اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

هر آنچه در لندفیل سراوان گذشت/از بهسازی و درختکاری تا علامت سؤالی برای ورود مجدد زباله خشک به سراوان

با توجه به آغاز پروژه بهسازی لندفیل سراوان، پیمانکار این پروژه برای اتمام کار و دیواره‌سازی نیازمند ورود زباله خشک به این سایت است اما استاندار گیلان به مردم منطقه سراوان قول داده بود از ورود زباله به این سایت جلوگیری کند. حال باید دید با این شرایط و انتقال زباله به سایت لاکان برای پیشرفت پروژه بهسازی سراوان چه تصمیمی اتخاذ می‌شود.

هر آنچه در لندفیل سراوان گذشت/از بهسازی و درختکاری تا علامت سؤالی برای ورود مجدد زباله خشک به سراوان

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، فاطمه احمدی؛ اولین روز از دومین ماه سال گذشته بود که در بین مردم سراوان حضور یافتیم و صدای دردهایشان را به گوش مسؤولان استانی رساندیم. مردمی که سالیان سال است با اینکه در قلب جنگلی زیبا زندگی می‌کنند اما عطر لطیف جنگل را استشمام نمی‌کردند.

مردم روستای سراوان، خسته از انباشت زباله در دل جنگل و آزرده از نفوذ شیرابه‌های زباله به رودخانه‌های زیبایی بودند که از قلب جنگل می‌گذشت. آبیِ رودخانه‌هایی که باید زیستگاه حیوانات آبزی و تفریحی برای آب تنی حیوانات جنگلی می‌بود به سیاهی گرویده بود.(اینجا)

سراوان قبل از آغاز پروژه بهسازی

 

مراتع و جنگل‌هایی که درختان هیرکانی را به آغوش کشیده بود و درختان سرفرازی که صاحبخانه جنگل سراوان و میزبان حیوانات این جنگل بودند سر خم کرده و دلگیر بودند از این بی‌مبالاتی سالیانِ درازی که بر سر سراوانِ مظلوم آمده بود. مردم دلگیر بودند، حرف داشتند، درد داشتند، گفتند و شنیدم و نوشتم.

پس از آن دیدار، استاندار به میان مردم رفت. حرف‌هایشان را شنید و به آن‌ها قول پیگیری داد. استاندار در دیدار با مردم سراوان قول داد تا از ورود زباله جدید به این محل جلوگیری کند و تا امروز نیز این وعده عملی شده است. اما قول دیگری که در این دیدار به مردم سراوان و طبیعت دوستان گیلان توسط استانداری داده شده بود بازگرداندن سراوان به دامان طبیعت بود.

اما قصه غم‌انگیز جنگل‌های سراوان که اکنون همسایه زباله‌ها شده بودند به اینجا ختم نمی‌شود. در چهارم اردیبهشت ۱۴۰۱، فلاح‌میری، دادستان مرکز گیلان از صدور حکم قطعی قضایی برای سه نفر از مدیران میانی شهرداری در خصوص زباله سراوان رشت خبر داده بود. افرادی که قرار بود دردی از مردم مرتفع کنند اما به وظایف سازمانی خود عمل نکرده و بر این زخم نمک پاشیدند.

وحیدی، وزیر کشور نیز در بازدیدی که ۲۱ تیر ماه سال گذشته از سایت زباله سراوان داشت، قول داده بود که به تعهدات خود در رابطه با سراوان ازجمله راه افتادن بخش‌های کمپوست پسماند سراوان، جداسازی زباله و دفن بهداشتی در مکانی دیگر و پوشیده شدن پسماند‌های موجود پایبند است.

در نهایت در ۱۸ آبان ماه سال ۱۴۰۱ با حضور شهردار وقت و اعضای شورا، قرارداد بهسازی لندفیل سراوان با پیمانکار جدید پروژه منعقد و اقدامات برای بازگردانی این طبیعت بکر و زیبا به دامان مادر خود طبیعت آغاز شد.

درختکاری در سراوان

 

در ۲۸ اسفند ۱۴۰۱ همین یک ماه و اندی پیش بود که با شعف و خوشحالی به مردم خبر دادیم که بخشی از طبیعت سراوان از چنگال زباله خارج و درختکاری شده است.(اینجا) حالا امروز پس از چندماه از آغاز پروژه بهسازی همراه با سرپرست شهرداری رشت از این خاک مظلوم بازدید کردیم تا شاهد رویش دوباره جنگل‌های زیبا و مظلومی باشیم که برای زیست خود امیدوار به تلاش مسؤولان مربوطه هستند.

حضور سرپرست شهرداری رشت و اصحاب رسانه در سایت سراوان

 

سرپرست شهرداری رشت ظهر امروز در بازدید از سایت زباله سراوان با اشاره به برنامه‌ریزی‌ و تأکیدات استاندار گیلان، وزیر کشور و رئیس جمهور در ابتدای سال ۱۴۰۰ درخصوص سراوان اظهار کرد: قرار بود در طی یک قرارداد یک ساله بهسازی سراوان به اتمام برسد و قرار بود از ابتدای سال ۱۴۰۱ این پروژه شروع به کار کند.

یوسف یزدانی با اشاره به قول استاندار گیلان مبنی بر عدم ورود زباله جدید به سراوان گفت: استاندار بر اساس پیش‌‌بینی اتمام پروژه سراوان و بازگرداندن آن به دامان طبیعت در یکسال قول دادند که از ورود زباله به سایت سراوان جلوگیری شود، اما مناقصه‌ای که در اوایل سال ۱۴۰۱ برگزار شده بود با شکست مواجه شد و به پیمانکار برنده توسط سازمان‌های بازرسی و نظارتی ایراداتی وارد شد و مناقصه ابطال و تجدید شد.

وی با اشاره به زمان ۲ ماهه برای تجدید مناقصه و عدم صلاحیت پیمانکار دوم بیان کرد: قیمت پایینی که پیمانکار دوم داده بود نشان داد که محاسبات آن‌ها دقیق نبوده و احتمال داشت در اجرای پروژه با مشکلاتی مواجه شوند که این امر موجب شد برای سومین بار این مناقصه تجدید شود.

سرپرست شهرداری رشت با بیان اینکه در ۲۸ آبان ۱۴۰۱ انتخاب پیمانکار انجام و قراردادبسته و از ابتدای آذر ماه سال گذشته کار آغاز شد، افزود: کار و برنامه‌ریزی و محاسباتی که انجام شده بود یکساله بود بنابراین در آذر ماه سال ۱۴۰۲ باید پروژه سراوان به سرانجام برسد.

یزدانی با بیان اینکه در این قرارداد حدود ۳۶۰ هزار مترمکعب زباله برای احداث پشته‌ها پیش‌بینی شده است، تصریح کرد: زباله‌ها در اثر ریزش باران و برف زباله‌ها رانش کرده و به سمت دره رفته بود اما اکنون ۱۳ متر برداشت کرده و عرض رانش را کاهش دادیم و برای کاور کردن یا پوشش سطحی زباله نیز در طراحی در ۲ فاز، یک فاز از بالای مدفن شروع به بهسازی کردیم که کار به اتمام رسید و درختکاری نیز انجام شد و یک فاز نیز پاشنه کار بود که در حال دیواره‌سازی سنگی برای جلوگیری از رانش زباله هستیم.

مراحل دیواره‌سازی در اطراف تل زباله سراوان

 

وی با بیان اینکه برای دیواره‌سازی به منظور جلوگیری از رانش زباله و ورود شیرابه‌های آن به داخل جنگل به عرض ۲۰ متر سنگ کار شده است، گفت: به عمق ۱۳ متر و به عرض ۲۰ متر دیواره‌سازی انجام می‌شود و پشت آن باید به حالت پلکان پُر شود و این ترتیب ادامه پیدا کند تا به تاج یا تَل زباله که ۱۰۵ متر عمق دارد برسد تا در زمان بارندگی شاهد ریزش و رانش نباشیم.

سرپرست شهرداری رشت با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از حرکت زباله باید به صورت پلکانی پشته‌سازی کرده و به مرتفع‌ترین نقطه آن برسیم، افزود: جنس این دیواره‌ها از سنگ است و پشت آن باید با زباله پُر شود و روی آن را با شن یا خاک محصور کنیم تا این دیواره‌ها احداث شود اما مشکل ما این است که ورود زباله جدید به سراوان نداریم.

یزدانی با اشاره به پیشرفت پروژه سراوان و تلاش پیمانکار حتی در روزهای بارانی و برفی گفت: تاکنون پروژه بهسازی سراوان ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و حتی از برنامه زمان‌بندی نیز جلوتر است اما از ابتدای سال چون نتوانستیم زباله را وارد سراوان کنیم، سرعت پرو‌ژه با کاهش مواجه شد چرا که پشت دیواره‌های مذکور باید با زباله پُر شود.

وی با اشاره به مشکلاتی که عدم ورود زباله به سراوان برای پیشرفت کار بهسازی ایجاد می‌کند، بیان کرد: اگر زباله به سراوان وارد نشود برای خرید مصالح و به منظور ساخت دیواره یا پشته‌سازی با شن و ماسه نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، از طرفی لندفیل جدید نیز هنوز آماده نیست و ریجکتی‌هایی که در کارخانه کودآلی تولید می‌شود و شیرابه‌ای هم ندارد یعنی زباله خشک باید وارد سراوان شود.

شیرابه زباله

 

سرپرست شهرداری رشت با بیان اینکه با وجود منع ورود زباله و ریجکتی به سراوان به پیمانکار تأکید کرده است تا از زباله‌های موجود برای پیشرفت کار استفاده کند، افزود: برداشت زباله به راحتی و مثل برداشت شن و ماسه نیست، ما باید تا پایان آذر ۱۴۰۲ پروژه را به اتمام برسانیم و از بابت اعتبارات نیز مشکلی نداریم، باید بگوییم به حق تنها دولتی که در این ۳۰ و چند سال از پروژه پسماند گیلان حمایت کرد دولت سیزدهم و پیگیری‌های استاندار گیلان بود.

یزدانی با تأکید بر آگاه‌سازی افکار عمومی در خصوص پسماند و اقدامات انجام شده در سایت سراوان تصریح کرد: این پروژه جزو معدود پروژه‌هایی است که بدون ایراد و توقفی به نحو احسنت در حال پیشروی است اما متأسفانه برخی از دوستان، برخی نمایندگان و برخی مردم که ممکن است آگاهی کافی نداشته باشند گمان کنند نباید ریجکتی کارخانه کودآلی وارد سراوان شود در حالی که هیچ آلودگی نداشته و برای این پروژه نیاز است.

وی با اذعان به اینکه در صورت عدم ورود زباله به سراوان پیمانکار کار را تعطیل می‌کند، تصریح کرد: اقدامات بسیار خوبی در سایت زباله سراوان انجام شده، همه باید کمک کنیم تا این کار به اتمام برسد، البته تأکید استاندار گیلان هم مبنی بر این بود که زباله تَر به سراوان برده نشود اما زباله ریجکتی که به عنوان مصالح مورد استفاده قرار می‌گیرد باید وارد شود و در جداول قرار داد موجود است و اگر قرار بر اتمام پروژه در پاییز ۱۴۰۲ است باید ریجکتی به سراوان وارد شود در غیر این صورت قادر به تهیه مصالح نیستیم.

برداشت زباله در سراوان

 

به گزارش فارس، با اینکه استاندار گیلان به مردم گیلان و خصوصاََ سراوان قول داده بود تا اجازه ورود هرگونه زباله به این منطقه را خواهد گرفت و به این وعده نیز در حالی عمل کرد که هنوز شهر رشت ماه‌های متوالی درگیر کش و قوس جابجایی شهردار بود، اما پیمانکار پروژه برای اجرایی شدن پروژه بهسازی لندفیل سراوان نیازمند زباله خشک برای استفاده به منظور مصالح برای دیواره‌سازی در حاشیه تَل زباله است، مطلبی که به گفته پیمانکار و مشاورین پروژه از جمله موارد و تعهدات مطروحه در قرارداد است، بنابراین پیشرفت این امر نیازمند ورود زباله به میزان مورد نیاز پیمانکار برای تفکیک زباله خشک و تَر و استفاده برای پشته‌سازی است.

این در حالی است که در شرایط فعلی زباله‌ها برای انباشت و دپو به سایت لاکان منتقل می‌شوند و مشکلات عدیده‌ای را نیز برای این مکان به وجود آورده‌اند.

پایان پیام/۸۴۰۰۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول