اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

چین و روسیه گزینه‌های ترکیه برای تقویت نیروی هوایی

یک وبگاه تحلیلی نوشت، ترکیه ممکن است مجبور شود به روسیه یا چین روی بیاورد تا بتواند شکاف‌های دفاعی خود را پر کند.

چین و روسیه گزینه‌های ترکیه برای تقویت نیروی هوایی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یک وبگاه تحلیلی در خصوص تجهیز ترکیه به جنگنده‌های ساخت آمریکا و موانع و گزینه‌های پیش روی این کشور نوشت، ترکیه ممکن است مجبور شود به روسیه یا چین روی بیاورد تا بتواند شکاف‌های دفاعی خود را پر کند.

وبگاه «یوراسیانت» روز شنبه در تحلیلی در زمینه موانع ترکیه در دستیابی به جنگنده‌های «اف-۱۶» ساخت آمریکا و جایگزین‌ها نوشت، در فوریه ۲۰۲۳، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا،تایید کرد که دولت بایدن از فروش احتمالی هواپیماهای جنگنده«اف-۱۶» به ترکیه حمایت می‌کند و  در حال رایزنی با کنگره است.

بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، در ژانویه ۲۰۲۳ به نقل از مقامات ایالات متحده، دولت بایدن  به طور غیر رسمی کنگره را از قصد خود برای فروش ۴۰ فروند اف۱۶جدید در پیکربندی از نوع های «وایپر» و «بلوک» و بسته های ارتقاء ۷۹ جنگنده موجود به ترکیه به همراه ۹۰۰ موشک هوا به هوا و ۸۰۰ بمب، به ارزش کل ۲۰ میلیارد دلار باخبر کرده است.

از زمان پیوستن ترکیه به ناتو در سال ۱۹۵۲، همکاری ایالات متحده و ترکیه در برخی موضوعات با اختلافاتی همراه بوده است.  برخی از اعضای کنگره که در مورد پیشنهاد فروش اف-۱۶به ترکیه اظهار نظر کرده و گفته‌اند که انتظار دارند اقدامات خاصی از ترکیه قبل از بررسی حمایت از این معامله انجام شود.

بر اساس این گزارش، فروش اف-۱۶ از سوی ایالات متحده به ترکیه احتمالا عمر سرویس ناوگان ترکیه را افزایش می‌دهد و تداوم همکاری آن را در ناتو تضمین می‌کند. در عین حال ترکیه تلاش می‌کند یک جنگنده رادارگریز را خریداری یا طراحی کند. ایالات متحده قصد داشت ۱۰۰ فروند «اف-۳۵» به ترکیه بفروشد تا اینکه در سال ۲۰۱۹ با خرید سامانه دفاعی زمین به هوای روسی «اس-۴۰۰» منجر به لغو انتقال اف-۳۵ توسط ایالات متحده شد.

 

این گزارش حاکیست، پس از تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، پتانسیل ترکیه برای تقویت نظامی در بحبوحه بحران امنیتی اروپا ممکن است علاقه دولت آمریکا را به معامله اف-۱۶ افزایش داده باشد. باید در نظر داشت که موقعیت جغرافیایی ترکیه در جناح جنوب شرقی ناتو به آن نقشی حیاتی در امنیت منطقه می‌دهد. این عضوناتو دارای دومین ارتش بزرگ در این ائتلاف و سومین ناوگان بزرگ جنگنده اف-۱۶ در جهان است. ترکیه میزبان تجهیزات و پرسنل مهم متحدان است و از راه‌های دیگر در این ائتلاف، از جمله با مشارکت در ماموریت‌هایی که به امنیت بالتیک و مدیترانه کمک می‌کند، شریک است.

این وبگاه تحلیلی در زمینه روند بررسی کنگره آمریکا و سایر مسائل کلیدی  از جمله حضور سوئد نوشت  کنگره می تواند در هر زمان، تا زمان تحویل نهایی، از طریق روند قانونی اقدام کند. برخی از عواملی که می‌تواند بر بررسی کنگره در مورد فروش احتمالی اف-۱۶  تأثیر بگذارد  فراتر از مسائل مربوط به ناتو هستند و عبارتند از: رقابت ترکیه با یونان، نقش ترکیه در سوریه.

یوراسیا در خاتمه به گزینه‌های ترکیه وجایگزین‌ها برای اف-۱۶ پرداخت و نوشت اگر مقامات ترکیه نتوانند ناوگان اف-۱۶خود را ارتقا دهند، ممکن است جایگزین‌های اروپای غربی مانند «یوروفایتر تایفون» را در نظر بگیرد. با این حال، ترکیه ممکن است با چالش‌های زیر برای فروش تایفون مواجه شود: «تردید از طرف آلمان و شرکا، هزینه‌های بالاتر و مشکلات در نیروی هوایی خود است که ترکیه را به سمت مقابله با شکاف موجود در ارتقای قابلیت هواپیماهای جنگنده سوق می‌دهد.»

یک سند راهبردی وزارت امور خارجه آمریکا در سال ۲۰۲۲ استدلال می‌کند که ترکیه ممکن است مجبور شود به روسیه یا چین روی بیاورد تا بتواند شکاف‌های دفاعی خود را پر کند.

 صنایع هوافضای ترکیه به طور رسمی اعلام کرد هکه جنگنده رادار گریز نسل پنجم « تی‌اف‌اکس»  این کشور در روزهای گذشته از آشیانه بیرون آمده و بر رو باند پرواز حرکت کرده است.

به گزارش منابع خبری، صنایع هوافضای ترکیه اعلام کرده که این جنگنده اولین پرواز خود را تا پایان سال ۲۰۲۳ انجام داد. ترکیه مدعی شده که این یک جنگنده برتری هوایی در تمام شرایط آب و هوایی است و قرار است جایگزین جنگنده‌های «اف-۱۶ فالکون» نیروی هوایی ترکیه و به کشورهای خارجی صادر شود.

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول