اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

توسعه فناوری موجب افزایش امید و خودباوری ملی می‌شود

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: توسعه فناوری موجب افزایش امید و خودباوری ملی می‌شود.

توسعه فناوری موجب افزایش امید و خودباوری ملی می‌شود

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز دوشنبه، 24 بهمن ماه، در آیین تکریم رئیس سابق و معرفی رئیس جدید شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تقدیر از همه موثران عرصه علم، فناوری و نوآوری اظهار کرد: در سال 1383 مقاله‌ای تحت عنوان «از ترویج علم تا تولید ثروت از دانش» منتشر کردم که به ضرورت تولید ثروت از دانش اشاره داشت. در دهه اول انقلاب با هدف تربیت کارشناسان مقوله «آموزش» مورد توجه و دهه دوم انقلاب با تاسیس دوره‌های دکتری و ایجاد استانداردهای این بخش، دهه «تولید علم» نام گرفت. در دهه سوم انقلاب نیز بحث استانداردسازی و استانداردپذیری تولیدات علمی مطرح شد.

* رونق تولید با ارزش‌افزایی دانش‌بنیان در دهه پنجم انقلاب

وی افزود: در مقاله یاد شده مطرح کردم که دهه چهارم انقلاب باید توجه ویژه‌ای به تولید ثروت از دانش از طریق پارک‌های علم و فناوری داشته باشد. اکنون باید خداوند را شکر کنیم که در دهه پنجم انقلاب اسلامی موضوع رونق تولید بر اساس توسعه دانش بنیان مطرح شده و تولید ارزش از دانش مورد توجه قرار گرفته است؛ دانشگاه صنعتی اصفهان پرچمدار این حوزه محسوب می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی که زاییده فکر اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان است، امروز الگویی برای کل کشور محسوب می‌شود بنابراین لازم است قدردان همه روسای سابق دانشگاه صنعتی اصفهان و همچنین ادوار مختلف شهرک باشیم.

زلفی‌گل افزود: به علاوه باید توجه داشته باشیم که برای موفقیت در سیستم علمی کشور باید متفاوت با عرصه سیاسی عمل کنیم. در عرصه علمی، یک دانشمند یا رئیس جدید پای خود را روی شانه روسای قبلی می‌گذارد و با استفاده از این سابقه دید خود را وسعت می‌بخشد، در غیر این صورت کوتوله خواهد ماند. در نتیجه اقدامات انجام شده طی سال‌های اخیر است که امروز به وجود شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و رتبه اول تولید علم در منطقه می‌بالیم.

وی خاطرنشان کرد: به بیان دیگر در سیستم علمی یک مدیر شایسته آنچه را تحویل گرفته، رشد می دهد و به مدیران بعدی تحویل می‌دهد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه مقوله توسعه پایدار در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به معنی واقعی شکل گرفته است، گفت: توسعه پایدار سه اصل اساسی دارد؛ سرمایه‌های مادی نباید دچار افت بها شود؛ به محیط زیست آسیبی وارد نشود و نسل‌های آینده دچار مشکل نباشند. شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این راستا موفق شده یک فضای بایر را به یک محیط پویا تبدیل کند.

* جلوگیری از خام‌فروشی منابع انسانی با توجه به پارک‌های علم و فناوری

زلفی‌گل تصریح کرد: فروش منابع و معادن کشور نظیر نفت خام بدون اینکه ارزش‌افزوده‌ای در آن‌ها ایجاد کنیم و به آیندگان تحویل دهیم، ظلم به آیندگان این سرزمین است. زمانی می‌توانیم بگوییم مقوله توسعه پایدار در کشور مورد توجه قرار گرفته است که خام فروشی نکنیم.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم استعداد‌های جوانان را شکوفا کنیم، به نوعی خام فروشی منابع انسانی کرده‌ایم. این در حالی است که در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موضوع منابع انسانی بسیار مورد توجه قرار گرفته و علاوه بر اینکه از خام‌فروشی منابع و معادن جلوگیری می‌کند، با شکوفا کردن استعدادهای جوانان از خام‌فروشی منابع انسانی هم ممانعت به عمل می‌آورد. به دلیل همین اهمیت بالای فعالیت‌های شهرک است که اکثر افراد اثرگذار مثل روسای جمهور و وزرای ادوار مختلف همواره توجه ویژه‌ای به این شهرک داشته‌اند.

* بهره‌برداری حداکثری از ظرفیت قانون مترقی جهش تولید دانش‌بنیان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امروز ظرفیت‌های جدیدی در اختیار حوزه علوم و فناوری کشور است، گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان یک قانون مترقی با ظرفیت‌های بالا است که خوشبختانه در دوره جدید مدیریت در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به خوبی مورد توجه قرار گرفته است. در نتیجه تعامل خوب رئیس جدید شهرک، اولین شمع بهره‌برداری از این ظرفیت روشن شده و قراردادی به مبلغ 50 میلیارد تومان به ارمغان آمده است.

زلفی‌گل خاطرنشان کرد: نظر به اهمیت اقدام انجام شده توسط رئیس جدید شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و به منظور قدردانی از زحمات وی، یک پایه ارتقا درجه هیئت علمی به ایشان تقدیم شد. اگرچه این پایه تشویقی متناسب با ارزش اصلی اقدامات ایشان نیست اما با هدف تقدیر از تلاش‌هایشان به ایشان اهدا شد.

* راهیان پیشرفت؛ عاقلانه‌ترین سرمایه‌گذاری برای افزایش امید و خودباوری علمی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اشتغال 550 فارغ التحصیل دکتری گفت: اشتغالزایی برای افراد با تحصیلات عالیه بسیار پر هزینه است به همین دلیل اشتغال این افراد، جهادی بسیار ارزشمند محسوب می‌شود. به علاوه این شهرک محلی برای پذیرش نوجوانان و دانش آموزان تحت عنوان «راهیان پیشرفت» است که اقدام ارزشمندی محسوب می‌شود. شک نکنید توسعه فناوری عاملی برای افزایش امید و خودباوری علمی به شمار می‌رود. عاقلانه‌ترین نوع سرمایه‌گذاری برای حال و آینده، سرمایه‌گذاری در زمینه علم، فناوری و نوآوری است.

زلفی‌گل ادامه داد: متاسفانه بر اساس برخی اطلاعات مستند طی سال‌های گذشته، اعتبار ملی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در بودجه کشور، رشد لازم را نداشته است به همین دلیل پیگیری‌های لازم برای اختصاص بودجه‌ای شایسته با فعالیت‌های شهرک برای سال 1402 در دستور کار گرفته است.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اقدام شهرک در اجرای طرح «سفیر فناوری» اقدامی بسیار زیبا و ارزشمند است که بر اساس آن دبیران انجمن‌های علمی دانشجویی با ظرفیت‌های شهرک آشنا می‌شوند و سپس با برقراری ارتباط موثر با دانشجویان، آن‌ها را بیش از پیش با ظرفیت‌های مسائل فناوری آشنا خواهند کرد.

زلفی‌گل افزود: در یک  سال و نیم گذشته با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری وزارت عتف، برنامه‌های خوبی برای ترویج علم طراحی و اجرا شده است. طرح پسا دکتری فناوری، تور فناوری، سفیر فناوری و امریه فناوری از جمله این طرح‌ها است که نشان می‌دهد یک جامعه عاقل علاوه بر تولید علم باید آن را ترویج دهد و دانش تخصصی را برای اقشار مختلف جامعه بیان کند. این بخش باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: طرح راهیان پیشرفت و اقداماتی از این دست که در راستای ترویج فناوری و نوآوری است، باعث می‌شود روحیه و احساس مردم نسبت به زمینه فناوری متفاوت باشد. باید توجه داشت که تبدیل علوم به فنون نیازمند راهکارهای متفاوت و اختصاصی است و وزارت عتف باید به همه این جنبه‌ها توجه داشته باشد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان با اشاره به لزوم هم‌افزایی در حوزه تصمیم‌گیری اظهار کرد: بهتر است افرادی نظیر روسای سابق شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان که سابقه مدیریت در حوزه فناوری و نوآوری دارند، در یک اتاق فکری دور هم جمع شوند و راهکارها، پیشنهادات و انتقادات خود را به تیم مدیریتی جدید انتقال دهند.

زلفی‌گل خاطرنشان کرد: استان اصفهان ظرفیت‌های خوبی دارد که باید به نحو احسن از آن استفاده کرد. اگرچه فناوری‌‌های سخت هم حائز اهمیت است اما نباید از از توسعه فناوری‌های نرم غافل شد. لازم است در دوره جدید به فناوری‌های نرم توجه ویژه‌ای داشته باشیم و برای توسعه شایسته آن برنامه‌ریزی کنیم.

گفتنی است در بازدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ضمن تکریم و معارفه روسای سابق و جدید این  شهرک، از روسای اسبق این شهرک نیز تقدیر به عمل آمد.

همچنین نمایشگاه دائمی «راهیان پیشرفت» به منظور ترویج فرهنگ نوآوری در سطح دانش‌آموزشی افتتاح و از محل استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور فعال در عرصه فناوری‌های فرهنگی، نرم و صنایع خلاق رونمایی شد.

به علاوه پوستر هفدهمین دوره جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی که در اردیبهشت ماه 1402 برگزار خواهد شد، به دست وزیر عتف رونمایی و رسانه‌ای شد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول