اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  بوشهر

اجحاف عجیب حفاظتی در حق منطقه‌ «حلّه» استان بوشهر!

مدیر‌کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در منطقه‌ حفاظت شده «حلّه» با ۴۴ هزار هکتار وسعت و نیاز به ۴۴ محیط‌بان، در حال حاضر ۶ محیط‌بان وجود دارد.

اجحاف عجیب حفاظتی در حق منطقه‌ «حلّه» استان بوشهر!

به گزارش خبرگزاری فارس استان بوشهر عبدالرحمن مراد‌زاده مدیر‌کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر شامگاه امروز در نشست با خبرنگاران اظهار داشت: براساس استاندارد جهانی، به ازای هر یک هزار هکتار منطقه‌ تحت مدیریت، یک محیط‌بان نیاز است؛ این در حالی است که در منطقه‌ حفاظت شده «حلّه» با ۴۴ هزار هکتار وسعت و نیاز به ۴۴ محیط‌بان، در حال حاضر ۶ محیط‌بان وجود دارد.

وی افزود: البته محیط‌بانان ما با جانفشانی بخش بزرگی از این منطقه را پوشش داده‌اند اما از آنجا که استان بوشهر یکی از استان‌های غنی در زمینه انواع حیات وحش به خصوص پرندگان است و با توجه به وجود فراوانی اسلحه‌های مجاز و غیر مجاز در دست مردم متأسفانه موضوع شکار همچنان وجود دارد و ما برای سایر عرصه‌های طبیعی نیاز به همکاری مردم و همیاران محیط زیست برای اطلاع‌رسانی راجع به حضور افراد غیر مجاز داریم.

این مقام مسؤول در خصوص زنده‌گیری پرندگان شکاری که سالیان سال است در استان بوشهر مطرح است گفت: هر ساله از اواخر شهریور تا اواسط آبان ماه به عنوان فصل مهاجرت پرندگان شکاری، این موضوع توسط تیم‌های عملیاتی گشت هم در مناطق حفاظت شده و هم سایر عرصه‌های طبیعی پیگیری و برای مبارزه با قاچاق این پرندگان، با همکاری دستگاه‌های انتظامی، امنیتی، اطلاعاتی و نیروی دریایی سپاه با سودجویان برخورد می‌شود. 

مراد زاده در خصوص تلفات ناشی از آلودگی‌های پلاستیکی تأکید کرد: هم اکنون که فصل تخم‌گذاری لاک‌پشت‌ها است این آلودگی‌ها، از راه پیدا کردن نوزادان لاک پشت به دریا به دلیل گیرکردن این نوزادان در دام پلاستیک و یا تورهای به جا مانده در دریا، جلوگیری می‌کند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گونه‌های در معرض خطر انقراض استان را پرندگان شکاری و لاک‌پشت‌ نوک عقابی عنوان کرد و گفت: اقدامات خوبی در این چند سال در حفاظت از این گونه‌ها در حال انجام است و در این راستا در منطقه پارک ملی نایبند چندین سال است با ایجاد منطقه نوزاد‌گاهی تخم‌ها تا مرحله آخر نگه‌داری می‌شوند.

مرادزاده از آغاز طرح سرشماری پرندگان تابستان‌گذران در پارک ملی دریایی نخیلو خبر داد و اضافه کرد: این سرشماری که سه روز طول می‌کشد از شب گذشته و با حضور مهندسان حیات وحش، محیط‌بانان و متخصصان سازمان محیط زیست آغاز شده است.

وی پرندگان موجود در این پارک را گونه‌های پرستوی کاکلی بزرگ و کوچک، پرستوی پشت تیره، سلیم خرچنگ‌خوار و پرستوی گونه سفید برشمرد. 

این مقام مذکور با بیان این که در چند سال اخیر حضور کنترل نشده افراد در زمان تخم‌گذاری باعث از بین رفتن تخم‌هایی می‌شد که روی زمین بودند خاطرنشان کرد: حضور کمتر افراد در این فصل باعث کاهش آسیب به این گونه‌ها خواهد شد.

پایان خبر/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول