اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

محوریت حل مسائل کشور در جشنواره ملی «شیخ بهایی»/ ۴۹۷ طرح دانش‌بنیانی به سرمایه‌گذاران معرفی می‌شود

هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در 20 و 21 اردیبهشت‌ماه سال جاری برگزار خواهد شد. در این جشنواره، طرح‌های فناورانه و دانش‌بنیان مبتنی بر نیاز صنایع، به سرمایه‌گذاران ارائه می‌شود.

محوریت حل مسائل کشور در جشنواره ملی «شیخ بهایی»/ ۴۹۷ طرح دانش‌بنیانی به سرمایه‌گذاران معرفی می‌شود

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، پیوند کارآفرینان و صاحبان ایده با سرمایه‌گذاران، همواره به عنوان یکی از مسائل مهم در زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی بوده است. در همین راستا، جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تلاش می‌کند که با شناسایی و معرفی واحد‌های فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان موفق به سرمایه‌گذاران گامی بلند جهت توسعه فناوری و حل نیازها و مسائل فناورانه کشور بردارد.

نشست خبری هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی، امروز چهارشنبه، ۱۳ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ با حضور امید رضایی‌فر، سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، قاسم مصلحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و رئیس جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی و عبدالرضا کبیری، دبیر هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی برگزار شد.

جشنواره امسال، پذیرای 497 طرح فناورانه متقاضی سرمایه‌گذاری بود

کبیری، دبیر هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی در خصوص طرح‌های دریافت‌شده اظهار داشت: جشنواره شیخ بهایی در دو بخش مسابقه‌ای و غیرمسابقه‌ای برگزار می‌شود. بخش مسابقه‌ای دارای دو زیرمجموعه «طراحان کسب‌و‌کار» و «فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری»  است که در آن‌ها مجموعا 497 طرح دریافت گردیده است. تعداد طرح‌ها، در بخش طراحان کسب‌وکار، ۲۰۱ طرح و در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری ۲۹۶ طرح بوده است.

وی افزود: همچنین یک «بخش فن‌آفرینی صنعت‌ساز» نیز از دوره چهاردهم به بعد در جشنواره اضافه شده است که جایزه آن به نام دکتر زین‌الدین و با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای آن در نظر گرفته شده است. طرح‌های منتخب برای بخش فن‌آفرین صنعت‌ساز از میان همین ۴۹۷ طرح رسیده به جشنواره انتخاب شده است‌.

دبیر هفدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی تعداد برگزیدگان جشنواره را اعلام کرد: در بخش طراحان کسب‌وکار، سه برگزیده و در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری در ۲ زیرمجموعه شرکت‌های نوپا و شرکت‌های رشدیافته، برای هر کدام ۳ شرکت برگزیده داشتیم. در بخش فن‌آفرینی صنعت‌ساز نیز یک منتخب داریم. همچنین مدیریت شهری اصفهان نیز امسال جایزه‌ای برای فناوری‌های مرتبط در نظر گرفته که در طی جشنواره ۳ جایزه به فناوری‌های مدیریت شهری اعطا خواهد کرد.

وی اضافه کرد: جایزه رتبه اول در بخش شرکت‌های رشدیافته ۲۰۰ میلیون تومان، در بخش طراحان کسب‌و‌کار ۱۵۰ میلیون تومان و در بخش فن‌آفرین صنعت‌ساز ۳۰۰ میلیون تومان است‌. همچنین جشنواره بخش‌های غیرمسابقه‌ای نیز دارد که شامل برنامه‌های مختلفی چون سرمایه‌گذاری در قالب بنگاه اقتصادی و آموزش و مشاوره برای ساماندهی مذاکرات، دعوت از سرمایه‌گذارها و بازرگانان، برگزاری نشست‌های دوجانبه و ارائه محصولات هستند.

در جشنواره شیخ بهایی، مسائل روز مورد حل قرار می‌گیرد

کبیری هدف جشنواره را ترویج فرهنگ کارآفرینی دانست و افزود: در دوره این دوره از جشنواره، شناسایی چالش‌ها و راهبردهای رشد کسب‌و‌کارها، معرفی مهارت‌های ارتباطی در بازار کار جهانی و کلان‌روندها در صنایع بزرگ کشور مورد توجه قرار گرفته است. تعداد زیادی از طرح‌ها در بخش مسابقه در جشنواره از مسائل شناخته شده از کشور هستند. در این جشنواره توجه به فناوری‌های روز به خصوص مسائل صنایع فولاد و معدنی توانایی جذب سرمایه و تجاری‌سازی بوده است. 

فضای کارآفرینی باید با فضای اقتصادی همراه شود

رضایی‌فر، با اشاره به نقش معاونت نوآوری و فناوری در زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی کشور اظهار داشت: مجموعه معاونت نوآوری و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری فضایی را برای مدیریت پارک‌های علم و فناوری، سیاستگذاری و هماهنگی ایجاد کرده است و در ۱۵ تا ۲۰ سال بعد از شکل‌گیری و بلوغ این فضا، به دنبال برگزاری جریانات و برنامه‌هایی مانند جشنواره ملی شیخ بهایی، برنامه دستیار فناوری و برنامه گرنت فناوری کنیم. 

او ادامه داد: بیشترین رویکردی که در برنامه‌های مختلف و از جمله جشنواره شیخ بهایی داریم، فرهنگ‌سازی کارآفرینی و اتصال با فضای اقتصادی است. زاویه نگاه ما به موضوع فناوری با ساختار منسجم و هماهنگ با حوزه‌های دیگر زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی است. امیدواریم بتوانیم مجموعه فناوری در کشور را علاوه بر فرهنگ‌سازی در جامعه اتصال مناسبی با فضای اقتصادی جامعه همراه کنیم.در سال ۱۴۰۲ در ادامه مسیری که داشتیم، همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی با برخی از دست‌اندرکاران مانند وزارت صمت داشته‌ایم.

رضایی‌فر با تأکید بر تشکیل بازارهای مناسب دانش‌بنیان‌ها و شرکت‌های نوپا اظهار داشت: نقش پارک‌های علم و فناوری از فضای کنار دانشگاه باید به سمت تأثیرگذاری مستقیم به عنوان بازار فناوری در سطح جامعه برسد و این فرایند نیازمند همکاری و شناخت بازیگران مختلف است. ایجاد بازارهای سهام برای کسب ‌و‌کارهای نوپا، بسترسازی برای ایجاد بیمه‌ با توافق با شرکت بیمه مرکزی ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله اقداماتی هستند که در معاونت نوآوری و فناوری در حال پیگیری است.

وی جشنواره شیخ بهایی را تشویق به فرهنگ کارآفرینی دانست و افزود: جوایز و جشنواره‌هایی که در این زمینه در نظر گرفته شده است، مانند جشنواره خوارزمی و شیخ بهایی‌ فضای تشویق را برای فناوران و فن‌آفرینان ایجاد می‌کند. حضور سرمایه‌گذاران نیز در این فضا، توسعه این کسب‌وکارها را فراهم خواهیم کرد. جشنواره شیخ بهایی یکی از برنامه‌های اصلی در این راستا است که زمینه سرمایه‌گذاری در این راستا را فراهم کند. 

پیوند دو بازیگر مهم زیست‌بوم کارآفرینی در جشنواره شیخ بهایی

مصلحی از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان اولین پایه‌گذار پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد در کشور یاد کرد و افزود: این شهرک به عنوان پایه‌گذار پارک‌ها و مراکز رشد علم و فناوری در کشور، دارای بیش از ۷۰۰ شرکت و مجموعه دانش‌بنیان و فناور با اشتغال‌زایی بالای ۸۵۰۰ نفر از جمله ۵۵۰ نفر از فارغ‌التحصیلان مدرک دکتری تخصصی است.

وی در خصوص اهداف جشنواره شیخ بهایی اظهار کرد: به عنوان برگزارکننده جشنواره شیخ بهایی به دنبال تعامل دو بخش خصوصی مهم، یعنی دانش‌بنیان‌ها و سرمایه‌گذارها به عنوان بازیگران مهم زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی است. بحث حضور سرمایه‌گذاران در دوره‌های مختلف جشنواره همواره دنبال شده و در این دوره نیز حضور سرمایه‌گذاران نقش پررنگی در جشنواره خواهد داشت. از اهداف جشنواره این است که به رویدادی مهم در زمینه کارآفرینی تبدیل شود.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار داشت: در مسیر کارآفرینی، تجاری‌سازی و ورود فناوری به بازار مهم‌تر از ایجاد فناوری است و سرمایه‌گذاری در این موضوع اهمیت بسیار بالایی دارد. در جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی سعی شده ترکیبات مختلفی که می‌تواند امر جذب سرمایه و تأمین مالی را محقق کند، در نظر گرفته شده است.

وی تأکید کرد: برخی از شرکت‌هایی که در دوره‌های قبلی جشنواره حضور داشتند، امروز دارای درآمدهای بالای ۱۰۰۰ میلیارد تومان در سال هستند.

***

هفدهمین دوره جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت‌ماه سال جاری، مقارن با ایام بزرگداشت شیخ بهایی و روز ملی کارآفرینی، توسط شهرک علمی و تحقیقاتی در مهمان‌سرای تاریخی عباسی اصفهان برگزار خواهد شد. برگزاری  ۲ رویداد سرمایه‌گذاری با حضور حامیان کارآفرینی صندوق‌های خطرپذیر، کارگاه و نشست تخصصی ویژه با حضور و سخنرانی «فیلیپ کاررا» از دانشگاه لیسبون پرتغال از برنامه‌های این رویداد دو روزه است.

«فناوری‌های نوظهور و آینده‌نگر»، «فناوری‌های صنعت‌ساز»، «رفع نیاز صنعت در دوران تحریم»، «صنایع نفت، گاز و پتروشیمی»، «محیط زیست، آلودگی هوا، آب و انرژی، مدیریت منابع آب»، «نیازهای صنعت دارو، مهندسی پزشکی»، «فناوری‌های نرم، هویت‌ساز و صنایع خلاق»، «زیست فناوری، نانو، کشاورزی و صنایع غذایی» و «صنایع IT، ICT و هوش مصنوعی» موضوعات این دوره از جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی را تشکیل می‌دهد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول