اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

مشکلات مسکن مهر رتبه خوزستان را در حوزه مسکن ملی پایین آورد/حدود دو سوم اهواز حریم نفت است!

معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی خوزستان گفت: در حوزه مسکن ملی استان جزو نیمه بالای جدول است اما از آنجایی که مسکن ملی را با مسکن مهر تلفیق کردند با توجه به مشکلات مسکن مهر رتبه ما تغییر کرد.

مشکلات مسکن مهر رتبه خوزستان را در حوزه مسکن ملی  پایین آورد/حدود دو سوم اهواز حریم نفت است!

پیمان رحمتی معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از اهواز، در رابطه با آخرین وضعیت نهضت ملی مسکن در استان، اظهار کرد: در بخش شهری حدود 246 هزار نفر در سامانه نهضت ملی مسکن ثبت نامه اولیه  را انجام دادند که از این تعداد 177 هزار نفر حائز شرایط اولیه و تعداد 46 هزار نفر تایید نهایی شدند.

وی افزود: از این 46 هزار نفر، تعداد 11 هزار و 237 نفر آورده اولیه داشتند که برای  11 هزار  و 127 نفر آن‌ها یعنی چیزی حدود 98 درصد تخصیص پروژه انجام شد.

 معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی خوزستان با بیان اینکه حدود سه هزارو 905 نفر از متقاضیان مسکن ملی وام تسهیلات خودمالکی گرفتند، گفت: تسهیلات روستایی استان یک هزار و 547  نفر است که موضوعات آن‌ها از طریق بنیاد مسکن پیگیری می‌شود.

کمبود زمین مهمترین چالش مسکن ملی

رحمتی با تاکید بر اینکه کمبود زمین از مهمترین چالش‌های ما در بحث مسکن ملی است، بیان کرد: زمین‌های تخصیص یافته تنها برای 26 هزار واحد است که به متقاضیان داده شد و اکنون با کسری زمین مواجه هستیم.

وی با بیان اینکه برای متقاضیان جدید مشکل تامین زمین داریم، عنوان کرد: برخی از زمین‌های اختصاص داده شده باید تغییر کاربری شوند به این صورت که ابتدا زمین باید به مالکیت دولت دربیاید و بعد از آن  تغییر کاربری آن خارج از استان و توسط شورای عالی شهرسازی تایید شود.

حدود دو سوم اهواز محدوده نفت است

رحمتی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات عمده ما در اهواز برای تغییر کاربری زمین‌ها وجود حریم نفتی و آب و فاضلاب است، گفت: در بسیاری از سایت‌های مسکن ما در اهواز بحث حریم نفتی است   نفت اجازه پیشرفت به ما نمی‌دهد، حدود دو سوم اهواز محدوده نفت است.

وی افزود: در شرق اهواز با توجه به  وجود حریم نفتی هیچ گونه پیشروی نداشتیم، در غرب اهواز نیز زمین‌ها به ارتش تعلق دارد هر چند ارتش همکاری‌هایی کرده تا زمین‌ها را به صورت تلفیقی در اختیار ما بگذارد.

درخواست مسکن ملی 6761 نفر تایید شد

رحمتی در رابطه با وضعیت مسکن ملی در اهواز، بیان کرد: درخواست 6هزارو 761 نفر تایید شده و واریز اولیه برای  3هزارو 596 واحد که اکثراً تخصیص پروژه هم شده‌اند صورت گرفت و عملیات اجرایی برای  3 هزارو  195 نفر آغاز و پروانه ساختمانی دریافت کردند.

وی با بیان اینکه عملیات اجرایی مسکن ملی در مناطق فرهنگ شهر، سپیدار، اکباتان و چند سایت دیگر آغاز شده است، افزود: در سایت سپیدار 2 هزار‌ و 28 واحد فرایند تهیه نقشه و پی‌کنی شروع شده و در بخشی از پروژه در حال اخذ پروانه هستند.

رحمتی عنوان کرد: در فرهنگ شهر اسکلت اکثر واحدها  تقریبا در حال اتمام است، در اکباتان  فاز پنج بنیاد در چند روز آینده فاز اجرایی آن آغاز و چهار فاز دیگر بخشی در مرحله نازک‌کاری و بخشی دیگر در مرحله فنداسیون هستند.

وی با بیان اینکه تقریبا تا سه، چهار ماه آینده ساخت واحدها در فرهنگ شهر تمام می‌شود، گفت: واحدها هم زمان تمام نمی‌شود اولین پروژه به کسی تعلق میگیرد که بالاترین امتیاز را داشته باشد و  هر کس مبلغ بیشتری را واریز کند واحدش زودتر تمام می‌شود.

رحمتی عنوان کرد: برخی از شهرها مانند شوش، رامهرمز و باغملک، زمین مناسبی در داخل سایت شهری  ندارند و اغلب زمین‌های آن‌ها کشاورزی است.

وی افزود: در شوش سه پروژه فعال نزدیک به  500 واحد داریم اما واحدها به نسبت به متقاضیان کم است، در شوشتر سایت جدیدی حدود 80 هکتار در حال آماده شدن است و 100 واحد را از قبل آغاز  و فرایند تخصیص پروژه در حال انجام است.

رحمتی بیان کرد: برای تامین زمین مسکن ملی در شهرستان رامهرمز با چند دستگاه مذاکره کردیم تا مشکل زمین را بتوانیم حل کنیم چرا زمین‌های اطراف آن املاک منابع طبیعی است و شرایط تغییر کاربری ندارند.

وی در رابطه با اظهارات رئیس جمهور مبنی بر اینکه 10 استان در حوزه مسکن ملی کم کار هستند، گفت:  ما جزو 10 استان نیستیم  و رتبه استان در نهضت ملی بالا و جزو نیمه بالای جدول هستیم اما از آنجایی که مسکن ملی را با مسکن مهر تلفیق کردند با توجه به مشکلات مسکن مهر رتبه ما تغییر کرد.

برای تکمیل مسکن مهر به 2 هزار میلیارد نیاز داریم

رحمتی با بیان اینکه مسکن مهر یکی از پرچالش ترین پروژه های مسکن کشور است، گفت: از مسکن مهر 17  هزار واحد باقی مانده داریم که 5 هزار واحد  دو جانبه،  2 هزار واحد خودمالک و بیش از 10 هزار واحد جزو تعاونی‌ها هستند.

وی با تاکید بر اینکه استاندار  به شکل ویژه از اداره تعاون خواست به تعاونی‌های مسکن مهر ورود کند، گفت: برخی تعاونی‌ها مشکلات حقوقی بین سازنده و مالک و متقاضیان دارند برخی مشکلات هیئت مدیره ای دارند و تا این مسائل حل نشود حتی اگر بحث مالی آن‌ها رفع  شود نمی‌توان  برای آن‌ها کاری کرد.

رحمتی با اشاره به تاخیر در تحویل مسکن مهر به متقاضیان، عنوان کرد: برای حل مشکل 5 هزار واحد مهر به چیزی حدود 2 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

پایان پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول