اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  پنجره تربیت

توصیه به نیک زیستن/ توصیه تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام- بخش پنجم

تو نیز مجبور به دل کندن از عزیزان خواهی شد و تک و تنها در دیار غربت خانه خواهی گرفت. پس از این بینش ها و دل نگرانی ها، زندگی برایت معنای دیگری پیدا خواهد کرد و دل در گرو نیک زیستن خواهی داشت. برای نیک زیستن، کردارها و رفتارت را شایسته گردان و درباره چیزی که بخوبی آگاهی نداری سخن مگو. حمیدرضا آیت اللهی

توصیه به نیک زیستن/ توصیه تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام- بخش پنجم

حمیدرضا آیت اللهی

امیر المومنین، به فرموده خودشان، پس از سالیان دراز تلاش در راه خداوند و تجربیات فراوان در زندگی شان، به بینشهای عمیقی دست یافتند که سعی می کنند چکیده پر مایة آن تجربیات را برای فرزند عزیزشان امام حسن علیه السلام بنویسند. شاید پیروان آن بزرگواران نیز بتوانند به گوشه ای از این بصیرت ها دست یابند و بر اساس تذکرها و نصایحِ مولا علی علیه السلام زندگی خود را تنظیم کنند و بهترین سبک زندگی را برای خود رقم زنند.

این متن در نهج البلاغه آمده است. همانگونه که می دانیم محدودیتهای نشر معارف در زمان مولا بسیار بود ولذا برای ماندگار شدنِ آن دستورالعمل های زندگی سعی می شد که در مختصر ترین کلام، مقصود خود را بگویند تا اندیشمندان بتوانند با حافظه خود در حفظ آنها توفیق یابند. اما در حال حاضر که امکانات نشر معارف فراوان گردیده است، ضرورت داشت که این توصیه ها در قالبی متناسب با ادبیات روز و کمی بدور از اختصار و قابل فهم تر برای جوانانمان تهیه گردد. ذیلا این نصیحت های مبتنی بر چکیده زندگی مولایمان در قالب بیان زمانه مان تقدیم می گردد.

در یاداشت های قبلی، به بخش اول تا چهارم وصیت تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام پرداختیم. در این یادداشت، به قسمت پنجم این وصیت می پردازیم.

تو نیز مجبور به دل کندن از عزیزان خواهی شد و تک و تنها در دیار غربت خانه خواهی گرفت.

 

همانگونه که آنان با تمامی دلبستگی ها و وابستگی های دوستانه شان مجبور به دل کندن از آنها شده اند و ناگزیر در جایی غریب وار منزل گرفته اند و دیگر همدمی ندارند تو نیز یقینا به این سرنوشت دچار خواهی شد و مجبور به دل کندن از عزیزان خواهی شد و تک و تنها در دیار غربت خانه خواهی گرفت. 

پس از این بینش ها و دل نگرانی هایی که پیدا می کنی دیگر زندگی برایت معنای دیگری پیدا خواهد کرد و دل در گرو نیک زیستن خواهی داشت، و برای نیک زیستن، کردارها و رفتارت را شایسته گردان.

برای نیک زیستن، کردارها و رفتارت را شایسته گردان.

 

بدین گونه است که دیگر آخرتت را برای کسب زرق و برق دنیایی به حراج نخواهی گذاشت. برای شایسته زیستن بدین گونه رفتار کن: درباره چیزی که بخوبی آگاهی نداری سخن مگو.

برای شایسته زیستن، درباره چیزی که بخوبی آگاهی نداری سخن مگو.

 

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول