اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قم

نتیجه تحقیقات کاربردی در علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق باشد

رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اگر تحقیقات ما با ایده‌های نو عجین نشود ثمری در پی نخواهد داشت، لذا، نتیجه بلافصل تحقیقات کاربردی علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق و دارای ایده در این زمینه‌ها باشد.

نتیجه تحقیقات کاربردی در علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق باشد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پارک علم و فناوری قم، آیت‌الله محمود رجبی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در جلسه امضای تفاهم‌‌نامه این موسسه با پارک علم و فناوری قم، با اشاره به مغفول ماندن علوم انسانی و اسلامی در نظام علمی کشور اظهار کرد: علوم انسانی و اسلامی ما نه فقط برای نظام جمهوری اسلامی که برای جهان اسلام نیز از ظرفیت‌های بالایی برخوردار است، لذا باید هم برای ایده‌پردازی و هم پرورش و حمایت از افراد صاحب ایده در این حوزه‌ حرکت جدی صورت بگیرد.

آیت‌الله رجبی یکی از اهداف اصلی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) را غربی‌زدایی فلسفی و روشی تحقیقات علوم انسانی و اسلامی عنوان کرد و گفت: اگر این تحقیقات ما با ایده‌های نو عجین نشود ثمری در پی نخواهد داشت، لذا، نتیجه بلافصل تحقیقات کاربردی علوم اسلامی باید تربیت نیروهای خلاق و دارای ایده در این زمینه‌ها باشد.

وی همچنین بر لزوم بازنگری در اسناد بالادستی علوم انسانی و اسلامی تاکید کرد و گفت: موسسه امام خمینی(ره) آمادگی دارد با همین رویکرد یعنی کاربردی‌سازی و تقویت ایده‌پردازی در علوم انسانی و اسلامی و به پشتوانه تحقیقات و پژوهش‌های خوبی که در این زمینه انجام داده است در تنظیم اسناد ملی مربوطه نقشی جدی به عهده بگیرد.

آیت‌الله رجبی در پایان با اشاره به این‌که قم را باید مرکز علم و دین دانست افزود: این که قم نقطه آغاز این حرکت مبارک باشد را به فال نیک می‌گیریم و امیدواریم هرچه زودتر عملیاتی شدن و تحقق اهداف این تفاهم‌نامه را شاهد باشیم.

پارک علم و فناوری حلقه وصل علم و مردم است

خیرالله رهسپار فرد رییس پارک علم و فناوری استان قم نیز در ابتدای این جلسه با اشاره به رسالت پارک‌های علم و فناوری به عنوان حلقه اتصال دانشگاه و صنعت اظهار کرد: این بدان معنی است که پارک‌های علم و فناوری در اصل باید حلقه وصل بین علم و مردم باشند یعنی مردم خروجی تولیدات و پژوهش‌های علمی در قالب محصولات فناورانه و نوآورانه درزندگی خود مشاهده و احساس کنند.

وی افزود: بر این اساس همواره این انتظار وجود داشته است همان‌طور که قم در تولید متون و محتوای معارف دینی و مذهبی مرجعیت علمی دارد در امر کاربردی‌سازی و نوآوری و فناوری‌های مربوط به آن نیز نقش جدی ایفا کند.

رهسپار فرد خاطر نشان کرد: به همین دلیل بود که اولین مرکز رشد علوم انسانی و اسلامی کشور همزمان با تأسیس پارک علم و فناوری در استان قم ایجاد شد و این مرکز در حال حاضر ۳۷ هسته و واحدفناور را مورد حمایت خود قرار داده است که مدیریت بخش قابل توجهی از این شرکت‌ها برعهده طلاب و دانش‌آموختگان حوزوی است.

رییس پارک علم و فناوری استان قم با تاکید بر جایگاه مهم موسسه امام خمینی(ره) در حوزه علوم انسانی و اسلامی کشور اظهار داشت: امیدواریم یکی از پیامدهای این تفاهم‌نامه ایجاد یک نهاد مشترک فناورانه در قالب کانون خلاقیت، شکوفایی و کارآفرینی در موسسه امام خمینی(ره) و حرکتی جدی به سمت مرجعیت قم در حوزه فناوری و نوآوری در علوم انسانی و اسلامی باشیم.

گفتنی است، رییس و معاونین موسسه امام خمینی(ره) همچنین با حضور در شرکت ایتا از نزدیک با ظرفیت‌ها و دستاوردهای این پیام‌رسان بومی مستقر در پارک علم و فناوری استان قم آشنا شدند.

پایان پیام/78034

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول