اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

بن فرحان: همکاری با ایران، به سود منطقه و جهان اسلام است

وزیر خارجه عربستان سعودی که در تهران حضور دارد، پس از دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، از حضور در تهران ابراز خرسندی کرد و گفت که همکاری ریاض-تهران به سود منطقه و جهان اسلام خواهد بود.

بن فرحان: همکاری با ایران، به سود منطقه و جهان اسلام است

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی، امروز شنبه (۲۷ خرداد ماه) در پاسخ به دعوت حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، وارد تهران شد. 

بن فرحان در جریان این سفر، با امیرعبداللهیان دیدار و طرفین نشست خبری مشترکی برگزار کردند. وزیر خارجه عربستان در این نشست، تأکید کرد که مذاکرات امروز با طرف ایرانی، مثبت و روشن بوده است.

شبکه خبری العربیه به نقل از بن فرحان گزارش داد: «این سفر در تکمیل توافق از سرگیری روابط بین ریاض-تهران است که در پکن امضا شد. از حضور در تهران خرسندم. ما سفارت عربستان را در تهران افتتاح خواهیم کرد».

وی ضمن قدردانی از وزارت خارجه ایران به خاطر تسهیل افتتاح سفارت سعودی، تأکید کرد: عادی‌سازی روابط بین دو کشور، اصل است. امیدواریم که از سرگیری روابط بین دو کشور، تأثیر مثبتی بر منطقه و جهان اسلام داشته باشد.

وزیر خارجه سعودی با اشاره به اهمیت همکاری عربستان و ایران در زمینه امنیت منطقه‌ای به ویژه در زمینه امنیت دریایی و عاری شدن منطقه از سلاح کشتار جمعی، گفت که با رئیس جمهوری اسلامی ایران هم دیدار خواهد کرد تا سلام پادشاه و ولیعهد سعودی را به وی ابلاغ کند و از او بخواهد که به ریاض سفر کند.

وزرای خارجه ایران و عربستان پس از توافق دو کشور برای از سرگیری مناسبات دوجانبه، دو بار با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند؛ یک بار در پکن و دومین بار در کیپ تاون. فیصل بن فرحان وزیر خارجه عربستان در دیدار با امیرعبداللهیان در کیپ تاون اعلام کرده بود که بزودی به تهران سفر می‌کند. 

پیش از این، منابع سیاسی خبر دادند که بن فرحان‌از طرف سلمان بن عبدالعزیز پادشاه عربستان،  پیامی برای رئیس‌جمهور ایران خواهد آورد که به توسعه روابط دو کشور مربوط می‌شود.

مناسبات دیپلماتیک ایران و عربستان در دی ماه ۱۳۹۴ و در پی حمله به سفارت و سرکنسولگری عربستان در ایران به صورت یک طرفه از سوی عربستان قطع شد. دو طرف بعد از پنج دور مذاکره در عراق و سه دور گفت‌وگو در مسقط در نهایت در ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ و بعد از هفت سال و سه ماه قطعی روابط توافق کردند که روابط دیپلماتیک را از سر بگیرند.

پس از آن هیأت‌های فنی برای بررسی روند بازگشایی اماکن دیپلماتیک بین دو‌‌ طرف مبادله شد و در نهایت ۱۶ و ۱۷ خرداد سفارت ایران در ریاض، سرکنسولگری در جده و همچنین دفتر نمایندگی ایران در سازمان همکاری اسلامی در جده با حضور معاون وزیر خارجه ایران و مقامات سعودی رسما بازگشایی شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول