اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

خانه‌های بومگردی، هتل‌های ستاره‌دار بی‌ستاره!

غروب‌های جادویی و شب‌های پرستاره‌اش درست شبیه خانه‌های رویایی است، هتل‌هایی که ستاره‌دار نیستند اما ستاره‌هایشان دیدنی‌تر است، آری همان خانه‌های بومگردی که بوی خانه رویایی را می‌دهد.

خانه‌های بومگردی، هتل‌های ستاره‌دار بی‌ستاره!

خبرگزاری فارس - همدان: سیده فریده حسینی‌فرزام؛ خانه رویاهایمان بوی خانه‌های قدیمی را داشت، خانه‌ای با دیوارهای کاهگلی و درهای چوبی. پنجره را که باز می‌کردی از بوی درخت و تازگی مست می‌شوی و این همان صبح رویایی است که سال‌هاست به دنبالش هستی.

اتاق‌هایش گرم و صمیمی است، دلت می‌خواهد ساعت‌ها روی گلیم و بالشت‌هایش لم بدهی و فارغ از دنیای دود و دم شهری با خودت خلوت کنی، تازه همان موقع است که بوی نون تازه مشامت را نوازش می‌دهد، صبحانه‌ای که شیر و خامه و عسلش با آنچه قبلا می‌خوردی فرق می‌کند، تخم مرغ محلی و بوی تازگی‌اش که دیگر هیچ؛ باید فرصت را غنیمت بشماری و یک دل سیر از این همه بکر بودن لذت ببری.

اینجا غروب‌های جادویی و شب‌های پرستاره‌اش درست شبیه خانه‌های رویایی است و تازه می‌فهمی سفر و سفر کردن یعنی چه، تازه می‌فهمی اینجا هتل ستاره‌دار نیست اما ستاره‌های آسمانش دیدنی‌تر است.

این خانه‌های رویایی که «بومگردی» معروفند، در برخی روستاها جان گرفته‌اند و معروف شده‌اند، خانه‌هایی که گردشگران خارجی هم میهمانشان می‌شوند و غرق در معماری و فرهنگ بومی چه روزها و شب‌هایی را اینجا سپری می‌کنند.

خانه‌های بومگردی چنان جان گرفتند تا که شاید بدون تبلیغات هم هر گردشگری این خانه‌ها و اقامت در روستاها را به هتل‌های چندستاره ترجیح می‌داد، تا اینکه به یکباره کرونا آمد و چراغ گردشگری نه تنها در کشورمان بلکه در دنیا کم‌سو شد.

خیال می‌کردیم با رفتن کرونا همه چیز به روال قبل برمی‌گردد اما نشد آن چه باید می‌شد که هیچ هر روز چالش‌های دیگری سر برآورد، خانه‌های بومگردی دیگر به رونق سال‌های قبل بازنگشت.

چند روز قبل هم دلم با مطلب "حال خانه‌های بومگردی خوب نیست" گرفت و از این همه رنجی که بر گردشگری و گردشگری روستایی گذشت.

در همین راستا رئیس انجمن صنفی اقامتگاه‌های بوم‌گردی همدان که خود نیز خانه بومگردی دارد و به نوعی زخم خورده این ماجراست در این باره می‌گوید: همه دلخوشی ما بومگردی‌‌ها این بود که بعد از فروکش کردن کرونا همه چیز به حالت اول برمی‌گردد اما اینگونه نشد و باید هر روز با یک چالش دیگری روبرو می‌شدیم و همه اینها از رونق بومگردی‌ها کاست.

مهدی غنی‌پارسا یکی از مسائل مهم بومگردی‌ها را تبلیغات عنوان می‌کند و ادامه می‌دهد: مگر ما بومگردی‌ها چه میزان بودجه داریم که تبلیغات گسترده داشته باشیم، تبلیغات محدود به شبکه‌های مجازی بود که با قطع آنها امکان ارتباط با دنیای بین‌المللی وجود ندارد و ما عملا بخش مهمی از تبلیغات خود را از دست داده‌ایم.

او بیان می‌کند: تبلیغات در فضای مجازی به اندازه ۱۰ شبکه تلویزیونی اثرگذار است چراکه گردشگر از هر نقطه‌ای معرفی ما را می‌دید اما  اکنون دست ما در این زمینه بسته است.

صاحب‌خانه یک بومگردی در همدان علت دیگر افول خانه‌های بومگردی را وضعیت اقتصادی دانست و می‌گوید: مهمانان خانه‌های بومگردی قشر متوسط جامعه هستند و علاوه بر این کسانی مهمان بومگردی‌ها می‌شوند که نمی‌خواهند به اندازه هتل هزینه کنند، اما به قدری هزینه‌ها بالاست که توان پرداخت ندارند.

او از تعطیلی بسیاری از بومگردی‌ها و اینکه دیگر نمی‌خواهند فعالیتی داشته باشند خبر می‌دهد و یادآور می‌شود: این روزها بومگردی‌ها از سوی بانک‌ها نیز در فشار هستند، بانک‌ها برای تسهیلاتی که دادند قرار بود یک سال امهال داشته باشند اما گویا اینگونه نیست و درخواست پرداخت اقساط را دارند.

غنی پارسا در خصوص اینکه عید نوروز نزدیک است و می‌توان با برنامه‌ریزی برای این ایام فعالیت بیشتری داشت عنوان می‌کند: با توجه به افزایش نرخ حامل‌های انرژی همکاران بومگردی تمایلی به فعالیت ندارند و با عدم تمدید مجوز به دنبال کمتر آسیب دیدن از تعطیلی هستند.

او خاطرنشان می‌کند: در استان همدان ۲۲ خانه بومگردی داریم که سال گذشته ۱۱ مورد تعطیل شد و طی یک ماه آینده نیز ممکن است چند مورد دیگر فعالیت خود را لغو و مجوز خود را تمدید نکنند.

 این مالک بومگردی با بیان اینکه حال بومگردی‌ها خوب نیست می‌گوید: از مسوولان گردشگری می‌خواهیم گوشه چشمی به بومگردی‌ها که به تازگی رخ‌نمایی کرده و می‌خواستند جان بگیرند، داشته باشند تا شاید گردشگری روستایی مجدد به روزهای اوج خود برسد.

اما برای اینکه بدانیم آیا چاره‌جویی برای مشکل بومگردی‌ها شده یا نه به سراغ معاون عمرانی استاندار همدان نیز رفتیم که او در این باره می‌گوید: بومگردی‌ها باعث رشد گردشگری در استان و موجب اشتغال در روستاهاست پس باید همچنان به فعالیت خود ادامه دهند.

فرزاد تیموری با بیان اینکه پاییز و زمستان کاهش گردشگر داریم و این برای همه جا صدق می‌کند بیان می‌کند: پیش‌بینی ما این است که در ایام نوزوز وضعیت گردشگری نسبت به چند سال اخیر بهتر شود هر چند ماه رمضان است اما روزهای نخست فروردین می‌تواند فرصت مناسبی برای سفر باشد.

او تاکید می‌کند: برای رونق دوباره بومگردی‌ها با میراث فرهنگی جلسه می‌گذاریم تا این موضوع بررسی شود زیرا بومگردی‌ها برای ما مهم است و نباید به این راحتی این فرصت گردشگری را از دست دهیم.

 معاون عمرانی استاندار همدان بر فعالیت بومگردی‌ها تاکید دارد و می‌گوید: امسال با توجه به تقارن نوروز با ماه رمضان، برنامه‌ریزی سفرهای نوروزی از ۲۰ اسفند خواهد بود تا مسافران بتوانند بهتر و بیشتر از فرصت گشت و گذار استفاده کنند.

با این حال امیدواریم با ورود مسوولان آن هم نه تنها مسوولان استانی بلکه مسوولان وزارت میراث فرهنگی، حال بومگردی‌ها خوب شود و بتوانیم شاهد رونق بیش از پیش این گردشگری روستایی و بکر و پرجاذبه باشیم.

بی‌شک وزیر گردشگری که خود در سفرهای استانی نشان داد از مناظر بکر و طبیعت روستایی بیشتر استقبال می‌کند، در این زمینه وارد عمل شده و یک برنامه جامعی برای رونق و سرپا شدن بومگردی‌‌ها داشته باشد زیرا در صورت تعطیلی آنها، گمان نمی‌کنیم احیای دوباره آنها کار راحتی باشد.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول