اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

جوابیه سوم؛ همچنان سخن از زبان ما می‌گویی/ دعوت از مدیران اقتصادی استانداری فارس برای پیوستن به هیئت تحریریه خبرگزاری فارس

استانداری فارس بار دیگر نسبت به گزارش درج شده در خبرگزاری فارس واکنش نشان داد. این سومین بار در روزهای اخیر و دومین بار نسبت به گزارشات مربوط به احیای کارخانه آزمایش است که استانداری فارس توضیحاتی به خبرگزاری فارس ارسال می کند که دقیقا تکرار همان مطالب منتشر شده است.

جوابیه سوم؛ همچنان سخن از زبان ما می‌گویی/ دعوت از مدیران اقتصادی استانداری فارس برای پیوستن به هیئت تحریریه خبرگزاری فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، در پی گزارش درج شده در خبرگزاری فارس در تاریخ 6 اردیبهشت 1402 با عنوان «بازگشت آزمایش به تنظیمات کارخانه در آستانه سفر رئیس‌جمهور/ رشیدی کوچی: مزایده کارخانه فقط دست مسؤولان را خالی کرد» استانداری فارس با ارسال توضیحاتی به خبرگزاری برای سومین بار در روزهای اخبر نسبت به گزارشات منتشر شده در این رسانه واکنش نشان داد. متن پاسخ استانداری فارس به شرح زیر است:

در پاسخ به خبر خبرگزاری فارس مبنی بر اهمال در فرایند احیای کارخانه آزمایش مرودشت موارد زیر جهت تنویر افکار عمومی به استحضار می رسد:

حسب سفر رئیس جمهور محترم در سال 1400 و دستورات موکد ایشان مبنی بر ضرورت راه اندازی این واحد تولیدی با برند مشهور آزمایش، فرایند احیای این واحد تولیدی با جدیت از نیمه دوم سال 1400 در دستور کار حوزه معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری قرار گرفت. با این حال علی رغم برگزاری جلسات مختلف و پیگیری ها و مکاتبات مختلف، گروه صنعتی پیام سهامدار اصلی شرکت آزمایش مرودشت اراده عملی و واقعی مبنی بر احیای این واحد تولیدی نداشت. هرچند بر اساس ادعاهای مدیران شرکت مذکور مبنی بر راه اندازی فاز اول کارخانه (تولید آب گرم کن) و اشتغالزایی 40 نفری و نیز شروع عملیات احداث خط دوم (تولید کولر آبی)، متاسفانه در مشاهده میدانی مشخص گردید هیچگونه تولیدی در کارخانه مذکور حادث نمی‌شود. 

مدیران کارخانه اقدام به وارد کردن تعدادی آب گرم کن آماده و تعدادی آب گرم کن رنگ نشده و نیز تعدادی کولر آبی ساخته شده در کارخانه های شعب دیگر شرکت آزمایش در استان‌های دیگر و استقرار دو خط تسمه نقاله در یکی از سوله های شرکت اقدام نموده بودند. همچنین علی الظاهر یک دستگاه خط رنگ نیز به محل کارخانه منتقل شده اما هیچگونه مواد اولیه جهت عملیات ساخت، تولید و یا حتی همان مونتاژ  نیز در محل یافت نشد!  درخصوص به کارگیری تعداد 40 نفر نیروی انسانی در فاز اول،  ظاهرا تعدادی نیروی نگهبان جهت حفاظت از اموال و تجیهزات بکارگیری شده بودند. 

حسب بازدید های سرزده و گزارشات واصله، سوله های کارخانه جهت انبار و پخش مواد غذایی شرکت های فروش زنجیره ای نظیر دیلی مارکت و افق کوروش و چند شرکت پخش مواد غذایی کوچک تر به اجاره واگذار گردید و از محل اجاره آنها هزینه های حقوق و بیمه کارگران حفاظت کارخانه پرداخت می شود.

النهایه مشخص گردید مدیران شرکت آزمایش تحت فشار های دولتی و جهت رهایی از فشار افکار عمومی به لطایف الحیل وانمود می نمودند که قصد احیای کارخانه مذکور را دارند و در عمل هیچگونه اراده ای بر تجهیز، احیا و راه اندازی  کارخانه از طرف مدیران شرکت مذکور مشاهده نگردید.

با توجه به اهمال مدیران گروه صنعتی آزمایش در احیای واحد تولیدی مذکور و تلاش آنها در انحراف اذهان عمومی با انحاء مختلف و حسب دستور استاندار محترم و همراهی مسئولان شهرستانی و به ویژه جناب آقای رشیدی کوچی نماینده محترم مردم شهرستان های مرودشت ، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی مبنی بر آغاز اقدامات اجرائیه علیه واحد تولیدی مذکور با هدف احیای این واحد تولیدی مهم با ورود سرمایه گذار جدید، حسب هماهنگی ها و مکاتبات انجام شده با مدیر عامل بانک ملت، صدور اجرائیه شرکت آزمایش وارد فاز عملیاتی شده است.

در این زمنیه موضوع به کارشناسان رسمی دادگستری محول و بخش عرصه و اعیان کارشناسی سه نفره به مبلغ تقربی 6542 میلیارد ریال ارزیابی و چاه ها، فضای سبزو تاسیسات به مبلغ 338 میلیارد ریال ارزیابی گردید. با اعتراض شرکت آزمایش مبنی بر اینکه بخشی از تاسیسات چاه و فضای سبز و ... در کارشناسی ذکر نشده موضوع به کارشناسی تکمیلی واگذار گردیده است. بعد از صدور نظریه کارشناسی تکمیلی فرایند مزایده آغاز گردید. لازم به ذکر است در کارشناسی جدید ارزش ابنیه حدود 654 میلیارد تومان ارزیابی گردیده است.

متعاقبا گروه صنعتی پیام سهامدار عمده شرکت آزمایش نیز ایراداتی به نحوه برگزاری فرایند مزایده وارد نمود که حسب تشخیص اداره اجرائی ثبت اسناد شهرستان مرودشت ایراد وارد تشخیص و مزایده قبلی باطل و مقرر گردید فرایند مزایده مجددا آغاز گردد. همچنین گروه آزمایش در حال رایزنی با بانک ملت شعبه سرخه حصار تهران جهت تعییین تکلیف بدهی و ممانعت از صدور اجرائیه است. با این حال با عنایت به همدلی و همراهی دولت و مجلس در این خصوص و عزم راسخ طرفین مبنی بر احیای واحد تولیدی مذکور انتظار می رود به زودی کارخانه آزمایش تعیین تکلیف گردد.

لازم به توضیح است مطالبه گر عمده شرکت آزمایش بانک ملت شعبه سرخه حصار تهران به مبلغ تقریبی 90 میلیارد تومان می باشد. دیگر بدهی کارخانه آزمایش شامل حدود 15 میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی، 15 میلیارد تومان به کارگران، 20 میلیارد تومان به بانک رفاه کارگران، 20 میلیارد تومان به شهرداری مرودشت و ... می باشد.

بنابراین جناب آقای رشیدی کوچی نماینده محترم مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در تمام مراحل فوق مورد مشورت قرار گرفته و موافق اقدامات فوق بوده اند.»

دعوت از مدیران اقتصادی استانداری فارس برای پیوستن به هیئت تحریریه خبرگزاری فارس/ چه شخصی مسئول پیشگیری از چالش‌های ذکر شده بود؟

به گزارش فارس؛ آنچه در توضیحات استانداری فارس ذکر شده، عیناً تکرار همان مطالبی است که خبرگزاری فارس طی سلسله گزارشات خود در بیش از یکسال و نیم گذشته نسبت به راه‌اندازی کارخانه آزمایش به آن پرداخت. مطالعه مطالب ارسالی این رسانه را برآن داشت که از حوزه مدیریت اقتصادی استانداری فارس دعوت کند با توجه به علاقه و استعدادی که در تکرار گزارشات فارس داشته اند به جمع هیئت تحریریه خبرگزاری فارس اضافه شوند.

جای سوال است که تکرار مطالبی که این رسانه بارها بر آن تاکید کرده و در این باره دقیقا با مدیران استان هم نظر است و ارسال آن به خبرگزاری فارس به عنوان جوابیه رسمی از سوی نهاد حاکمیتی و بالادستی چون استانداری فارس چه معنایی دارد؟ 

مدیران استانداری که ماموریت ویژه بر احیای کارخانه آزمایش داشته‌اند، بجای تلاش برای حل مسئله و بازگرداندن واحد‌ صنعتی برند و قدرتمند آزمایش به عرصه تولید، مداوم اخباری که بارها در خبرگزاری فارس منتشر شده تکرار کرده و برای دومین بار به این رسانه ارسال می کنند.

سوال این است که نقش مدیریتی و تلاش برای حل معضلاتی که در پاسخ ها ردیف شده اند در استان بر عهده چه کسی است؟

 تا این جای ماجرا را همه جامعه می دانند، اما شما برای حل آن چه کرده‌اید؟ بیش از یکسال از روزی که با مدیران آزمایش بر سر یک میز نشستید می گذرد و از ابتدا همه آنچه رخ داد قابل پیش بینی بود اما نه اقدام پیشگیرانه‌ای اعمال شد و نه تصمیم گیران استان برنامه دومی داشتند که در صورت عدم توفیق در برنامه‌ریزی نخست، جایگزین آن شود.

موضوع مزایده آزمایش مسئله تازه‌ای نیست. پیشینیان شما نیز که هیچ کدام مأموریت ویژه برای احیای کارخانه بر عهده نداشتند و در عصر احیای امید و سال افزایش تولید به سر نمی بردند نیز این مسیر را پیش روی خود داشتند و هیچ کدام خطر به مزایده گذاشتن کارخانه آزمایش را نپذیرفتند‌.

اگر قرار بر مزایده بود که مدیران پیش از شما در این زمینه تواناتر و مسیر برایشان سهل‌تر بود‌.

در حالی که در نخستین روزهای پس از سفر هیئت دولت به فارس سرمایه گذاران امتحان پس داده‌ای با ارسال نامه کتبی به سازمان صمت استان قصد ورود به کارخانه آزمایش را داشتند با بی‌توجهی و دست‌دست کردن مدیران تصمیم گیر روبرو شدند. اکنون نهاد تصمیم گیر و حاکمیتی استان با انتشار توضیحاتی که بارها توسط خبرگزاری فارس بیان شده و جز تکرار مکررات چیزی نیست اعلام می کند قصد تنویر افکار عمومی دارد.

مدیران محترم تصمیم گیر، افکار عمومی تا این حد روشن هستند، سوال این است که چرا ما در این مرحله قرار داریم؟ چرا مسیری برای طی شدن انتخاب شد که از ابتدا، انتهای آن پیدا بود؟ چرا برنامه جایگزینی وجود نداشت؟ چرا مزایده‌های فرمالیته و بی محتوا برگزار شد تا جایی که مالکان دو کارخانه استان که بارها از عدم همکاری‌شان گلایه شده بود، اکنون دست بالاتر دارند؟

تنویر افکار عمومی با پاسخ به این پرسش‌ها صورت می‌گیرد نه تکرار مطالب درج شده در خبرگزاری فارس. با این حال این رسانه آمادگی دارد تا پاسخ‌های مکرر استانداری را حسب وظیفه قانونی خود منتشر کند.

پایان پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول