اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مرکزی

سالانه بیش از ۲.۳ میلیون تن پسماند در استان مرکزی تولید می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: بیش از ۳۰۰ هزار تن پسماند خانگی و شهری و همچنین دو میلیون تن پسماند صنعتی به طور سالانه در استان تولید می‌شود.

سالانه بیش از ۲.۳ میلیون تن پسماند در استان مرکزی تولید می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، یوسف یوسفی امروز در نشست خبری به مناسبت هفته محیط زیست اظهار کرد: برگزاری نمایشگاه نقاشی از گونه سیاه‌گوش در منطقه خرقان ساوه با هدف حفظ این گونه و تقدیر از ۲۰ اثر برتر، بهره برداری از تصفیه‌خانه پساب یک شرکت صنعتی و بیمارستان امام رضا(ع) در شهرستان زرندیه، برگزاری همایش ترویج فرهنگ خشکاله در شهرستان ساوه بخشی از برنامه‌های هفته محیط زیست در استان است.

وی افزود: خشک کردن پوست میوه‌ها برای جلوگیری از تولید شیرآبه پسماند و استفاده از آن برای علوفه‌های دامی یکی از اقدامات خوبی است که در یک شبکه محیط زیستی در شهرستان‌های ساوه و زرندیه در حال انجام است و باید ترویج این اقدام فرهنگ‌سازی صورت بگیرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی هوشمند سازی تالاب میقان اراک و منطقه هفتاد قله با نصب دوربین‌های مخصوص، ارتقای ۲ منطقه استان مرکزی به پناهگاه حیات وحش و منطقه حفاظت شده، حفظ پوشش گیاهی و جانوری توسط بخش خصوصی و محیط زیست استان، کمک به پارک حیات وحش اراک و ایجاد این پارک در شهرستان زرندیه را از برنامه‌های اداره کل در سال جاری عنوان کرد.

یوسفی یادآور شد: ۳۰۴ هکتار مناطق حفاظت شده، یک اثر طبیعی ملی، منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک، جاسب و راستوند، ۶ منطقه شکار ممنوع، ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۶۵ نوع پستاندار، ۲۲۲ نوع پرنده، ۵۵ گونه خزنده، چهار گونه دوزیست و ۱۷ گونه ماهی و یک‌هزار و ۳۳۶ گونه گیاهی شامل ۱۴۴ گونه دارویی و ۱۰ گونه منحصر به فرد در استان مرکزی وجود دارد.

وی با اشاره به قانون هوای پاک، اضافه کرد: در این قانون صراحتا مشخص شده صنایعی که بیش از ۵۰ نیرو دارد باید به واحد HSC (بهداشت، ایمنی و محیط زیست) مجهر باشد و کارشناس محیط زیست نیز در آن واحد حضور یابد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی بیان کرد: جای خانه محیط زیست در صنایع استان خالی است، پیگیری‌های لازم در خصوص ساماندهی پسماند، پساب و... در این واحدها صورت می‌گیرد.

یوسفی با بیان اینکه شهر اراک با ۶ ماه گرد و غبار و ۶ ماه آلودگی‌های ناشی از فعالیت صنایع مواجه است ادامه داد: سهم استان مرکزی و شهر اراک در طرح مناطق گرد و غبارخیز که توسط سازمان تهیه شده، مشخص است؛ برای کاهش گرد و غبار اعتبارات مناسبی اختصاص پیدا کرده که باید توسط برخی دستگاه‌ها از جمله هواشناسی، محیط زیست، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی تأمین شود.

وی با اشاره به تصویب ۳۹ طرح در راستای کاهش آلودگی هوا در سال گذشته افزود: ۱۸ طرح از این طرح‌ها که در کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تصویب شده مربوط به شهرداری‌ها است. ایجاد ۵ ایستگاه سنجش آلودگی هوا یکی از برنامه‌های دوساله‌ای است که باید توسط شهرداری انجام شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی با بیان اینکه در سال قبل از دو هزار و ۸۷۳ واحد صنعتی و خدماتی بازدید و پایش صورت گرفته که ۲۷۶ واحد مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شدند ادامه داد: صدور ۱۱۳ مجوز افزایش ظرفیت تولید، ۱۳۹ مجوز بهره‌برداری و ۳۴۱ مجوز استقرار واحد صنعتی و همچنین ۸ قبضه سلاح غیر مجاز، ۵۷ قبضه سلاح مجاز و ۸۴۷ مورد انواع ادوات شکار در سال گذشته توسط این اداره کل صورت گرفته است.

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی با اشاره به وجودبیش از سه هزار واحد صنعتی در ۳۸ شهرک، ناحیه و قطب صنعتی در استان یادآور شد: ۵۰۰ واحد از این شرکت‌ها می‌توانند بالقوه آلاینده باشند و و ۳۰ تا ۴۰ واحد نیز آلاینده هستند؛ همچنین بیش از ۳۰۰ هزار تن پسماند خانگی و شهری و همچنین دو میلیون تن پسماند صنعتی و  پسماند صنعتی ویژه به طور سالانه در استان تولید می‌شود.

یوسفی با بیان اینکه با توجه به اقلیم استان بازچرخانی پساب یکی از مشکلاتی است که استان با آن مواجه است، اظهار کرد: ۱۳ تصفیه‌خانه شهری و روستایی در استان وجود دارد؛

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول