اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

نخبگان غیر ایرانی در صورت فعالیت در ایران، می‌توانند امتیازات شهروندی دریافت کنند

رییس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری بر استفاده از ظرفیت دانشی و تخصصی نخبگان غیرایرانی در کشور تاکید کرد.

نخبگان غیر ایرانی در صورت فعالیت در ایران، می‌توانند امتیازات شهروندی دریافت کنند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، امیرحسین میرآبادی رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در برنامه صبح بخیر ایران با اشاره به ابلاغ آئین‌نامه «حمایت از نخبگان غیرایرانی»، گفت: در کشورهای مختلف برنامه‌های متنوعی برای استفاده از ظرفیت و توانمندی مخصصان و نخبگانی که تابعیت آن کشور را ندارند وجود دارد که این برنامه‌ها به نوعی فضای نخبگی در آن کشور را برای افراد غیربومی جذاب می کند.

وی افزود: در ایران نیز این برنامه‌ها بود ولی باید سامان‌یافته‌تر و در قالب یک برنامه مدون اجرایی می شد. معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در همین راستا پیشنهاد آئین‌نامه حمایت از نخبگان غیرایرانی را به دولت ارائه داد و این پیشنهاد در اواخر دی‌ماه مورد تصویب هیات دولت قرار گرفت و 26 بهمن‌ماه توسط معاون اول رییس جمهوری ابلاغ شد.

 میرآبادی ادامه داد: با این اتفاق ما عملا یک سازوکار مدونی تحت عنوان آیین‌نامه حمایت از نخبگان غیرایرانی داریم. ایران برنامه در کشورهای مختلف توسط دولت‌ها اجرایی می‌شود. در ایران نیز متخصصانی داریم که غیر ایرانی هستند و ظرفیت‌ها، خدمات و اقدامات خوب و ارزشمندی دارند که با این آئین‌نامه یک سازوکار حمایتی برای آنها شکل گرفت.

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری همچنین گفت: این افراد ذیل این برنامه دفترچه اقامت ویژه دریافت می‌کنند و با داشتن آن مانند یک شهروند ایرانی هستند که تابعیت ایرانی ندارند.

وی افزود: آنها می‌توانند در دانشگاه‌ها و مراکز علمی ایرانی تحصیل کنند، شرکت تأسیس کنند، در رفت و آمد آنها تسهیل‌گری می‌شود، می‌توانند حساب بانکی باز کنند و همه امتیازات شهروندی را خواهند داشت. در واقع یک بستری فراهم خواهد شد تا این متخصصان بتوانند فعالیت خود را به شکل روزافزون توسعه دهند.

میرآبادی با اشاره به اینکه این آیین‌نامه مربوط به متخصصان و نخبگان غیرایرانی مقیم است، بیان کرد: برخی متخصصان و کارآفرینان غیر ایرانی هستند که می‌خواهند در ایران فعالیت یا کسب‌وکار ایجاد کنند و خدمات ارائه دهند که این ظرفیت به آنها تعلق می‌گیرد.

وی افزود: ما در مرکز تعاملات پیش از این نیز با نخبگان ایرانی و غیر ایرانی ارتباط داشتیم و برخی زیرساخت‌های حمایتی شکل گرفته بود، اما به شکل موردی و محدود کار انجام می‌شد و مدون نبود. طی دو سال گذشته بیش از یک هزار درخواست فعالیت داشتیم ولی با این آئین‌نامه ظرفیت بیشتر از گذشته ایجاد خواهد شد و حمایت‌ها بیشتر می‌شود.

ردیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری  درباره کشورهای مبدا نخبگان و کارآفرینان متقاضی فعالیت در کشور، گفت: این افراد از کشورهای همسایه و دیگر کشورهای اروپایی و شرق آسیا هستند. 

وی با اشاره به مشوق‌های در نظر گرفته شده برای ماندن و فعالیت آنها در داخل کشور، بیان کرد: فضایی که در حوزه فناوری و کسب و کارهای فناورانه در داخل کشور وجود دارد در برخی حوزه‌ها بسیار جذاب است. مثلا در حوزه پزشکی و درمانی ظرفیت‌های موجود جزء برترین‌ها است و فرصت ایجاد کسب‌وکار برای این افراد را فراهم می کند. مثلا در حوزه توریسم درمانی استفاده از ظرفیت‌های تخصصی آنها مدنظر است.

میرآبادی درباره برنامه‌های معاونت علمی برای حمایت و جذب نخبگان ایرانی که مهاجرت کرده‌اند، گفت: یکی از اقدامات منسجمی که معاونت دنبال می کند، موضوع متخصصان و نخبگان ایرانی است و ظرفیت خوبی برای آنها اختصاص داده‌ایم. برنامه کانکت هم با همین موضوع و برای حمایت از متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور تعریف شده است. در قالب این برنامه هم آنهایی که علاقه‌مند به بازگشت به کشور هستند تسهیلات می‌گیرند و هم آنهایی که علاقه‌مند به ارتباط با زیست‌بوم علم و فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان هستند از این حمایت‌ها برخوردار می‌شوند.

وی افزود: این برنامه دستاوردهای مختلفی همچون برگزاری بیش از 3 هزار و 700 کارگاه و برنامه‌های آموزشی و سخنرانی، بازگشت و فعالیت حدود 2 هزار و 600 نفر از نخبگان و کارآفرینان ایرانی، جذب 450 نفر از آنها در دانشگاه‌های برتر کشور، ایجاد 450 شرکت دانش‌بنیان و فناور توسط آنها و غیره داشته است.

به گفته میرآبادی، این ارتباط بسیار پیوسته و مستمر است و ظرفیت خوبی برای ایرانیان خارج از کشور ایجاد کرده‌ایم. این اقدامات در همکاری با بنیاد ملی نخبگان و با در نظر گرفتن شاخص‌های مهم انجام می‌شود. در این برنامه‌ها خدمات و تسهیلات کاملا شفاف ارائه می‌شود. پلت‌فرم کانکت برای متخصصان و کارآفرینان ایرانی غیرمقیم و برنامه آی‌کانکت هم برای متخصصان و نخبگان غیر ایرانی طراحی شده است.

وی با اشاره به ثبت درخواست‌ها بر روی پلت‌فرم کانکت، گفت: بیش از 8 هزار درخواست ثبت شده است ولی حدود 3 هزار مورد از آنها فعال شده است و 2 هزار و 600 نفر هم به کشور بازگشته‌اند.

رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری درخصوص ارائه خدمات سربازی به این نخبگان، بیان کرد: یکی مسایلی که این افراد با آنها مواجه هستند، خدمت سربازی است که ما برای آنها خدماتی در نظر گرفته‌ایم تا سربازی آنها در قالب انجام پروژه‌های علمی انجام شود. برخی از آنها بازمی‌گردند و پروژه های خدمت سربازی داخلی را استفاده می‌کنند که تسهیلات خاصی را برای آنها در نظر گرفته‌ایم. اما برخی از آنها در خارج از کشور قصد گذراندن دوران سربازی خود را دارند که برای آنها پروژه‌های سربازی خارج از کشور تعریف می‌کنیم که تاکنون بیش از 100 مورد از این تسهیلات بهره برده‌اند.

وی ادامه داد: زمانی که یک متخصص یا یک نخبه به کشور برمی‌گردد به نوعی ارتباطات داخلی خود را از دست داده و در دوران شکننده‌ای قرار دارد. بنابراین باید از آنها حمایت کنیم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول