الهام جم زاده معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام ظهر روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: مردم باید توصیههای کارشناسان دامپزشکی در خصوص بیماری تب مالت(بروسلوز) به عنوان یکی ازبیماریهای مشترک بین دام و انسان را جدی بگیرند.
وی افزود: دراستان ایلام به دلیل فراوانی مصرف سنتی فرآورده های دامی نظیرشیر، ماست، پنیرودیگرفراورده های خام دامی، باید این قضیه بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام ادامه داد: مصرف شیرغیرپاستوریزه، گوشت خام یا نیم پخته وتماس نزدیک با دام مبتلا به بیماری، ازدلایل اصلی انتقال این بیماری به انسان است که برای پیشگیری از ابتلا به تب مالت، شیر خام حتماً قبل از مصرف جوشانده شود.
وی یادآور شد: مراکز فروش بستنی محلی به مسئله مهم جوشاندن شیردرتهیه بستنی توجه ویژه داشته باشند وهمچنین پنیر محلی حتماً باید قبل از مصرف یک ماه در آب نمک قرار بگیرد.
جم زاده تصریح کرد: دامپزشکی استان ایلام برای مبارزه با این بیماری، اقداماتی نظیر آموزش حضوری و چهره به چهره دامداران و روستاییان، توزیع بروشور، مایه کوبی فراگیر و گسترده دامها علیه بیماری تب مالت، انجام تست اختصاصی بروسلوز، کشتار دامهای آلوده را انجام داده است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان ایلام از دیگر اقدامات دامپزشکی برای مبارزه با تب مالت به بازدید مستمر از لبنیاتیها واخذ نمونه شیرواستفاده ازتست غربالگری در نمونههای شیرجمع آوری شده اشاره کرد.
پایان پیام/