اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  اندیشه

نجف لکزایی: اگر کسی نتواند دقایقی درباره امامان معصوم صحبت کند، چگونه می‌تواند پیرو آنان باشد

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حلقه متن‌خوانی مدرسه فکرت با تشریح و بررسی جریان ولایت، به بررسی کتاب «طرح کلی اندیشه‌ اسلامی» پرداخت.

نجف لکزایی: اگر کسی نتواند دقایقی درباره امامان معصوم صحبت کند، چگونه می‌تواند پیرو آنان باشد

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری فارس، حجت­‌الاسلام نجف لکزایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در چهارمین جلسه حلقه‌ کتاب‌خوانیِ مدرسه فکرت که در سالن جلسات مؤسسه شناخت برگزار شد، به بازخوانی تحلیلی کتاب «طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» پرداخت.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان اینکه مقوله تربیت، فردی نیست، گفت: اینطور نیست که پیغمبر دست فرد را بگیرد تا تربیت کند. صرفاً موعظه هم نیست که مردم را فقط موعظه کند؛ بلکه تربیت، رابطه مستقیمی با نظام اجتماعی دارد. از این رو برای انسان‌شدن و تربیت درست باید در شالکه‌ این نظام اجتماعی قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه دین برای اصلاح روابط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است، ابراز داشت: آنها که می‌گویند دین از اداره‌ اجتماعات بشری ناتوان است! منظورشان کدام دین است؟ اسلامی که تبعیض را برمی‌دارد و برابری را جایگزین آن می‌کند؛ حکومت را از طواغیت بشری دور می‌کند و او را با فضائل انسانی آشنا می‌کند، بی‌تردید می‌خواهد انسان در همان نظام اجتماعی عادلانه زندگی کند.

لکزایی تصریح کرد: عرصه «ولایت» سطوحی دارد. یک سطح از ولایت هم‌گروهی و همراهی با ولایت است. یک سطح بین خود مؤمنین است و آن اتصال و ارتباط با ولی و همچنین تشکیلات بین خودشان است. سطح دیگری از ولایت هم، همان اعلام برائت از دشمن است.

معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: انسان مسلمان همه چیز برایش مقدمه و وسیله است. برای رسیدن به رضای الهی؛ یعنی گستردگی بینش و جهان باید وسیله‌ای برای کسب رضایت الله باشد. همه چیز، آن وقتی ارزشمند است که فی سبیل‌الله باشد. وقتی انسان به این مرحله برسد در واقع به معنا و مفهوم توحید رسیده است. ولایت در انسان، به معنای وابستگی فکری و عملی هرچه بیشتر و روزافزون‌تر به ولیّ‌ست. ولایت الله یا طاغوت؟! پس ولیِّ خدا را بشناس.

لکزایی با بیان این که ولایت فرایند و جریانی است که مسئله رهبری را از شخص رهبر به سمت جامعه اسلامی هدایت می‌کند، ادامه داد: اگر پیروان دوازده امام نتوانند دقایقی درباره هر کدام از امامان معصوم سخن بگوید، چگونه می‌تواند مانند آنها زندگی کنند و ایشان الگوی پیروان باشد؟ یک بال امامت، فکری است که شارح و مفسر دین است و و یک بال دیگر، سیاسی است که ادامه دهنده امور سیاسی مدنظر پیامبر اکرم(ص) است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول