اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  محیط زیست و گردشگری

روایت‌گری در حفظ میراث فرهنگی بسیار مهم است/ بودجه میراث فرهنگی کمتر از ۱۰درصد نیاز این حوزه است

صبح امروز نشست نخستین جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در مجموعه فرهنگی- تاریخی نیاوران برگزار شد.

روایت‌گری در حفظ میراث فرهنگی بسیار مهم است/ بودجه میراث فرهنگی کمتر از ۱۰درصد نیاز این حوزه است

به گزارش خبرنگار گردشگری خبرگزاری فارس؛ صبح امروز نشست اولین جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در مجموعه فرهنگی- تاریخی نیاوران با حضور عباس فاطمی، دبیر جشنواره و احمد آخوندی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد برگزار شد.

 

مثل ماهی درون آب، قدر آب را نمی‌دانیم

 عباس فاطمی در این نشست گفت: بهار امسال با هدف افزایش سواد رسانه‌ای مخاطب و هنرمندان تصمیم به برگزاری جشنواره تولیدات رسانه‌ای در حوزه میراث فرهنگی گرفتیم. قبل از این هم تولیدات مستندی داشتیم اما محدود بود و جشنواره کنونی در حوزه صدا، سیما، سینما و مجازی تولید محتوا کرده است.

فاطمی افزود: میراث فرهنگی ثروت ارزشمند ماست اما چون در ایران از این میراث زیاد داریم قدر آن را نمی‌دانیم. مثل ماهی درون آب، گاهی نعمت آب را نمی‌دانیم. به همین خاطر ما به دنبال این بودیم که هنرمندان با خلق آثار در این زمینه مردم را با میراث فرهنگی کشورمان آشنا کنند و هویت ملی را ارتقا بدهند. اگر از فرصت شناسایی میراث فرهنگی درست استفاده شود درآمد آن حتی از درآمد نفتی بیشتر خواهد بود و فرصتهای اشتغال فراوانی را نیز به وجود خواهد آورد.

هنرمندان نسبت به میراث فرهنگی متعهد هستند

دبیر جشنواره تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی بدون ارتباط با گردشگری و صنایع دستی نیست، افزود: در این جشنواره دوهزار و نهصد و بیست و پنج اثر در بخشهای مختلف از هنرمندان مجرب دریافت کردیم.در بخش فضای مجازی که از بخش‌های پربار بود، ۱۸۰۰ اثر با قالب‌های عکس، فیلم بلند، کلیپ، نماهنگ و موشن‌گرافیک داوری شدند. در بخش سینما و تلویزیون ۱۱۹اثر در قالب سینمایی و تله‌فیلم به مرحله داوری رسیدند. بخش عروسکی و پویانمایی با ۳۰اثر و مستند نیز با ۵۰۵اثر کوتاه، ۱۵۸اثر نیمه‌بلند، ۴۸اثر بلند و سینمایی به مرحله داوری رسیدند.

 

فاطمی اضافه کرد: این آثار از اول فروردین ۱۳۹۸ تولید شده‌اند که نشان می‌دهد هنرمندان ما قبل از فراخوان جشنواره که در تیرماه امسال بود، نسبت به میراث فرهنگی متعهد بوده‌اند. برگزیدگان نیز در اختتامیه ۲۹و ۳۰بهمن در یزد، معرفی خواهند شد.

برگزاری کارگاه برای آموزش مخاطبین

وی همچنین با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی گفت: در قسمت ساخت فیلم کوتاه با موبایل از طرف مردم ضعف در ساخت تولیدات داشتیم. به همین خاطر کارگاهی برای آموزش این موضوع پیش‌بینی شده است. همچنین دو کارگاه دیگر با عناوین پادکست و فیمنامه‌نویسی مینی‌سریال با محوریت میراث فرهنگی ملموس و ناملموس برگزار خواهد شد.

روایت‌گری در حفظ میراث فرهنگی بسیار مهم است

در ادامه این نشست احمد آخوندی؛ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یزد گفت: اهمیت تولیدات چندرسانه‌ای در افزایش سواد مردم نسبت به اهمیت بافت‌های تاریخی و آگاهی بخشی محافظت‌محور است. همچنین زمانی که برای آثار تاریخی، حوادث طبیعی مثل سیل اتفاق می‌افتد، می‌توانیم از فیلمهای قدیمی استفاده کرده و آثار را مرمت کنیم.

آخوندی افزود: در حفظ میراث فرهنگی ملموس و ناملموس روایت‌گری بسیار مهم است و مردم خواهان دسترسی به روایت صحیح هستند. همچنین میراث ناملموس اگرچه تا حد زیادی حفظ شده اما بخشی از آن هنوز در سینه مردم است و باید قبل از اینکه دارندگان آنها از میان ما بروند، برای حفظ آن آثار کاری کرد.

 

وی گفت: به همین خاطر درصدد هستیم که جامعه هنرمندان یزد را در این زمینه به خوبی پرورش بدهیم. قرار بر این است که از آثار چندرسانه‌ای تولید شده در این جشنواره بانک اطلاعاتی و آرشیو مناسبی جمع‌آوری و منظم شود و در اختیار رسانه‌ها قرار بگیرد.

آثار دفاع مقدس کم از میراث کهن ما ندارد

در ادامه این نشست آقایان فاطمی و آخوندی پاسخگوی سوالات خبرنگاران بودند. فاطمی در پاسخ به سوالی مبنی بر شرح تولیدات حوزه دفاع مقدس در جشنواره گفت: حدود ۶ تا ۷درصد آثاری که دریافت کردیم در زمینه دفاع مقدس است. گاهی یک صدا، یک آوا،یک شی مثل انگشتر یا این جمله زیبای شهید باکری که خدایا مرا پاکیزه بپذیر که شهید سلیمانی نیز در دست‌نوشته‌های خود از این جمله استفاده کردند، میراث است و هیچ کم از میراث کهن ما ندارد.

بودجه میراث فرهنگی کمتر از ۱۰درصد نیاز واقعی ماست

دبیر جشنواره نخستین تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس که چقدر محتوای انتقادی مثل تخریب بافت‌های تاریخی در شهرهایی مثل شیراز و اصفهان و یزد و یا ثبت جهانی میراث ناملموس ایرانی توسط دیگر کشورها، در تولیدات جشنواره جای گرفته است گفت: ما در معرفی آثار محدودیتی برای سازندگان نگذاشتیم. اتفاقا تولیداتی در زمینه انتقاد به تخریب بناهای تاریخی نیز در بین آثار هست. اما در بحث حفاظت از آثار ملموس و ناملموس یک بخش مسئله آموزش و پاسداشت و نگهداشت آثار است و یک بخش پشتیبانی و حمایت دولت و خیرین برای نگهداری آثار باستانی.

 

وی افزود: بودجه‌ای که در سال ۱۴۰۲ برای میراث فرهنگی در نظر گرفته شده کمتر از ۱۰درصد نیاز واقعی ماست و با این بودجه شاید مرمت یک بنای تاریخی صدسال طول بکشد.

فاطمی گفت: ما نقدها را با جان و دل می‌پذیریم. همچنین شبکه اینترنتی میراث آریا، قرار است در تلویبیون مستندهای جشنواره را به مردم نشان بدهد و مردم ببینند. ما خودمان به کمبودها اذعان داریم و امیدواریم با همکاری دولت و مجلس، این دست مشکلات میراث فرهنگی هرچه زودتر حل شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول