اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

نخبگان تحریم تجهیزات نفتی را خنثی می‌کنند/ ساخت تجهیزات راهبردی صنعت نفت به ارزش 2 میلیارددلار توسط دانش‌بنیان‌ها

تفاهم‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری و وزارت نفت جهت ساخت 15 تجهیز مختلف راهبردی در صنایع گلوگاهی نفت و گاز منعقد شد. بر این اساس، تسهیلات لازم جهت ورود شرکت‌های فناور به این حوزه از سوی معاونت علمی و وزارت نفت انجام می‌شود.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، امروز، چهرشنبه 19 بهمن‌ماه تفاهم‌نامه همکاری مشترک وزارت نفت و معاونت‎ علمی،‎ فناوری و‎ اقتصاد‎ دانش‌‎بنیان ریاست‎ جمهوری در زمینه بومی‌سازی تجهیزات و فناوری‌های گلوگاهی صنعت نفت منعقد شد.

این تفاهم‌نامه در محورهای «بومی‌سازی و ساخت تجهیزات گلوگاهی مورد نیاز صنعت نفت»، «کاهش ارزبری و وابستگی صنایع نفت با هدف توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در راستای تولید اقلام مورد نیاز در این صنعت» و «ارتقاء تاب‌آوری ملی و رقابت‌پذیری بین‌المللی در تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت» به امضای معاون علمی و فناوری و وزارت نفت دولت سیزدهم رسید.

اوایل دی‌ماه سال جاری بود که دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در حاشیه جلسه هیات دولت کارگروه «بار اول» را فرصت مناسبی برای عرضه دستاوردهای بومی شرکت‌های دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی و صنایع کشور دانست و خبر از انعقاد تفاهم‌نامه کلان 2 میلیارد دلاری ساخت 15 اقلام راهبردی صنایع گلوگاهی نفت و گاز را داد و امروز شاهد امضای این تفاهم‌نامه بودیم.

بر اساس این تفاهم‌نامه، بررسی اولویت‌های فناورانه وزارت نفت، شناسایی و معرفی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان و تشکیل کنسرسیوم دانش‌بنیان و فناور جهت بومی‌سازی و توسعه دانش فنی اولویت‌های اعلامی از تعهدات معاونت علمی به وزارت نفت است. وزارت نفت نیز در مقابل همکاری و تسهیل‌گری تأمین منابع مالی، تشکیل کنسرسیوم بین‌المللی و انتقال فناوری‌های مرتبط و همچنین تسهیل در صدور مجوزهای قانونی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان فناور متعهد شد.

دهقانی در این جلسه، این تفاهم‌نامه را اولین تفاهم‌نامه کلان این معاونت با دستگاه‌های اجرایی خواند و از استقبال وزارت نفت از محصولات و فناوری‌های دانش‌بنیان داخلی ابراز خرسندی کرد و اظهار داشت: بازار بزرگی در این زمینه برای ورود شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که در انتظار ورود نوآوری‌های بومی به این عرصه است.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری در این تفاهم‌نامه متعهد شد از دانش‌بنیان‌هایی که به این حوزه ورود می‌کنند تا سقف مبلغ ۵۰ درصد برای هزینه‌های تحقیق و توسعه شرکت اختصاص اعتبار دهد. توسعه بازار، به‌منظور خرید تجهیزات و اقلام گلوگاهی صنعت نفت و گاز، نیز در قالب تسهیلات تا سقف ۲۰۰ میلیارد ریال از دیگر تعهدات معاونت در قبال شرکت‌های فناور این حوزه است.

جواد اوجی، وزیر نفت نیز وجود تعهدات چند ساله را از نقاط قوت این تفاهم‌نامه خواند و اظهار داشت: مشکل بسیاری از این شرکت‌ها عدم توسعه بازار مناسب برای تولید فناوری‌های مورد نیاز صنعت است. خرید چندباره و در جندین سال این فناوری‌ها و همچنین تسهیل صادرات این فناوری‌ها از اقداماتی است که در ذیل این تفاهم‌نامه دنبال می‌شود.

وی همچنین منع واردات کالاهای تولید داخل صنایع نفت و گاز را برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی عنوان کرد و افزود: 250 کالا که در داخل کشور توسط بیش از 550 شرکت دانش‌بنیان این حوزه تولید می‌شود، ممنوعیت واردات دارند. وزارت نفت به دنبال ایجاد شرایط مناسب بازار برای ورود شرکت‌های فناور سازنده تجهیزات نفت و گاز به این حوزه است.

بومی‎‌سازی فناوری‌هایی همچون دکل‎ حفاری آب‎‌های کم‌عمق، فناوری مایع‌سازی گاز طبیعی مقیاس کوچک و متوسط (Mini-LNG)، ساخت Coil Tubing، لوله‌های مغزی سیار (CRA)، تجهیزات حفاری جهت‌‎دار، ساخت پمپ Cryogenic و تجهیز ZLD مواردی هستند که نیازمند ورود شرکت‌های فناور است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول