2 بیماری کشنده از دام به انسان

سروش اسدی در گفتگو با خبرگزاری فارس در لارستان با ارائه توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای پیشگیری تب کریمه کنگو در آستانه عید سعید قربان، اظهار داشت: تب کریمه کنگو از بیماریهای مشترک بین انسان و دام است و انتقال این بیماری ویروسی به انسان با خونریزی شدید همراه بوده و می‌تواند برای انسان کشنده باشد.

وی با بیان اینکه با توجه به شروع فصل گرما و شدت گرفتن فعالیت کنه ها احتمال بروز بیماری تب کریمه کنگو نیز افزایش می یابد، گفت: با توجه به نزدیک شدن عید سعید قربان، شهروندان از خرید دام زنده و یا گوشت­هایی که خارج از نظارت کارشناسان اداره دامپزشکی ذبح و عرضه می شوند، خودداری کنند.

اسدی با اشاره به اینکه ذبح دام را در کشتارگاه‌ها انجام دهید و به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنید، تصریح کرد: خونابه‌های جاری می‌تواند منجر به آلودگی محیط و افزایش بروز و شیوع بیماری‌های منتقله از دام به انسان شود.

وی با بیان اینکه افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند، خاطر نشان کرد: خونابه ها نیز به طریق بهداشتی دفع شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه گوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال قرار داده شود، ادامه داد: جگر و سایر امعا و احشای دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد مصرف شود، در این صورت ویروس در فرایند جمود نعشی به راحتی از بین می‌رود.

رئیس اداره دامپزشکی لارستان در ادمه عنوان کرد: اگر افراد اصرار دارند در خانه کشتار انجام دهند با همکاران دامپزشکی که به صورت اکیپ های ثابت و سیار حضور دارند تماس گرفته تا قبل و بعد از کشتار دام را به لحاظ بیماریهای انگلی و سایر بیماریها بررسی کنند و پس از کشتار اقدام به ضدعفونی محل کشتار کنند و به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنند..

اسدی در ادامه با اشاره به اینکه اگر کشتار غیرمجاز دام انجام شود خطر انتقال این بیماری ویروسی از طریق ترشحات دام مبتلا وجود دارد، گفت: از آنجایی که در صورت عدم رعایت توصیه‌های بهداشتی امکان انتقال ۲ بیماری بالقوه خطرناک کشنده تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو و سیاه‌زخم گوارشی از دام‌های آلوده به انسان وجود دارد؛ بنابراین رعایت اصول بهداشتی در هنگام ذبح دام و مصرف گوشت آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول