اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

ایستگاه پایانی جشنواره فیلم ایثار/ قاضی‌زاده هاشمی: سینما تاثیر فوق‌العاده‌ای در نظام رفتاری جامعه دارد

رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران کشور در اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم ایثار گفت: هنر رسانه‌ای مهم و مقتدر است و از بین انواع هنر، سینما تاثیر فوق‌العاده‌ای در ایجاد باورها و نظام رفتاری جامعه دارد.

ایستگاه پایانی جشنواره فیلم ایثار/ قاضی‌زاده هاشمی: سینما تاثیر فوق‌العاده‌ای در نظام رفتاری جامعه دارد

به گزارش خبرگزاری فارس، در ابتدای این مراسم مدیرکل بنیاد شهید خراسان‌رضوی ضمن تبریک اعیاد دهه کرامت گفت: خدارا شاکریم که این توفیق را داریم تا در جوار امام مهربانی‌ها آیین اختتامیه نخستین دور از این جشنواره‌ی بین‌المللی را برگزار کنیم.

حجت‌الاسلام مهدی حسن‌زاده بیان‌کرد: جبهه مقاومت ظرفیت‌های بسیاری داشته است، چندسال از شهادت حاج قاسم گذشته اما فیلم شهادت ایشان هنوز تولید نشده است و آن‌طور که شایسته است به این چهره جهانی نپرداخته‌ایم.

وی اظهار کرد: ما به تعداد شهدای جبهه مقاومت ظرفیت فیلم‌سازی داریم تا در این جنگ نابرابر که دشمن از هرسویی از قدرت‌اش برای زدن ارزش‌های اسلامی استفاده می‌کند برنده شویم. امیدواریم با حمایت مسئولان فرهنگی کشور گام‌های جدی‌تری در حوزه فیلمسازی برداشته شود.

در بخش بعدی این مراسم پس تجلیل از خانواده‌های شهدا و ایثارگر عملیات بیت‌المقدس در شانزدهمین مراسم ملی و سراسری سوم خرداد، دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار اظهار کرد: سلطه‌جویی فرهنگی همواره مردم آزاده را مورد یورش قرار داده، اما هنرمندان متعهد با تولید آثار خوب همیشه در تقابل با این تهاجم نابرابر مقاومت کرده‌اند.

فرهاد مختاری تصریح کرد: جشنواره فیلم و فیلمنامه ایثار تلاشی هنرمندانه و فرهنگ‌ساز بود برای پیوندهای نوینی که ریشه‌های ژرف در فرهنگ اسلامی دارد و حرکتی بود به سوی پی‌بردن به دستاورهای خودمان برای رسیدن به افق‌های تازه.

او ایجاد خط مستحکم رسانه‌ای در کشورهای اسلامی را یکی از اهداف این جشنواره دانست و بیان کرد: این مسئله به تلاش شبانه‌روزی ما نیاز دارد. علاوه بر آن اتصال راهبردی هنرمندان جبهه مقاومت با یکدیگر، فراهم‌سازی و ایجاد تفاهم در تولیدات مشترک میان کشورهای جبهه مقاومت و بازنمایی چهره استکبار جهانی از دیگر اهداف این جشنواره بود.

دبیر نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار در انتها گفت: ابلاغ پیام شهدا با زبان هنرمندانه و خلاق وظیفه‌ی خطیری است که به عهده هنرمندان جهان اسلام است که برای تمام آنان آرزوی توفیق دارم.

پس از آن برگزیدگان بخش‌های مختلف این جشنواره بین‌المللی به شرح زیر معرفی شدند:

برگزیدگان بخش فیلمنامه

الف- بهترین پویانمایی :
شیرین به کارگردانی زید شوکر از کشور عراق

ب- بهترین مستند:
در محضر انسانیت به کارگردانی خانم غصون عباس الماضی از کشور سوریه

ج- بهترین فیلم داستانی :
اسماء به کارگردانی مصطفی آقا محمد لو محصول جمهوری اسلامی ایران
د- بهترین پژوهش و تحقیق: 
خانم سمانه رمضانی برای فیلم جمعه دوم آوریل
ه - جایزه ویژه بخش بین الملل:
جایزه ویژه اول به فیلم پرواز از بوسنی به کارگردانی خانم مرضیه سادات یثربی ز جمهوری اسلامی ایران
جایزه ویژه دوم به فیلم غزال به کارگردانی امجد طاهر از کشور فلسطین

برگزیدگان بخش مستند کوتاه نماهنگ و پویانمایی

الف - بهترین نماهنگ:
تار و پود به کارگردانی محمد صادق رمضانی مقدم
ب – بهترین پویانمایی:
نهنگ سفید به کارگردانی امیر مهران بخاطر توجه به مضمون ایثار
ج – بهترین مستند:
بهترین کارگردانی: ساسان فلاح فر برای کارگردانی مستند چشم ایرانی
بهترین تهیه‌کننده: محمد سلیمی راد برای فیلم سرباز شماره صفر

د- بهترین پژوهش: 
محسن اسلام زاده برای مستند پاییز پنجاه سالگی 

ه- بهترین فیلم داستانی کوتاه :
محمد پایدار برای کارگردانی فیلم نوشابه مشکی
فرهاد عباسی برای تهیه کنندگی فیلم اسماء

برگزیدگان بخش ویژه مسابقه مستند کوتاه نماهنگ و پویانمایی

نفر اول: مرضیه سادات یثربی برای کارگردانی مستند پرواز از بوسنی
نفر دوم: زهره نجف زاده برای کارگردانی مستند روز اسارت
نفر سوم: محمد مجید پور برای کارگردانی مستند زنان جبهه شمالی

برگزیدگان بخش مسابقه فیلمنامه نویسی

الف - فیلمنامه بلند سینمایی :
داوود جلیلی و محسن غضنفری برای فیلمنامه سه چهارم جنگ

ب – فیلمنامه بلند داستانی:
علیرضا بختیان برای فیلمنامه آوای آشنا

ج – فیلمنامه کوتاه داستانی:
میلاد ملحانی برای فیلمنامه ساعت یادت نره

د- طرح مستند:
محمد علی هاشم پور برای طرح مستند زنبق ها

ه- فیلمنامه پویانمایی:
صادق قاسمی برای فیلمنامه بادکنک سفید
برگزیدگان بخش ویژه مسابقه فیلمنامه نویسی
نفر اول: هاشم اولیایی مقدم برای فیلمنامه الهه
نفر دوم: عبدالرحمن شلیلیان برای فیلمنامه دریادار بایندر

برگزیدگان بخش مسابقه سینمای ایران

الف- بخش تله فیلم:
لوح تقدیر به مهدی کارآمد و اعظم جوانمردی به ترتیب برای تهیه کنندگی و کارگردانی فیلم آخرین عاشقانه
لوح تقدیر به جمال احمد برای کارگردانی فیلم آب و آتش
لوح تقدیر به سجاد امیر یزدانی برای کارگردانی فیلم رگبرگ

ب- بخش مسابقه سینمای ایران:
بهترین کارگردان: مهدی جعفری برای کارگردانی فیلم یدو
بهترین تهیه‌کننده: داوود صبوری برای فیلم اتاقک گلی
جایزه دستاورد هنری: احسان ثقفی و مهدیه عین اللهی نویسندگان فیلمنامه هناس به دلیل بازتاب و تبلور موضوع ایثار در فیلمنامه
جایزه ویژه داوران برای نمایش تجلی ایثار ملی و مردمی به سعید سعدی تهیه‌کننده فیلم پالایشگاه
جایزه ویژه داوران به محمد عسگری برای کارگردانی فیلم اتاقک گلی.

قاضی زاده هاشمی: سینما تاثیر فوق‌العاده‌ای در ایجاد باورها و نظام رفتاری جامعه دارد

معاون رییس جمهور و رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران کشور شامگاه سوم خردادماه در آیین پایانی نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار گفت: هنر رسانه‌ای مهم و مقتدر است و از بین انواع هنر، سینما تاثیر فوق‌العاده‌ای در ایجاد باورها و نظام رفتاری جامعه دارد.

امیرحسین قاضی‌زاده ‌هاشمی افزود: در تاریخ فلاسفه و صاحب نظرانی بوده‌اند که برخی مکاتب فکری را ایجاد کرده‌اند، برخی از آنها آخرت‎گرا و غایت‌گرا بوده‌اند و برخی دنیاگرا و لذت‌گرا.

وی خاطرنشان ساخت: چیزی که یک مکتب فکری را تبدیل به کالای مصرفی مردم کرده و مردم را به پیروی از آن واداشته ابزار هنر و به ویژه سینما بوده است، مردم جهان امروز تنها به وسیله ابزار هنر با یکدیگر آشنا شده و از باورهای یکدیگر مطلع می‌شوند.

رئیس بنیادشهید و امور ایثارگران با بیان اینکه صهیونیسم به مدد سینما توانسته جای شهید و جلاد را در افکار برخی از افراد عوض کند، گفت: لابی صهیونیسم با استفاده از ابزار هنر و به ویژه سینما این‌گونه ذره ذره هویت دینی ملت‌ها را از آن‌ها گرفته است و ما اگر بخواهیم هویت ملی و دینی و زبان خود را حفظ کنیم باید سبک زندگی جامعه خود را حفظ کنیم و این سبک را بپرورانیم و این مهم با حفظ زبان، ادبیات،فرهنگ و تمدن ممکن است و این مسئله تنها در بستر هنر ایجاد می‌شود.

معاون رییس جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه در طول تاریخ کشورمان هنرمندان اسلامی و ملی همچون فردوسی زبان در حال نابودی یک ملت را احیا کرده‌اند و از این دست هنرمندان که دغدغه هویت و فرهنگ داشته‌اند در تاریخ کشورمان کم نداریم و به همه آنها افتخار می‌کنیم. چرا که این مهم نه با فرهنگ وارداتی میسر می‌شود و نه فرهنگی که غربی‌ها به ما ارایه می‌کنند. 

رییس بنیاد شهید و امور ایثار گران با تاکید بر نقش برجسته هنرمندان برای روایت دقیق تاریخ به نسل‌های امروز و آینده گفت: اگر هنرمندان ما واقعیات تاریخی ملی فرهنگی و دینی کشورمان را آنگونه که لازم و شایسته است به نسل‌های امروز معرفی نکنند دیگران تاریخ را به صورتی دیگر برای آنان روایت خواهند کرد؛ در حقیقت غربی‌ها کشتار و ظلمی که به مردم این منطقه شده است را به شکل دلخواه خود روایت می‌کنند و این روایت با شعری که می‌سرایند کتابی که می‌نویسند و فیلم سینمایی که می‌سازند رخ می‌دهد. 

امیر حسین قاضی زاده هاشمی با تشریح یکی از ماموریتهای اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور که ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و پاسداشت یاد شهیدان و قهرمانانی است که به خاک و خون غلطیدند تا از مردم مظلوم منطقه حمایت کرده و استقلال این منطقه را حفظ کنند خاطر نشان ساخت: مجموعه بنیاد شهید وظیفه خود می‌داند که از سینما، شعر، موسیقی و ابعاد هنر حمایت جدی کند. و در همین زمینه همکاران ما جشنواره‌هایی در تراز بین‌المللی طراحی کرده‌اند و امسال با توجه به اینکه تجربه اول برگزاری جشنواره بود در بعد بین‌المللی بود امیدواریم با دبیر خانه‌ای که باید کار خود را به صورت حرفه‌ای به ویژه در حوزه سینما انجام دهد، توسعه نوشتن فیلمنامه، ساختن فیلم، پویا نمایی و مستند را در راس امور خود قرار داده و تلاش کند کانون محصولات فرهنگی شود و لازمه آن ساخت آثاری فاخر، حرفه‌ای و عمیق است.

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: اخیرا تفاهم نامه شش جانبه‌ای با شش کشور جبهه مقاومت منعقد شد که یکی از بخش‌های مهم آن همکاری‌های هنری با یمن، افغانستان، سوریه، فلسطین و عراق است. وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد در آینده و با تعمیق فعالیت‌ها، سایر کشورهایی که در خط سلطه‌گری تمدن غرب هستند به ما بپیوندند و انتظار برگزاری جشنواره ایثار در کشورهای مختلف انتظار دور از دسترسی نیست. 

این گزارش می‌افزاید: بر اساس اعلام معاون رییس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثار گران، تفاهم نامه دو جانبه‌ای از سوی معاونت فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران با شهرداری مشهد برای تشکیل دبیرخانه دایمی جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار با حمایت صندوق حمایت از تولید فیلم ایثار در مشهد مقدس به امضا رسید و اولین اتفاق بین‌المللی در حوزه فیلم ایثار رقم خورد.

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم و فیلمنامه ایثار که دبیری فرهاد مختاری از ۲۹ اردیبهشت امسال در مشهد مقدس آغاز به کار کرده بود شامگاه سوم خرداد با برگزاری آیین پایانی و برگزیدگان بخش‌های مختلف به کار خود خاتمه داد.

پایان پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول