اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

طوفان‌های گرد و غبار امنیت میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی گفت: طوفان‌های گرد و غبار در شرف تبدیل شدن به یک معضل جهانی است که بهداشت انسانی، امنیت غذایی و توسعه اقتصادی میلیون‌ها نفر را به خطر انداخته است.

طوفان‌های گرد و غبار امنیت میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس، سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی در بیستمین مجمع نمایندگان مجالس آسیا اقیانوسیه در خصوص محیط‌زیست و توسعه اپسد (APPCED) گفت: هیأت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از علاقمندان به همکاری و تعامل با دیگر کشورها در بیستمین مجمع عمومی کنفرانس نمایندگان مجالس آسیا اقیانوسیه در خصوص محیط‌زیست و توسعه اپسد (APPCED) می‌کوشد، ضمن حمایت از این گونه تعاملات نقش سازنده و مثبتی را در گفتگوهای پیش رو ایفا نماید.

وی تصریح کرد: محیط‌زیست و توسعه به عنوان دو رکن اساسی و مهم از توسعه پایدار ابعاد مختلف زندگی بشری را فرا گرفته و کشورها در مسیر رشد و تعالی خود ناگزیر از توجه به آنها و رعایت توازن میان آنها هستند.

رفیعی ادامه داد: اهمیت این موضوع تا جایی است که بی‌توجهی به آنها و عدم رعایت استانداردهای مربوطه موجب وارد آمدن خسارات و لطمات سنگینی به هر دو بخش می‌گردد و نه تنها جوامع اولیه بلکه دیگر ملت‌ها و کشورهای همسایه را به شدت تحت تأثیر قرار می‌دهد.

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که در حوزه محیط‌زیست، مجلس جمهوری اسلامی ایران تاکنون اقدامات موثری را در زمینه تعیین و تصویب استانداردها و معیارهای لازم برای حفاظت از محیط‌زیست در بخش‌های مختلف همچون آب و هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای در بخش‌های صنعتی، خانگی و حمل و نقل به عمل آورده است، افزود: قانون هوای پاک یکی از دستاوردهای مهم مجلس ایران در این زمینه است که بر اساس آن کلیه مجموعه‌های دولتی و همچنین بخش خصوصی موظف به کاهش و صرفه‌جویی در مصرف انرژی، بهبود کیفیت سوخت‌های مصرفی و ارتقای بهره‌وری انرژی شده‌اند.

وی گفت: در همین راستا مجلس و دولت جمهوری اسلامی ایران توسعه و گسترش استفاده از انرژی‌های نو و تجدیدپذیر از طریق تضمین خرید برق تولیدی، اعطای وام‌های کم بهره به علاقمندان سرمایه‌گذاری و راه‌اندازی واحدهای تولید انرژی‌های نو و تجدیدپذیر و در نظر گرفتن مشوق‌های اقتصادی و مالی در کنار رقابت‌پذیر نمودن انرژی‌های جدید در مقایسه با انرژی‌های سنتی برای گسترش استفاده از این انرژی‌ها را مورد توجه قرار داده است.

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با این حال میزان موفقیت به اندازه پیش‌بینی‌ها نبوده و چالش‌های بزرگی بر سر راه موفقیت در این زمینه وجود دارد که از جمله مهمترین آنها وجود تحریم‌های ظالمانه و منع دسترسی شرکت‌های ایرانی به فناوری‌های نوین و منابع مالی خارجی و دانش فنی این موضوع است، این در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی از خانواده جهانی همواره خود را پایبند و موظف به رعایت تعهدات بین‌المللی در زمینه محیط‌زیست می‌داند.

وی افزود: در این رابطه جمهوری اسلامی ایران ششمین گزارش هیأت بین‌الدولی تغییر اقلیم (IPCC) را با دقت پیگیری و نگرانی خود نسبت به یافته‌های آن را ابراز می‌دارد.

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس خاطرنشان کرد: در این رابطه جمهوری اسلامی ایران ضمن یادآوری اهمیت یافته‌های فنی این گزارش تأکید می‌کند، این یافته‌ها باید زمینه تعامل و همکاری بیشتر کشورها برای مقابله با مشکلات جامعه جهانی در این زمینه را فراهم آورد، نه این که موجب اعمال فشار و تضییقات بیشتر یک گروه از کشورها بر بخش دیگری از جامعه بین‌المللی شود.

به گفته وی جهان برای برون رفت از شرایط فعلی نیازمند همکاری و تعامل بیشتر است. طبعاً آن بخش از جهان که دسترسی بهتر و بیشتری به منابع مالی و فناوری‌های نو و سازگار با محیط‌زیست دارند، می‌بایست با رویکردی مثبت به رفع چالش‌های پیش روی جامعه جهانی کمک کنند.

رئیس فراکسیون محیط‌زیست مجلس گفت: از سوی دیگر آلودگی هوا متأثر از عوامل متعددی است که تنها شامل انتشار منوکسیدکربن و آلاینده‌های صنعتی دیگر نیست. امروز پدیده طوفان‌های گرد و غبار در شرف تبدیل شدن به معضلی جهانی است که بهداشت انسانی، امنیت غذایی و توسعه اقتصادی میلیون‌ها نفر انسان در بخشهای مهمی از سراسر جهان به خطر انداخته است. مقابله با این طوفان‌ها تنها در حیطه مسؤولیت و توانمندی چند کشور نیست و ضروری است برنامه‌ریزی و اقدامات و تدابیر منطقه‌ای و جهانی برای آن اندیشیده شود.

وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از قربانیان این پدیده خطرناک در غرب آسیا طی سالیان اخیر کوشیده است با طرح و پیگیری این مسأله توجه جامعه جهانی به این معضل مهم را جلب نماید.

به گفته رفیعی تصویب قطعنامه‌های متعدد در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۵ تاکنون و برگزاری دو کنفرانس وزرای محیط‌زیست با تمرکز بر این معضل تنها بخشی از تلاش‌های جمهوری اسلامی برای جلب جامعه جهانی به این پدیده خطرناک می باشد.

وی گفت: جمهوری اسلامی ایران همچنین مترصد است براساس قطعنامه مصوب جولای سال ۲۰۲۲ مجمع عمومی سازمان ملل متحد با همکاری موسسات و نهادهای زیست محیطی وابسته به سازمان ملل متحد کنفرانس بین‌المللی دیگری را به منظور مقابله با طوفان‌های گرد و غبار در تهران طی روزهای ۱۸ و ۱۹ شهریور (۹ و ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۳) برگزار کند که به این منظور از کلیه کشورهای آسیب دیده از این پدیده و همچنین کشورهای علاقمند و کمک کننده برای شرکت در آن دعوت به عمل می آید.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول