اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

هدف گذاری برای تجارت 3 میلیارد دلاری بین ایران و عمان

رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با توجه به رشد تبادلات تجاری بین ایران و عمان، امکان رسیدن به سطح تجارت 3 میلیارد دلاری در بازه زمانی کوتاه مدت میان دو کشور وجود دارد.

هدف گذاری برای تجارت 3 میلیارد دلاری بین ایران و عمان

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس غلامحسین شافعی امروز در همایش تجاری ایران و عمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، گفت: روند رو به رشد مبادلات تجاری ایران و سلطنت عمان نشانگر چشم انداز مثبت در توسعه روابط است. گزارش های آماری نشان می دهد حجم مبادلات تجاری بین دو کشور در سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن در مجموع با افزایش 41 درصد همراه بوده است. 

رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در مدت مذکور میزان صادرات جمهوری اسلامی ایران به سلطنت عمان 51 درصد و واردات 29 درصد رشد داشته است ادامه این روند نشانه آن است که هدف گذاری برای رسیدن به حجم مبادلات تجاری بین دو کشور به سطح 3 میلیارد دلار در بازه زمانی کوتاه مدت دور از دسترس نیست. 

وی اظهار داشت: هرچند که بواسطه تبادل هیئت های تجاری به صورت منظم و مستمر میان اتاق ها شناخت نسبتا خوبی از ظرفیت های اقتصاد و تولیدی ایجاد شده است اما لازم است به نکاتی در خصوص پیشبرد هر چه بیشتر روابط اقتصادی فی مابین با تکیه بر اجرایی شدن برخی از ظرفیت های استفاده نشده بیان شد. 

شافعی اظهار داشت: در حوزه همکاری های تجاری و مبادلات کالای هر چند زمینه های متعددی برای صادرات کالا از ایران و عمان و نیز تامین برخی اقلام مورد نیاز بازار ایران از طریق عمان قابل ذکر است لذا برای اینکه برنامه ریزی بلند مدت و پایدار توسعه روابط اقتصادی داشته باشیم باید به سمت سرمایه گذاری های مشترک در دو کشور حرکت کنیم. 

وی اظهار داشت: در این راستا باید پیگیر فراهم کردن تسهیلات و امکانات لازم برای این امر از سوی دو دولت باشیم همچنین در این ارتباط لازم است اتاق های مشترک دو کشور به شناسایی پروژه های دارای مزیت نسبی و بررسی جزئیات و عملیاتی شدن این موضوع برنامه ریزی لازم را در دستور کار خود قرار دهند. 

شافعی بیان داشت: در زمینه صادرات مجدد کالاهای ایرانی از طریق عمان و واردات کالا از عمان آمارها رشد مبادلات اقتصادی را نشان می دهد ولی توسعه همکارهای ترانزیتی و بندری و استفاده از ظرفیت و مزایای مناطق آزاد دو کشور همچنان به عنوان زیرساخت های لازم برای توسعه فعالیت های بخش خصوصی مورد توجه جدی است که در این زمینه اقدامات تکمیلی و زیربنایی توسط دو دولت در دو کشور باید صورت پذیرد.

رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: در حوزه های معادن،  فعالیت های دانش بنیان، فناوری اطلاعات و ... شرکت های ایرانی دستاوردهای ارزشمندی دارند لذا پیشنهاد می کنیم در همکاری میان شرکت های ایران و عمان در این بخش مورد توجه جدی قرار گیرد. 

وی افزود: قطعا افزایش تبادل هیات های تجاری تخصصی و سرمایه گذاری میان دو کشور منجر به توسعه روابط تجاری میان بخش های خصوصی ایران و عمان می شود و این نیازمند حمایت و پشتیبانی مسئولین دولتی از توافقات انجام گرفته میان بخش خصوصی و همکاری و مساعدت در جهت رفع موانع احتمالی موجود است. 

وی اظهار داشت: موضوع گردشگری سلامت یکی از زمینه های عملی همکاری است و همانطور که قبلا به آن تاکید شده است بخش خصوصی ایران آماده همکاری و ارائه خدمات سلامت به گردشگران کشور عمان است. 

شافعی گفت: همچنین در حوزه انرژی، ساخت و احداث نیروگاه های بادی و خورشیدی و تاسیسات آب و فاضلاب یکی از زمینه های جدید همکاری است که امکان بهره گیری از شرکت های ایران در این بخش کاملا وجود دارد. 

وی افزود: با توجه به شرایط امکان جهش های  مبادلات اقتصادی با سرعت بالا بین دو کشور وجود دارد که امیدوارم این سفر و حضور هیات تجاری سرفصل جدیدی از مناسبات اقتصادی بین دو کشور را فراهم کند.

* عبور تجارت ایران و عمان از یک میلیارد و 800 میلیون دلار

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در ادامه این همایش جمال رازقی جهرمی گفت: در سال گذشته حجم مبادلات تجاری دو کشور از رشد قابل توجهی برخوردار بود به گونه ای که به بالاترین سطح در تاریخ روابط تجاری ایران و عمان رسید. 

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان افزود: در سال گذشته با توجه به زیرساخت های ایجاد شده و برحسب حمایت همه جانبه دو دولت و سازمان توسعه تجارت از بخش خصوصی و تلاش ها و همکاری صمیمانه اتاق بازرگانی عمان و اتاق مشترک به عنوان متولیان بخش تجارت کشور حجم تجارت دو کشور از 221 میلیون دلار در سال 2013 به یک میلیارد و 800 میلیون دلار در سال 2022 رسید و حجم صادرات ایران به عمان از 146 میلیون دلار در سال 2013 به یک میلیارد و 100 میلیون دلار در سال 2022 رسید و حجم واردت ایران از عمان از 75 میلیون دلار در سال 2013 به 800 میلیون دلار در سال 2022 افزایش یافت. به این ترتیب حجم مبادلات تجاری دو کشور در سال با رشد 41  درصد در سال 2022 نسبت به سال 2021 به رکورد بی سابقه ای دست یافتیم. 

وی اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری دو کشور افزایش نخواهد یافت مگر از طریق شناسایی پتانسیل های تولیدی و تجاری کشور، که این مهم به واسطه تبادل هیات های تجاری و حضور در نمایشگاه های تخصصی دو کشور تحقق می یابد. در این راستا و پیرو تفاهمنامه منعقد شده میان اتاق بازرگانی عمان و اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان در فوریه 2022 مقرر شد که اتاق برنامه منسجمی در تبادل هیات های تجاری با محوریت تبادل تجاری میان استان های دو کشور، اتحادیه و تشکل های تخصصی و نیز فراهم آوردن تسهیلات مناسب جهت حضور شرکت های دو کشور در نمایشگاه های تخصصی ایران و عمان فراهم آورد لکن با توجه به هزینه های بسیار بالای حضور در نمایشگاه های عمان لازم است که اتاق بازرگانی عمان به صورت فعال تری برای حضور فعالان اقتصادی ایران وارد شود. 

وی افزود: کشور عمان در بسیاری از زمینه ها دارای تولیدات متنوع است و ایران در بسیاری از زمینه ها وارد کننده است اما متاسفانه فعالان اقتصادی ایران هیچ اطلاعی نسبت به تولیدات عمان ندارند لذا با توجه به برگزاری بالای نمایشگاه های تخصصی در ایران می طلبد تا واحدهای تولیدی عمانی با حمایت وزارت صنعت و تجارت عمان و اتاق بازرگانی عمان به صورت فعال تری در نمایشگاه های تخصصی ایران حضور یابند و نسبت به معرفی تولیدات خود اقدام کنند. 

رازقی جهرمی بیان داشت: یکی از مهمترین محورهای توسعه روابط تجاری دو کشور در حوزه آی تی، استارت آپ ها، نانو تکنولوژی و شرکت های دانش بنیان است که کشور ایران از پتانسیل بسیار بالایی در این زمینه برخوردار است و پیرو همکاری مشترک میان اتاق های بازرگانی دو کشور در آینده نزدیک منتظر اعزام هیات تخصصی توسط اتاق بازرگانی عمانی برای بازدید از پارک های فناوری ایران هستیم تا بتوانیم با استفاده از امکانات ایجاد شده در پارک نوآوری عمان شرکت های علاقمند ایرانی بتوانند از عمان به عنوان پایگاهی برای صادرات مجدد در حوزه های آی تی و نانو استفاده کنند. 

وی افزود: کشور ایران از واحدهای تولیدی توانمند مثل فرآورده های معدنی، محصولات پایین دستی پتروشیمی، محصولات غذایی، مصالح ساختمانی، ماشین آلات و قطعات صنعتی برخوردار است که با توجه به تحریم های ظالمانه صادرات ایران با مشکلات عدیده ای روبرو است.

رازقی جهرمی بیان داشت:  لذا با توجه به اینکه عمان به عنوان پایگاهی برای صادرات مجدد کالاهای ایرانی در نظر گرفته می شود با عنایت به آنکه به سبب تحریم ها استفاده از تسهیلات بانک های عمانی به سبب عدم امکان ارائه ضمانت های بانکی از سوی بانک های ایرانی میسر نیست با مشارکت فعال اتاق عمان در یافتن شرکای معتبر عمانی برای سرمایه گذاری مشترک می تواند بسیار موثر واقع شود. در این خصوص حمایت جدی اتاق بازرگانی عمان و وزارت صنعت و تجارت عمان در بازگشایی حساب های بانکی ارزی شامل یورو، درهم، لیر، یوان چین به استنثا دلار برای سرمایه گذاران ایرانی که توسط اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان معرفی شده در خصوص تحریمی نبودن سهامداران و کالاهایشان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. 

وی اظهار داشت: در بحث گردشگری سلامت نیز، بالغ بر 85 درصد گردشگران عمانی در ایران را توریسم سلامت تلاش می دهد اما به علت عدم ساماندهی سبب شده که پای دلالان در این حوزه باز شده و موجبات نارضایتی گردشگران شده و لذا اتاق بازرگانی شیراز به عنوان قطب اصلی توریسم سلامت از عمان با همکاری مشترک ایران و عمان در حال ایجاد نظام جامع گردشگری سلامت از عمان با محوریت اژانس های خوشنام بخش خصوصی ایران است تا بتواند خدمات مناسب با قیمت مناسب ارائه دهد. 

پایان پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول