به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، حسن عنایتیکلیجی ظهر امروز در بازدید از موسسه تحقیقات برنج آمل با بیان اینکه تولید برنج و مراحل پس از آن از موضوعاتی است که مورد توجه است، اظهار کرد: مازندران ظرفیت ویژهای در تولید برنج دارد و باید به استمرار و پایداری برسد.
وی گفت: شرایط اقلیمی در تولید برنج بسیار تاثیرگذار است و با توجه به اینکه امسال شاهد کاهش ۳۵ درصدی بارشها در استان بودیم لازم است تولید برنج را با این شرایط مطابقت و سازگاری دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: در مازندران عقبافتادگی تاریخی در زیرساختهای تولید داریم و نتوانستیم سرمایهگذاری خوبی در مهار و ذخیرهسازی آب داشته باشیم.
عنایتی با اشاره به اینکه نیاز داریم از آخرین متد و روشهای علمی در تولید برنج استفاده شود و داشتههای ما بروزرسانی شود، گفت: هم باید بهرهوری را افزایش دهیم و هم عملکردها را بالا ببریم.
وی بیان کرد: در حوزه ارقام و بذر پیشرفت خوبی نداشتیم و بخش خصوصی هم نتوانست به خوبی پای کار بیاید و تامین بذر مناسب داشته باشد و اگر با همین منوال پیش رویم قطعا در دستیابی به اهداف با چالش مواجه خواهیم شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه فناوری و تکنولوژی در تولید برنج مورد استفاده قرار گرفت اما در حد کفایت نیست و متناسب با قطعات زمین و شرایط اقلیمی استان نیست، گفت: تجارت و بازرگانی برنج از مواردی است که نیازمند بروزرسانی با شرایط بازار و تجارت جهانی است و با روشها و افکار سنتی نمیتوان در این زمینه موفق عمل کرد.
وی ادامه داد: اصلاح ساختار و برندسازی در حوزه بازار برنج انجام شد اما مورد انتظار و کافی نیست و به هیچ وجه پاسخگوی نیاز و سلیقه بازار نیست.
عنایتی خاطرنشان کرد: واردات برنج و ثبت سفارش این محصول مطابق با نیاز واقعی و در نظر گرفتن تولید داخلی نبود و به همین خاطر در بازار این محصول در استان با چالش مواجه شدیم.
وی اضافه کرد: تخلیط برنج هم در برخی مواقع باعث شد به برند و جایگاه برنج استان خدشه وارد شود که نیاز داریم با برندسازی مناسب با این پدیده مقابله کنیم.
پایان پیام/۸۶۰۳۵/م