اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  آموزش و پرورش

شرکت ۵۵ هزار دانش‌آموز سمپادی در برنامه‌های علمی/ اعزام سمپادی‌ها به اردوی راهیان پیشرفت نورانی

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان از شرکت ۵۵ هزار دانش‌آموز سمپادی در برنامه‌های علمی خبر داد و گفت: اولین نمایشگاه دستاوردها و طرح‌های پژوهشی برتر دانش‌آموزان مدارس متوسطه دوره اول و دوم سمپاد کشور برگزار شد.

شرکت ۵۵ هزار دانش‌آموز سمپادی در برنامه‌های علمی/ اعزام سمپادی‌ها به اردوی راهیان پیشرفت نورانی

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، الهام یاوری رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در نشست خبری که به مناسبت برگزاری نمایشگاه دستاوردها و طرح‌های پژوهشی برتر دانش‌آموزان سمپاد برگزار شد، با بیان اینکه برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی مدارس سمپاد از جمله مهم‌ترین برنامه‌هایی است که از امروز انجام می‌شود، اظهار کرد: دانش آموزان پژوهشگر سمپاد در صدد آن هستند که یافته‌های خود را در اختیار سایر همکلاسی‌های خود قرار دهند.

وی با بیان اینکه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه در نمایشگاه دستاوردها و طرح‌های پژوهشی حضور دارند، افزود: معتقدیم پژوهش مقوله مهمی است و با یادگیری روش‌های پژوهش نظام‌مند، شبکه انسانی ارزشمندی میان سمپادی‌ها شکل می‌گیرد و می‌تواند زمینه‌ساز فعالیت‌های اثرگذار در آینده باشد؛ به همین دلیل شعار چشم اندازی سمپاد، یعنی «هر نیاز کشور، یک سمپادی آماده اثرگذاری» هدف نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی است. 

یاوری تصریح کرد: سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به منظور توسعه، تعمیق و ترویج فرهنگ پژوهش، مطالعه و نوآوری، شــناسایی و معرفی استعدادهای دانش‌آموزان مدارس سمپاد در زمینه‌های مختلف علمی و فناوری، اولین نمایشـگاه دسـتاوردها و طرح‌های پژوهشی برتر دانش آموزان مدارس متوسطه دوره اول و دوم سمپاد کشور را بـا همکـاری اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران به عنوان دبیرخانه کشوری برگزار می‌کند.

وی ادامه داد: انتخاب و ارسال طرح های برتر هر استان بر اساس سهمیه اعلام شده با تأیید دبیرخانه استان است که طرح‌های منتخب اسـتانی از میان طرح های منتخب مدارس استعدادهای درخشان (طی ٣ سال تحصیلی اخیر) در جشنواره‌ها و کارسوق‌ها انتخاب شده است.

معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رشته‌های مورد پذیرش در این دوره از نمایشگاه، افزود: دانش‌آموزان مجاز بوده‌اند در رشته‌های برق و الکترونیک، کشاورزی و منابع طبیعی، کامپیوتر، فیزیک و نجوم، مکاترونیک، شیمی، مکانیک، علوم اجتماعی و روان‌شناسی، عمران و معماری، ریاضی، علوم زیستی و پزشکی، هنر، علوم دینی و قرآن پژوهی، سلول‌های بنیادی، فناوری نانو، زبان و ادبیات فارسی، علوم شناختی، زبان انگلیسی، فناوری هسته‌ای و نظامی، هوش مصنوعی، علوم انسانی و فلسفه و کسب و کار آثار خود را به دبیرخانه ارسال کنند.

وی گفت: فرآیند ارسال آثار از دی ماه آغاز شده است و متقاضیان تا سوم بهمن فرصت داشتند تا آثار را به دبیرخانه ارسال کنند همزمان با این فرآیند مراحل داوری نیز انجام می شد تا طرح‌هایی که در نمایشگاه به نمایش گذاشته می شوند علاوه بر نو و بدیع بودن دارای کیفیت لازم باشند.

یاوری با بیان اینکه این نمایشگاه در روزهای 24 و 25 بهمن در کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب تهران برگزار می‌شود، اظهار کرد: با همت مدیران و مسؤولان مدارس و رؤسای ادارات استعدادهای درخشان سراسر کشور از سال‌های آتی نمایشگاه آثار دانش آموزان با ظرفیت های بالاتری به صورت متمرکز و کشوری برپا خواهد شد.

رئیس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه اردوی راهیان پیشرفت نورانی را در دستورکار داریم، گفت: اولین گروه از دانش‌آموزان سمپاد روز گذشته راهی این سفر شدند؛ سمپادی‌ها علاوه بر توانمندی آموزشی و پرورشی در ساحت‌های تربیتی شش‌گانه، به دنبال کسب و ارتقای توانمندی در انجام پژوهش‌های علوم پایه هستند. 

وی اضافه کرد: دو جریان ارزشمند پس از انقلاب در کشور داشتیم که هر دو موجب شکوفایی استعدادها و اعتلای سبک زندگی ایرانی شد؛ جریان اول، دفاع مقدس بود که دستاوردهای دفاعی، فرهنگ غنی خودباوری و اتکا به خداوند و پشتکار را به همراه داشت. 

یاوری افزود: جریان بعدی رشد علمی کشور است. به‌رغم همه تحریم‌ها، جوانان تلاش کردند رشدی متناسب با فرهنگ خودمان شکل بگیرد و توانمندی‌های کشورمان به اثبات رسید.

وی با بیان اینکه اردوهای راهیان پیشرفت نورانی به دنبال آن است که نشان دهد بسیجی بودن و تلاش برای رشد کشور در حیطه‌های مختلف امکان‌پذیر است، ادامه داد: راهیان پیشرفت نورانی این مفهوم را منتقل می‌کند که اگر می‌خواهیم در کشور موثر باشیم، لازم است از استعداد خود در مسیر رفع نیاز کشور بهره بگیریم و با خودباوری از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم. 

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه برنامه‌ریزی برای رشد ساحت‌های تربیتی شش‌گانه مورد انتظار سندتحول بنیادین به طور جدی مدنظر است، اظهار کرد: بیش از ۵۵ هزار دانش‌آموز را در برنامه‌های متنوع علمی و فناوری پوشش دادیم و دانش‌آموزان توانستند کسب تجربه کنند؛ جشنواره‌هایی چون فردوسی و فیلم کوتاه دانش‌آموزی، کنگره ملی قرآن و المپیاد ورزشی با همین رویکرد اجرایی شدند.  

وی افزود: راهی طولانی در پیش داریم و شاید اهداف تربیتی دیربازده باشند، اما امید داریم و می‌دانیم دانش آموزان در مسیر تربیتی در جهت اعتلای خود و کشور گام برمی‌دارند. 

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول