اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

مضرات افزایش آلودگی نوری/ ستاره‌ها در 20 سال آینده نامرئی می‌شوند

افزایش استفاده از دیودهای ساطع کننده نور، دید ما را نسبت به کهکشان راه شیری کم کرده و همچنین به سلامت انسان و حیات وحش آسیب وارد می‌کند.

مضرات افزایش آلودگی نوری/ ستاره‌ها در 20 سال آینده نامرئی می‌شوند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از گاردین، دانشمندان دریافته‌اند که افزایش استفاده از دیودهای ساطع کننده نور و سایر اشکال نورپردازی، آسمان شب را با سرعت چشمگیری روشن می‌کند. استفاده بی رویه از روشنایی خارجی، چراغ‌های خیابان‌ها، تبلیغات و مکان‌های ورزشی نورانی اکنون دید ما را نسبت به ستاره‌ها کور کرده است.

اخترشناسان در سال 2016، گزارش دادند کهکشان راه شیری دیگر برای یک سوم بشریت قابل مشاهده نیست و از آن زمان به بعد آلودگی نوری به طور قابل توجهی بدتر شده است. تخمین زده می شود که با سرعت کنونی، اکثر صورت های فلکی بزرگ تا 20 سال آینده غیرقابل کشف خواهند بود.

تحقیقات انجام شده توسط کریستوفر کیبا، فیزیکدان مرکز علوم زمین آلمان، نشان می‌دهد که آلودگی نوری باعث شده آسمان شب با نرخی در حدود 10 درصد در سال روشن شود، افزایشی که باعث از بین رفتن دیدن همه ستاره ها به جز درخشان ترین آن ها می شود. یعنی کودکی که امروز در جایی که 250 ستاره در شب قابل مشاهده است به دنیا بیاید تا 18 سالگی، فقط می تواند حدود 100 ستاره را ببیند.

لاک پشت های دریایی از جمله گونه‌های حیات وحش هستند که تحت تاثیر آلودگی نوری قرار می گیرند.

دانشمندان معتقدند که ایجاد کمی تغییرات در نورپردازی می تواند پیشرفت قابل توجهی ایجاد کند. مشکل این است که هنوز آلودگی نوری توسط عموم به عنوان یک تهدید تلقی نمی شود. همانطور که اسکار کورچو، از دانشگاه پلی‌تکنیک مادرید، بیان کرده است: پیامدهای منفی آلودگی نوری به اندازه سیگار کشیدن در دهه 80 برای مردم ناشناخته است.

با این حال اکنون به اقدام فوری نیاز است. علاوه بر تأثیرات نجومی و فرهنگی، آلودگی نوری پیامدهای زیست محیطی جدی نیز دارد. لاک پشت های دریایی و پرندگان مهاجر توسط نور ماه هدایت می شوند. آلودگی نوری باعث سردرگمی و گمراهی آنها می شود. حشرات که منبع اصلی غذا برای پرندگان و سایر حیوانات هستند، به سمت نورهای مصنوعی کشیده می شوند و بلافاصله پس از تماس با منبع از بین می روند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول